תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: תאונת אופנוע אתמול בכביש החוף - שאלה מסקרנת

Junior Member

Exclamation תאונת אופנוע אתמול בכביש החוף - שאלה מסקרנת

אהלן!
    עברתי אתמול תאונת אופנוע (רוכב על ימאהה r125).
    אחרי שנתתי לגוף קצת להתאושש (בנס יצאתי רק עם שפשופים ויום אשפוז), התחלתי לעבד את מה שקרה ועולה לי שאלה,
    בכביש 2 לכיוון דרום בסמוך לזכרון יש על הכביש שלושה פסים (לפי השוטר שהיה במקום כנראה שזה שימש לאיזשהו חיישן או משהו) בגובה של כמה ס״מ.
    כשעליתי על אותם הפסים הכידון התחיל לרעוד ימינה ושמאלה, ולפני שהספקתי להגיב הכידון ״נשבר״ שמאלה והחלקתי על צד ימין במהירות 110 קמ״ש פחות או יותר.

אני יודע שכשאני נוסע במהירות גבוהה הכידון תמיד ישר ולא ממש מזיזים בצורה קיצונית ימינה ושמאלה (מה גם שזה קצת קשה...).
    איך קורה דבר כזה? איך הכידון ״נשבר״ חזק שמאלה ואיך יוצאים מהסיטואציה הזאת להבאה?

תודה מראש!ֿ
    שחר

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    בשביל שכידון ישבור, יש כמה אופציות נפוצות:
    1. tank slapper/wooble, תעשה גוגל
    2. גלגל באוויר, מה שגורם לכל משקל הכי קטן שאתה מפעיל על הכידון לשבור עד הקצה בקלות.
    3. נדיר יחסית, אבל אפשר ממכה חזקה בכביש אם אתה בזווית מסוימת.

עכשיו, יש שם שינוי גובה\מדרגה שכניסה עליה כשאתה על הצד יכולה לגרום לאחד או יותר מהתופעות האלה ביחד.
    תצלם את המקום טוב טוב ותשמור את כל הדוחות והטפסים מהבית חולים ותמצא עו"ד טוב.
    יש מצב לפחות להחזיר את הפלסטיקה ויותר.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי ShaharM צפיה בהודעה
    אהלן!
    אחרי שנתתי לגוף קצת להתאושש (בנס יצאתי רק עם שפשופים ויום אשפוז), התחלתי לעבד את מה שקרה ועולה לי שאלה,
    בכביש 2 לכיוון דרום בסמוך לזכרון יש על הכביש שלושה פסים (לפי השוטר שהיה במקום כנראה שזה שימש לאיזשהו חיישן או משהו) בגובה של כמה ס״מ.
    כשעליתי על אותם הפסים הכידון התחיל לרעוד ימינה ושמאלה, ולפני שהספקתי להגיב הכידון ״נשבר״ שמאלה והחלקתי על צד ימין במהירות 110 קמ״ש פחות או יותר.

אני יודע שכשאני נוסע במהירות גבוהה הכידון תמיד ישר ולא ממש מזיזים בצורה קיצונית ימינה ושמאלה (מה גם שזה קצת קשה...).
    איך קורה דבר כזה? איך הכידון ״נשבר״ חזק שמאלה ואיך יוצאים מהסיטואציה הזאת להבאה?

תודה מראש!ֿ
    שחר
    שמח לשמוע שיצאת שלם, ועוד יותר שמח שאחרי האירוע אתה מנסה להבין היכן טעית ולהסיק מסקנות. יישר כוח.

קשה מאוד להגיד משהו וודאי בלי לראות את המפגע בכביש שעליו עלית.
    אם בא לך להיכנס לספקולציות - אז אני מניח שקרה משהו בסגנון הזה:
    1. עלית במהירות גבוהה יחסית על מקטע כביש מגורד/משובש.
    2. הגלגל הקדמי, שמחפש "לברוח" למקום שבו יש יותר אחיזה בתנאים אלה, התחיל לנדנד לך את הכידון ימינה ושמאלה.
    3. נבהלת וסגרת את הגז, ותפסת חזק את הכידון. זה הביא לכמה תוצאות לא רצויות:
    - הגלגל הקדמי ננעץ חזק יותר בקרקע עקב סגירת הגז שמעמיסה אותו.
    - הכידון איבד את היכולת להתיישר עצמאית עם כיוון הנסיעה משום שחזת בו חזק מדי.
    במצב הלא-יציב הזה, כל דבר שפוגע בגלגל הקדמי (חריץ, אבן, מדרגה) יכול לגרום לשבירה חריפה של הכידון הצידה ולנפילה.

מהצורה שבה שאלת את השאלה "אני יודע שכשאני נוסע במהירות גבוהה הכידון תמיד ישר ולא ממש מזיזים בצורה קיצונית ימינה ושמאלה (מה גם שזה קצת קשה...)." אני מניח שהידע שלך ברכיבה מסתכם בשיעורי נהיגה. אתה חייב להבין, שהשיעורים לא נותנים לך כלים כדי לתפעל את האופנוע במצבי קיצון בכביש הציבורי.
    אז מה עושים:
    1. משיגים את הספר של נחום לב "אופנועים - רכיבה נכונה" וקוראים אותו. אם משהו לא ברור - שואלים או קוראים שוב עד שמבינים.
    2. עושים קורס רכיבה בסיסי, ועדיף חבילה של כמה קורסים באחד מבתי הספר לרכיבה מתקדמת (פרוריידינג, אופנוען מאומן) ע"מ לקבל כלים טכניים לשליטה באופנוע. אני בטוח שאתה לא יודע עד כמה אתה לא יודע לתפעל את הכלי, ובדיוק על הפער הזה הקורסים באים לגשר.
    3. (אופציונלי) רוכבים בשטח כדי לשפר את השליטה באופנוע בתנאי אחיזה משתנים.

בהצלחה
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    נשמע כמו החלקה של הצמיג הקדמי, יהיה חסר אחריות להסיק מסקנות בלי לדעת באמת מה שהיה שם.

ללא קשר, גש לעשות הדרכת רכיבה מקצועית זה שיש לך רישיון ואופנוע עוד לא אומר שאתה באמת יודע
    לרכוב.

בריאות מלאה.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Member
    אתה תבין את זה לעומק רק בקורס רכיבה חובה. אבל אף אחד לא ענה לשאלתך, אז אנסה להסביר:

במצב שהיה לך, כשהכידון התחיל "להתנדנד", מה שהיה צריך לעשות הוא
    להשאר רגוע,
    לחבק חזק את האופנוע עם הירכיים(בשאיפה זה קורה מיד ברגע שאתה מזהה סכנה),
    ולהרפות מהכידון
    (לאפשר לו משחק ימינה-שמאלה כמה שרוצה, ואין סיכוי לבצע בלי החיבוק המקדים) עם גז קבוע כמה שאפשר.

באותו זמן שתיארת כ"לא הספקתי להגיב" סביר שגם התקשחת והחזקת חזק את הכידון, בהתאמה מוחלטת לרפלקס אנושי, ובניגוד מוחלט לעקרונות רכיבה.
    זה גם בערך הזמן שהיה לוקח לאופנוע להתאזן מעצמו אם הרוכב היה נופל.
    1000RR

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ShaharM צפיה בהודעה
    אהלן!

תודה מראש!ֿ
    שחר
    שחר, דבר ראשון ואולי החשוב ביותר מלבד זאת שאתה בסדר, הוא זה ששיתפת ובכך הנך מעלה את המודעות לסכנות התמונות ברכיבה ומכאן כולנו יכולים ללמוד.
    מניח שהנך מתכוון לפסי הרעדה אשר נועדו ״להעיר״ נהגים אשר סוטים מהמסלול (הנחה שלי מקווה שמבין נכון).
    הפסים הלל נועדו לטלטל את הרכב וליצור וויברציות ובכך גם רעש אשר אמור להעיר נהג רדום ולא ערני, אך לא ברור כיצד הדבר גרם ללסטיה של הקידון ונפילה, במידה ויש לך צילום ווידאו זה יהיה מעניין לראות.

ולגופה של שאלה הדרך הנכונה להבנתי לצת מהשפעה כזו הנה בעיקר ע״י שני גורמים:
    1. גז, תן גז כאשר נותנים גז מרכז הכובד של האופנוע זז אחורה, המתלים הקדמיים מתארכים והקדמי מקבל פחות וויברציות וקל יותר לשליטה.
    2. תוך כדי (1) הסט את המבט מהפס, הסתכל רחוק ולאן שרוצה להגיע (מקום בטוח על הנתיב).

שוב תודה על השיתוף למען כולנו.
    Four wheels move the body, but two move the soul
    I refuse to tiptoe through life only to arrive safely at death

Senior Member
    ראה וידאו מצורף.
    תפתח רמקולים.
    תראה שמי שפתח גז כשזה קורה בדרכ יוצא מהסיטואציה.
    אפשר ללמוד הרבה מ סירטון.
    שים לב שבהרבה מהמקרים יש מדרגה (כפי שקרה לך) לפני שהראש משתולל. זה קורה בדרכ שהקידמי עוזב את הקרקע.

https://youtu.be/cbZUCvbP-CA

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    זה ממש מסביר על התופעה.

https://youtu.be/Z1glzfxrcoc

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    אין רכיבה שזה לא קורה לי במיוחד אחרי מדרגה או בור על הכביש. הבעיה האמיתית שמתנוחת הישיבה שלי בקצה המושב קדימה קשה לשחרר את הכידון בגלל שאני נעזר בו להתנגדות לרוח. במהירות גבוהה (-150-*130-~) תוך כדי עקיפה זה פחות נעים. סוגר מצערת בעדינות ונושם. לרוב התאמות של 5-10 קמ"ש פותרות את הבעיה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021