
נכתב במקור על ידי
KKatkov
1. מה הקשר בין וסט ל-ABS? אין לך כסף לשניהם - אז אפשר לקנות אופנוע קצת יותר ישן כדי להשאיר תקציב גדול יותר לציוד, אם כ"כ חשובה לך הבטיחות. אפשר גם לוותר על שניהם, ולרכוש ציוד שטח איכותי יותר או אופנוע במצב טוב יותר. זה עניין של סדרי עדיפויות.
2. דו"שים קרביים שיכולים להתאים לתקציב הם הימאהה WR250R (יובא עד 2017) או הסוזוקי DRZ400S (מיובא 2000-2009, ומ-2016 עד היום), שניהם מגיעים ללא ABS.
עם ABS תוכל לרכוש את ה-CRF250 או את הקאוואסאקי KLX230. הם חלשים מאוד, ומפסידים לדגמים מעלה הן בכביש והן בשטח. מצד שני הם כנראה יהיו חדשים יותר במצב טוב יותר במסגרת אותו התקציב.
מה שאני מנסה להגיד - שבבחירת אופנוע יש המון שיקולים. תבין איך יראה סט הציוד שאתה רוכש (או שלך, תרכוש ציוד ותראה כמה כסף נשאר לאופנוע). אחרי זה תגדיר את הדרישות מהאופנוע, את התקציב, וצא לחפש כלים מתאימים. דעתי האישית - קנה את האופנוע הכי שמור, מטופל ובעל תוספות מועילות לשימוש שלך שתמצא בתקציב, בין אם יש לו ABS ובין אם לא.