פשוט, עושים עלינו קיזוזים.
מישהו מכיר את הסוגיה הבאה?
הקטנוע שלי רשום על שם העסק.
הוא משמש אותי רק לצורכי הגעה וחזרה מהמשרד - אין סיכון ביטוחי כלשהו (לא שליחויות ולא כלום)
עם זאת, ב"הפול" נאמר לי שבמידה ואני מדווח הוצאות של האופנוע לרשויות המס אני צריך לרכוש ביטוח חובה יקר יותר (תוספת של כ-1800 ש"ח)
אני לא ממש מבין מה הסיבה, הרי אין משמעות ביטוחית לזה שהוצאות הדלק למשל מוגשות למס הכנסה.
לא מבין מה הסיבה להתייקרות הפוליסה, אשמח לעזרה.
תודה
היי, כמה דברים. ראשית זה באשמת הרוכבים... כן באמת. בשלהי שנות ה 2000 וכחלק ממאבק האופנועים בעלות החובה הרוכבים טענו כי את מירב התאונות עושים שליחים ואז נוצר המנגנון הזה. כבכל מנגנון הבית תמיד זוכה והקנס על שימוש עסקי גלש לכל עצמאי או כלי שמוכר בהוצאות. האם זה חוקי? כן. האם הגיוני? לא, בדיוק כמו שברכישת מחשב לעסק אני לא מקבל קנס בגלל ההכרה של המחשב כהוצאה עסקית אין שום סיבה אקטוארית לדרוש זאת בביטוח החובה. אבל כמו שאומרים אצלנו בפולניה זה מה יש.... הקנס על דיווח או מענה לא נכון לשאלה זו הנו עד 10000 ש"ח שיגרעו מהפיצוי. כלומר אין פגיעה לדוגמא בנושא הטיפול הרפואי. עכשיו שכל אחד יעשה לעצמו את החשבון, כמובן שאין באמור משום המלצה לומר משהו אחר מהאמת ובכל מקרה קובעים תנאי הפוליסה אותם ניתן לראות באתר של הפול הישראלי.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי guyradar; 15-06-2021 בשעה 13:57.
היי, אין מה לחפש צדק ואין היגיון. כפי שכתבתי לטוב ובמקרה זה לרע, זה בגלל הרוכבים וזה מה יש.
גיא, תודה שהצטרפת ותודה על התשובות.
רק כדי לוודא: אם אדם מדווח הוצאות על האופנוע ומזדכה במס, אבל בביטוח החובה מצהיר שהאופנוע לשימוש פרטי בלבד ולא משלם את התוספת (החצופה!) - הסנקציה היחידה שעלולה להיות מופעלת כלפיו היא עד 10,000 ש"ח קיזוז פיצוי (של כאב וסבל?) במקרה חו"ח תאונה?
בול