תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: מעבר רכיבה מספורט לקטונעים יום יום :( האם בחרתי בקטנוע הנכון?

תצוגה בשכבות

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי cdanielc293 צפיה בהודעה
    וואלה חוץ מלרדת עלי אפחד לא ענה לי השאלות
    להוציא קטנוע חשד עולה 27 אלף
    הZ שהיה לי שווה 43 אלף
    השארתי לעצמי 13 אלף שקל לכל הדברים שאני צריך
    הביטוח יותר זול מ הביטוח ששילמתי מקודם התחזוקה יותר זולה אז לא הבנתי איפה הבעיה
    אני מעדיף כלי חדש שאני ישמור עליו ויטפל בו מאשר כלי ישן שנסע הרבה ולא טופל כמו שצריך
    נכון 250 יכול היה להיות יותר חסכוני בשבילי אבל גם קצת יותר חלש ו ה 10-15 קמש הבדל יעשו לי קצת יותר טוב במקום לנסוע כל הזמן עם הגז עד הסוף
    "אפחד לא ענה על שאלות" - אל תפחד, לא צריך. הפחד לא יעזור לך. יעזור לך לכתוב בעברית תקנית ולהתשתמש בסימני פיסוק, זה יגביר את הרצון לענות לך לגופו של עניין.

לשאלתך, ההחלטה שעשית אינה מדהימה כלכלית. אמנם הג'וימקס יעלה לך פחות מה-Z (הן בקניה והן באחזקה), אבל אם היית הולך על דגם ה-250 היית חוסך עוד סכום בביטוח. כל מה שהיית צריך לעשות - זה לנסוע יותר לאט. יש משפט כזה - speed costs money, how fast you can afford yourself to go?
    לכן יש כלל זהב של תפרנים - מי שרוצה לחסוך כמה שיותר, עושה את הדברים הבאים:
    - קונה קטנוע 250 בן שנתיים שלוש, במצב הכי שמור שאפשר. 250 - כי הביטוח החובה זול יותר מ-251 סמ"ק ומעלה בכ-1500 ש"ח בשנה. מן הסתם, לא עושה מקיף.
    - רוכב איתו בצורה מתונה - בלי "פתיחות", בלי לעבור את ה-110 על השעון ובלי להגיע למהירות הזאת מהר. רכיבה חלקה ומתונה ככל הניתן עם ויתור מראש על הנתיב השמאלי. בכך מקבל חיסכון הן בצריכת הדלק (שיכולה להגיע גם ל- 1/30) והן בבלאי המכאני. על הדרך, זה גם עוזר למנוע תאונות...
    - מטפל בו במוסך פרטי מומלץ או עצמאית, מזמין את החלפים לטיפול בחו"ל (או רוכש תחליפי בארץ, אם הפער אינו גדול).

כמו שאתה יכול להבין, לא נהגת ב-100% לפי ההוראות למעלה. לכן גם לא תראה 100% מהחיסכון. עדיין, ההוצאה שלך תרד במידה מסויימת יחסית ל-Z, וככל שתרכב מתון יותר, כך גדולים הסיכויים שלא תצטרך להתמודד עם הפתועות בדמות תקלות מכאניות או תאונות.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 05-08-2021 בשעה 13:04.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual