ציטוט נכתב במקור על ידי ShaharM צפיה בהודעה
אהלן!
עברתי אתמול תאונת אופנוע (רוכב על ימאהה r125).
אחרי שנתתי לגוף קצת להתאושש (בנס יצאתי רק עם שפשופים ויום אשפוז), התחלתי לעבד את מה שקרה ועולה לי שאלה,
בכביש 2 לכיוון דרום בסמוך לזכרון יש על הכביש שלושה פסים (לפי השוטר שהיה במקום כנראה שזה שימש לאיזשהו חיישן או משהו) בגובה של כמה ס״מ.
כשעליתי על אותם הפסים הכידון התחיל לרעוד ימינה ושמאלה, ולפני שהספקתי להגיב הכידון ״נשבר״ שמאלה והחלקתי על צד ימין במהירות 110 קמ״ש פחות או יותר.

אני יודע שכשאני נוסע במהירות גבוהה הכידון תמיד ישר ולא ממש מזיזים בצורה קיצונית ימינה ושמאלה (מה גם שזה קצת קשה...).
איך קורה דבר כזה? איך הכידון ״נשבר״ חזק שמאלה ואיך יוצאים מהסיטואציה הזאת להבאה?

תודה מראש!ֿ
שחר
שחר, דבר ראשון ואולי החשוב ביותר מלבד זאת שאתה בסדר, הוא זה ששיתפת ובכך הנך מעלה את המודעות לסכנות התמונות ברכיבה ומכאן כולנו יכולים ללמוד.
מניח שהנך מתכוון לפסי הרעדה אשר נועדו ״להעיר״ נהגים אשר סוטים מהמסלול (הנחה שלי מקווה שמבין נכון).
הפסים הלל נועדו לטלטל את הרכב וליצור וויברציות ובכך גם רעש אשר אמור להעיר נהג רדום ולא ערני, אך לא ברור כיצד הדבר גרם ללסטיה של הקידון ונפילה, במידה ויש לך צילום ווידאו זה יהיה מעניין לראות.

ולגופה של שאלה הדרך הנכונה להבנתי לצת מהשפעה כזו הנה בעיקר ע״י שני גורמים:
1. גז, תן גז כאשר נותנים גז מרכז הכובד של האופנוע זז אחורה, המתלים הקדמיים מתארכים והקדמי מקבל פחות וויברציות וקל יותר לשליטה.
2. תוך כדי (1) הסט את המבט מהפס, הסתכל רחוק ולאן שרוצה להגיע (מקום בטוח על הנתיב).

שוב תודה על השיתוף למען כולנו.