עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 31

אשכול: במאי: 16 הרוגים על דו-גלגלי

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    איזה מזל שאני גר בישראל.
    וואלה, אני מעדיף שימשיכו להיהרג אנשים בכביש מאשר בטיחות במחיר כזה.
    כנ"ל * 1000.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    זה העניין, העונש מרתיע, לא צריך לרדוף אחרי אותו H2 למרות שקל לתפוס אותו וכבר תפסו אינספור אופנוענים במנוסה.
    המחשבה על מאסר בפועל עושה לרוכבים סוויטש במוח, רובם חושבים שקצת לחיצות עם פורשה בכביש ולשחק תופסת זה לכל היותר עבירת תנועה של מהירות מופרזת אבל שנכנס עונש מאסר מבינים שזה פלילי.
    אכיפה זה נחמד אבל אם לא מוגבה בעונש רציני אנשים ימשיכו לעשות את זה.
    אם אני עובר על המהירות המותרת אני דואג להיות בתחום שאני יכול להרשות לעצמי אם אני יתפס.

בשוויץ ובאוסטריה האכיפה של המהירות הכי מטורפת באירופה ומתחילה מהקמ״ש הראשון, פגשתי בחור עם פורשה ישנה שלוח השעונים לא מראה את המהירות ברזולוציה מספקת וגם המספרים קטנים אז הוא הרכיב על הדאשבורד מד מהירות ברור וקריא וזה רק מהפחד להיתפס על מהירות אז כנראה עונשים כבדים עושים את העבודה
    תשמע אני דיי יקי (וזה מצחיק כי אני לא אשכנזי) ואם באמת היו פועלים פה בארץ מהקמ"ש הראשון הייתי מבין וסבבה עם זה
    אבל מדיי פעם לנסוע על 130-150 כשהתנאים מאפשרים את זה וייתפסו אותך זה גם לא הגיוני ברובו
    (תראה המשך תגובה לקקטוב גם)

איזה מזל שאני גר בישראל.
    כנראה שבישראל זה מה שצריך לעשות עם אנשים כי בישראל כמעט כל רוכב שמוציא רישיון A2, A1 או אפילו A רוצה את האופנוע הכי חזק ולעשות אותו הכי מהיר ואתה יכול לראות אפילו אנשים פה בפורום שישר רוצים לקפוץ על כלי מעבר ליכולת שלהם וחושבים שהשיעורים שהם לקחו זה עוזר במשהו ועולים עם ביטחון ששווה לכלום ומתנהגים על הכביש כאילו הוא של אבא שלהם,
    אז אולי יש קומץ בפורום שיודע איך להתנהג על כביש ויש לו ניסיון, אבל הרוב של הרוכבים הוא מטומטם, מלא פוזה בשקל וכן, יש כאלו שצריך להכניס אותם לכלא עם איך שהם רוכבים
    הבהרה:
    למשל תופסים 2 רוכבים שרכבו במהירות גבוהה מהמותר, לאחד יש רישיון 10 שנים ולאחד רישיון שנתיים, ברור למי צריך לתת את העונש הבאמת כבד (מדבר מי שיש לו רישיון שנה וחצי ומהמקום הזה אני מדבר)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    איזה מזל שאני גר בישראל.
    אני לא.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי Vroom צפיה בהודעה
    למשל תופסים 2 רוכבים שרכבו במהירות גבוהה מהמותר, לאחד יש רישיון 10 שנים ולאחד רישיון שנתיים, ברור למי צריך לתת את העונש הבאמת כבד )
    סליחה? למה זה ברור?
    אם הרוכב של 10 שנים ועבר נקי אז בסדר. וגם מתחשבים בזה בבית משפט (או המרה לאזהרה).בנוסף, ענישה לנהגים חדשים היא יותר מחמירה. כך שזה בערך המצב גם ככה.
    אבל מעבר לכך, למה שהזקן יקבל הנחות? כי הוא יודע לרכב יותר טוב? מי מבטיח את זה?

תראה למשל את שושני. הוא כבר כל כך זקן שהוא לא מצליח לעמוד בקצב, ושכח כבר איך משתמשים בברקס. בגלל זה הוא עסוק כל היום בלפרסם בחורות על הארלי, ולנקות ולשמן את האופנוע...

(לרשום לעצמי לא לעלות על הכביש בחודשים הקרובים ).

או שאולי בכלל פעם בשנה צריך לעשות מבחן יכולת לכל הרוכבים ומי שמקבל ציונים טובים יותר מקבל אישור "גבר גבר" ברשיון, ומותר לו לרכב 30 קמש יותר..

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    סליחה? למה זה ברור?
    אם הרוכב של 10 שנים ועבר נקי אז בסדר. וגם מתחשבים בזה בבית משפט (או המרה לאזהרה).בנוסף, ענישה לנהגים חדשים היא יותר מחמירה. כך שזה בערך המצב גם ככה.
    אבל מעבר לכך, למה שהזקן יקבל הנחות? כי הוא יודע לרכב יותר טוב? מי מבטיח את זה?

תראה למשל את שושני. הוא כבר כל כך זקן שהוא לא מצליח לעמוד בקצב, ושכח כבר איך משתמשים בברקס. בגלל זה הוא עסוק כל היום בלפרסם בחורות על הארלי, ולנקות ולשמן את האופנוע...

(לרשום לעצמי לא לעלות על הכביש בחודשים הקרובים ).

או שאולי בכלל פעם בשנה צריך לעשות מבחן יכולת לכל הרוכבים ומי שמקבל ציונים טובים יותר מקבל אישור "גבר גבר" ברשיון, ומותר לו לרכב 30 קמש יותר..

כי בדר"כ רוכב בעל ותק של 10 שנים על הכביש יידע לקרוא את הכביש יותר טוב ואמור לדעת לתפעל את הכלי במהירויות גבוהות,
    לעומת זאת יש ערסים על הכביש וכולנו יודעים מי הם ודווקא נגדם לא עושים כלום ולהם צריך לתת את המאסר
    בהקשר לדיון ברגע שרואים צעיר שעבר עבירת תנועה מטורפת (לא למשל לעלות על אי תנועה) אז כן צריך לתת לו בראש כי בסופו של יום הרוב שמתנהגים כמו אידיוטים על הכביש אלו צעירים

לפי מה שאני מבין לשושני יש אופי של הארלי רק בלי הארלי

ולפי דעתי צריך בהחלט לעשות מבחני יכולת אחרי תקופת זמן מסוימת, למשל אתה רואה את המבוגרים שעולים על רכב ונוסעים נגד התנועה
    ובדר"כ רוכבים שיש להם ותק לא ייסעו לך בשול שמאלי על 120 קמ"ש, או יפלטרו בפקק עם אופי של "שילמתי על כל המד-מהירות אז אשתמש בכל המד-מהירות",
    כשיש למשל כביש פנוי עם ראות סבירה ואין סכנה שתפגע במישהו אחר או בך, תרים את המחט כאילו אין מחר (אבל תהיה מודע להשלכות), אבל ברגע שאתה בכביש עם עוד אנשים ואתה נוסע במהירות זה כן מצריך התערבות משטרתית

ולהמשך הדיון:
    אני בהחלט חושב שאם לרוכב צעיר תהיה עננה של מאסר מעל הראש, כשהוא יעבור כברת דרך עם האופנוע הוא יידע לכבד את הכלי ולא יעשה שטויות בהמשך אפילו אם העונש המקסימלי שהוא יקבל זה שלילה וגם זה לא עונש שאנשים רוצים

Senior Member
    מדהים אותי איך חושבים לפתור בעיה של בטיחות בתנועה ע״י הכנסת אנשים בכלא.
    זה לא הגיוני ולא עובד. שיפור תשתיות ושיפור בהכשרה - עובד.

ואני מאוד בספק שבגרמניה הולכים לכלא על מהירות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אני בהחלט חושב שאם לרוכב צעיר תהיה עננה של מאסר מעל הראש, כשהוא יעבור כברת דרך עם האופנוע הוא יידע לכבד את הכלי ולא יעשה שטויות בהמשך אפילו אם העונש המקסימלי שהוא יקבל זה שלילה וגם זה לא עונש שאנשים רוצים
    לא צריך מאסר, כל מה שצריך זה להתחיל לחלק שלילות והחרמת רכב לתקופת השלילה על עברות תנועה חמורות.

תפסו אותך עוקף על פס לבן? קבל שלילה ותגיד שלום לרכב לשנה, קח מונית הביתה.
    הבן שלך נתפס עושה חראקות בשישי בחניון של הקניון? שלילה שנה לבן ותגיד שלום לרכב שלך לשנה. אם מסרת לבן שלך רכב בבעלותך, לך גם יש אחריות למה שנעשה עם הרכב שלך.

אם אין ענישה מרתיעה, חוקים הם רק המלצה.
    נערך לאחרונה על ידי פיינשמקר; 11-06-2021 בשעה 15:02.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner

במאי: 16 הרוגים על דו-גלגלי

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה

יש עבירות תנועה אבל יש עבירות שהם עבירות תנועה בתחפושת.
    מי שמתחרה בכביש, מרים גלגל בתוך העיר ליד גן או בית ספר, מי שמשפר את הרכב בצורה מסוכנת אלו הם עבריינים, אנשים שמסכנים אנשים אחרים במודע וזה לא שווה ערך למישהוא שנוסע 140 קמ״ש בכביש פתוח או מי שרק האט בתמרור עצור ולא עשה את ההצגה של הורדת רגליים לריצפה.

בגרמניה לא הולכים לכלא על עבירות תנועה הולכים לכלא על בריונות שמסכנת חיי אדם.

Senior Member
    בגרמניה לא הולכים לכלא על עבירות תנועה הולכים לכלא על בריונות שמסכנת חיי אדם.
    הולכים לכלא על עברה ללא נפגעים? רף הוכחה במקרים כאלה מאוד גבוהה. אולי ווילי בעיר בפעם עשירי במהירות 200 מול גן ילדים. מול 10 עדים ומצלמה.
    לא ״שוטר ראה משהו בכביש שלא נראה לו״.
    יש לך דוגמא לזה? גם בגרמנית.

Member

בישראל רק ככה אנשים לומדים לצערי...
    רק מלדבר עם אנשים בעבודה ששללו להם את הרישיון לחודש/נתנו קנס על זה שהם התעסקו עם הפלאפון והם עדיין עם הפלאפון בנהיגה אז אתה מבין שמשהו לא בסדר
    לפי דעתי התשתיות פה הן יחסית בסדר גמור (אולי חוץ מהמעקות בטיחות שגם אותן מתחילים לשפר) אבל כן צריך לשפר את ההכשרה של רכיבה על אופנוע באלף אלפי מדרגות ודרכים.
    דרך אגב, תראה על מה באמת שוטרים נטפלים בפוסט של פולגז בפייסבוק:
    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
    אם היו מנסים באמת לתפוס את אלו שבאמצע הלילה עושים רייסים היה פה באמת טוב ויפה

ציטוט נכתב במקור על ידי פיינשמקר צפיה בהודעה
    לא צריך מאסר, כל מה שצריך זה להתחיל לחלק שלילות והחרמת רכב לתקופת השלילה על עברות תנועה חמורות.

תפסו אותך עוקף על פס לבן? קבל שלילה ותגיד שלום לרכב לשנה, קח מונית הביתה.
    הבן שלך נתפס עושה חראקות בשישי בחניון של הקניון? שלילה שנה לבן ותגיד שלום לרכב שלך לשנה. אם מסרת לבן שלך רכב בבעלותך, לך גם יש אחריות למה שנעשה עם הרכב שלך.

אם אין ענישה מרתיעה, חוקים הם רק המלצה.
    תראה מה שכתבתי למעלה בנוגע לעונשים
    אם אתה מתכוון שצריך להחרים להרבה יותר זמן אז אולי אני מסכים, אבל כרגע הענישה לא מרתיעה
    ואני לא מסכים איתך בנוגע לעניין של ההורה, כי יש ילדים חרא היום שההורים שלהם דווקא בסדר ונכון שיש גם הורים חרא לילדים חרא אבל אי-אפשר להעניש הורה בדרך הזאת בגלל הילד שלו, אולי לתת להורה להוציא את הילד שלו בערבות מתא מעצר יעשה את העניין

ועוד סיפור שאני אוהב לספר וסיפרתי אותו כבר ואמשיך לספר:
    כשלמדתי על האופנוע באחד השיעורים המורה לקח אותנו לבחוץ, באמצע אחת השכונות היה מלפנינו אוטובוס שנסע איטי והיה קו הפרדה לבן רצוף
    המורה עקף את האוטובוס על הקו הפרדה והשאיר אותנו מאחור מאחורי האוטובוס,
    כשנפגשנו ברמזור (הוא גם לא חיכה בצד הדרך, כן?) אז הוא צעק עלינו למה אנחנו לא עקפנו גם (מיותר לציין שכולנו לא רצינו להידרס ע"י אוטובוס ולא לצאת סתומים בטסט)
    וגם קרה עם אותו מורה שאחרי טסט אני נתקעתי ברמזור והוא לא חיכה כדיי שאצטרף לקבוצה ויצא שחזרתי ממקווה ישראל דרך כיכר הדמעות לבד עד למגרש...

כשמתייחסים לאופנוע בזלזול שלא יתפלאו שיש הרבה מתים

Senior Member
    בישראל רק ככה אנשים לומדים לצערי...
    רק מלדבר עם אנשים בעבודה ששללו להם את הרישיון לחודש/נתנו קנס על זה שהם התעסקו עם הפלאפון והם עדיין עם הפלאפון בנהיגה אז אתה מבין שמשהו לא בסדר
    כן, בטח. בארץ אנשים מיוחדים.
    הנה אתה בעצמך רואה שעונשים כבדים לא עובדים, אבל מתעקש בכל זאת.
    אולי שכחת מה המטרה פה - לא למצוא ״צדק״ אלא לשפר בטיחות. זה ממש לא אותו דבר.
    מה גם - אי אפשר להפוך את כולם לעבריינים - אז חוק בכלל מפסיק לעבוד.

הולכים לכלא על עברה ללא נפגעים? רף הוכחה במקרים כאלה מאוד גבוהה. אולי ווילי בעיר בפעם עשירי במהירות 200 מול גן ילדים. מול 10 עדים ומצלמה.
    לא ״שוטר ראה משהו בכביש שלא נראה לו״.
    יש לך דוגמא לזה? גם בגרמנית.

על תחרות בכביש יש חוק של עד 2 (תיקון מ3) שנים בכלא, אם סיכון משתמשי הדרך עד 5 שנים ועם פגיעה באדם עד 10, השאר זה דוגמאות שלי לעבירות ביריונות שלפי דעתי לא צריכות להיחשב עבירות תנועה כי יש בהם כוונה תחילה כמו רצח מתוכנן מראש.

ושוב , הייתה בעיה רצינית בגרמניה שכנראה הגיע בעקבות סדרת הסרטים fast and furious עם צעירים שהתחילו לחקות את מה שראו בסרט בכביש, החוק עשה את שלו, הרבה פחות מקרים מ2013

https://www.bussgeldkatalog.de/illegale-autorennen/

Senior Member
    על תחרות בכביש יש חוק של עד 2 (תיקון מ3) שנים בכלא, אם סיכון משתמשי הדרך עד 5 שנים ועם פגיעה באדם עד 10, השאר זה דוגמאות שלי לעבירות ביריונות שלפי דעתי לא צריכות להיחשב עבירות תנועה כי יש בהם כוונה תחילה כמו רצח מתוכנן מראש.

ושוב , הייתה בעיה רצינית בגרמניה שכנראה הגיע בעקבות סדרת הסרטים fast and furious עם צעירים שהתחילו לחקות את מה שראו בסרט בכביש, החוק עשה את שלו, הרבה פחות מקרים מ2013

https://www.bussgeldkatalog.de/illegale-autorennen/
    חוקים דומים קיימים גם אצלנו. מעניין לא רק החוק עצמו, אלא מה נחשב ל-"תחרות עם סיכון".
    כתבה שלך ממחישה בדיוק מה שאמרתי. בחור נסעה 170 עבר כמה פעמים באדום, התנגש ברכב אחר, ונהג של אותו רכב נהרג. לא פתיחה ברמזור.

חוקים דומים קיימים גם אצלנו. מעניין לא רק החוק עצמו, אלא מה נחשב ל-"תחרות עם סיכון".
    כתבה שלך ממחישה בדיוק מה שאמרתי. בחור נסעה 170 עבר כמה פעמים באדום, התנגש ברכב אחר, ונהג של אותו רכב נהרג. לא פתיחה ברמזור.
    תחרות ללא סיכון זה 2 טמבלים בכביש צדדי עושים פתיחות (עד שנתיים בכלא) תחרות עם סיכון זה 2 טמבלים עושים פתיחות בתוך העיר או בכביש צדדי אבל עם קהל (עד 5 שנים בכלא)
    מה הם החוקים הדומים בישראל? נהיגה בקלות דעת?
    החוק הגרמני מגדיר גם פתיחות ומרדפים ספונטנים בין שני כלי רכב כתחרות.
    החוק נעשה כי חוק דומה בגרמניה של נהיגה בקלות דעת פשוט לא היה מספיק כדי למגר את התופעה.

החוק גרם לאנשים להבין עד כמה מה שהם עושים חמור וזה מה שעשה את העבודה, אני לא בדקתי אבל אני בטוח שמ2013 שהחוק יצא אף אחד לא ישב שנתיים על השתתפות.

Member
    כן, בטח. בארץ אנשים מיוחדים.
    הנה אתה בעצמך רואה שעונשים כבדים לא עובדים, אבל מתעקש בכל זאת.
    אולי שכחת מה המטרה פה - לא למצוא ״צדק״ אלא לשפר בטיחות. זה ממש לא אותו דבר.
    מה גם - אי אפשר להפוך את כולם לעבריינים - אז חוק בכלל מפסיק לעבוד.

כן, בארץ האנשים מיוחדים! לטוב ולרע!
    ואני אומר שכנראה העונשים לא כבדים מספיק, כי אני מסכים עם זה שעל פלאפון ישר צריך לשלול רישיון/להחרים את הרכב
    ואם אתה מדבר על לשפר בטיחות פה אנחנו כבר לא מתמקדים במשטרה אלא במדינה,
    פה יש לנו כרוכבים עבודה לעשת ולהביא למודעות לבעיות שיש עכשיו ולהביא פתרונות לבעיות האלו,
    וכמו שאמרתי גם - הכל מתחיל מחינוך.