תשובות באדום.ביוון נוסעים ללא מיגון כלל.
יוון קרובה אילנו בכאוס התחבורתי והטמפרמנט הים תיכוני.
רוכבים שם ללא מיגון כלל. אפילו ללא קסדה.
אלו שרוכבים ללא מיגון כלל רוכבים רגוע לא עפים . מול אלה עם החליפות שמרגישים שכל סימטה היא הכנה למסלול במוגלו.
גם אלה ללא קסדה מתפרקים, ויוון רחוקה שנות אור מחלהחשב מדינה עם מיעוט נפגעי תאונות דרכים יחסית לגודל האוכלוסייה. כך שהנקודה שלך לא ברורה.
אני בעד מיגון בדיוק בעבור הברך הזרוע הגב הראש.
אבל ברגע שיש אימפקט עם עצם דומם. שום מיגון לא יעזור לנו.
עובדתית זה לא נכון. זה תלוי מהירות, אבל גם פגיעה ב-50 קמ"ש יכולה להיות קטלנית עבור רוכב ללא מיגון. עבור רוכב ממוגן, סביר להניח שהיא לא תהיה קטלנית.
ולכן חשוב מאוד לתכנן את הרכיבה ולרכב קצת פחות מהר.
רכיבה מהירה+ציוד מעולה שווה 200 קמש הכל טוב.
רכיבה מהירה- ללא ציוד שווה ל 80 קמש בלחץ.
אם זה היה כך, אז בן המיעוטים (מנחש) שרכב על MT-09 בוילי ליד מחלף קסם לפני איזה חצי שנה, עם חולצה קצרה ונעלי ספורט - היה כנראה בקצב של מטוס סילון.
מנסיוני האישי, מהמעט פעמים שאני רוכב ללא מיגון (קורה בתוך הישוב או לעיתים מאוד נדירות בגיחה החוצה לצורך בדיקת האופנוע) - קצב הרכיבה יורד אולי ב-20 קמ"ש, מהסיבה הפשוטה שגם כשאני ממוגן - אני לא רוכב מהר בד"כ. אילו הייתי רוכב לא ממוגן על בסיס קבוע, מהר מאוד הקצב היה עולה לקצב הרגיל - כי טבעו של אדם להתרגל.
אני אומר שהמיגון מעלים את המהירות.
ומהירות= לבלאגן.
מהירות שווה בלגן - כן, החל מנקודה מסויימת שבה אתה נהיה מהיר בהרבה מהתנועה.
מיגון מעלים מהירות? ההרגשה זרה לי, אבל אני יכול להניח שחליפת עור ספורטיבית נותנת אפקט כזה. מעיל הקורדורה-רשת שלי לא גורם לך להרגיש הגנת-יתר (ואני גם לא בונה על היעילות שלו בנפילה מ-140 קמ"ש - לא חושב שהוא תוכנן לעמוד בזה). גם חליפת החורף שלי (מעיל+מכנס קורדורה, שכבר הוכיחו את יעילותם בנפילה מכ-90 קמ"ש) משום מה לא גורמת לי להעלות את הקצב מ-130-140 ל-160-170, כמו שהיה אמור לקרות לי, כדבריך.
Sent from my iPhone using Tapatalk