זה ממש לא נכון, ואני חושב שלא חסר מחקרים שיוכיחו את זה.
המיגון הוא לא תעודת ביטוח, אפשר להפצע קשה או למות גם כשאתה ממוגן מכף רגל ועד ראש.
א-ב-ל.
בנפילה על 70 קמ"ש, אם תפגע עם הראש ללא קסדה באספלט - אתה צמח או פגר. עם קסדה, בסבירות גבוהה אתה קם ומרים את האופנוע.
בהחלקה על 100 קמ"ש בכביש בינעירוני, חליפה מלאה (לא בהכרח מעור - גם קורדורה עושה את העבודה) יכולה להוציא אותך ללא נזקים פרט לכאבי שרירים וסימנים כחולים. ללא חליפה, אין סיכוי שזה יקרה.
בנפילה אתה פוגע עם הגב בעצם קשיח כלשהו, מגן גב יכול להיות ההבדל בין צמח לבין סימן כחול.
ככה שכמו בכל מקום בחיים, אין הגנה אבסולוטית - אבל זה די מפגר לוותר על משהו שמגן עליך ב-80% מהמקרים.
ולגבי תחושת העודף בטחון שהמיגון מייצר: יכול להיות שיש פיסת אמת בדבריך, ואותם רוכבים שמתמגנים מכף רגל ועד ראש בצאתם לטיול, מרשים לעצמם יותר.
עם זאת - אותם רוכבים כבר החליטו לצאת לטיול ספורטיבי, שבהגדרתו כולל רכיבה מהירה וקרבה למגבלות. כך שאת הבחירה לקחת סיכון מוגבר הם כבר עשו. אם נזכר בסיפורים של הזקנים, שמספרים על סצמנת האופנועים של שנות ה-80 - הם השתוללו כמו מטורפים, כשחלק גדול מהם היו ממוגנים בקסדה בלבד. ברכיבות היום-יום, אני רואה לא מעט רוכבים ללא כל ציוד מגן פרט לקסדה, שמשתוללים בכביש.
אז כנראה שלא המיגון הוא הגורם העיקרי לרכיבה מסוכנת וחסרת אחריות. מה גם, שיש גם לא מעט רוכבים (ואני מחשיב את עצמי בתוכם) שרוכבים רחוק מאוד מהמגבלות, ועדיין מתמגנים ברמה כזאת או אחרת - מתוך לקיחת אחריות וכסוג של "תעודת ביטוח" למקרה של טעות אנוש שתוביל חס וחלילה לנפילה.