ציטוט נכתב במקור על ידי zx2r צפיה בהודעה
אבל אני לא שופט וטוב שכך
בעניין זה אני מסכים איתך, בעיקר כוון שלא מעניין אותך מתי ואיך נוצרו חוקי הנהיגה וע"י מי.

אין שום סתירה בדבריי רק אם אתה יוצר סתירה בדבריי , כמו ש WOOJ רשם , זה עיניין של תפיסה . כך אני תופס את העיניין .
ולא מעניין מתי ואיך הומצאו חוקי הנהיגה וע"י מי , מספיק לראות ו/או לנהוג בהודו בכדי להבין שחוקים לחוד ומציאות בשטח לחוד . שם עם כל העומס\בלאגן שיש , יש תפיסה ברורה של "כבוד" בדרך .
בניגוד לתפיסת עולם שכל אחד ואחד יכול לאמץ לעצמו, לא כך לגבי חוקים, והם נקבעו לרוב ע"י החברה על מנת שיהיה סדר בהתנהלות היום יומית של כלל החברה, ומי שאינו מכבד את החוק נענש בדרך כלל, לכן הסתירה קיימת בדבריך.
בהודו גם מקובל למכור בנות לזנות כוון שהם מעמסה על משפחות עניות, שלא לדבר על ענישת נשים באמצעות אונס, וגם קביעת מעמדות על ידי קאסטות, לא נראה לי שניתן ללמוד משהו על "כבוד בכביש" מהחברה ההודית.

ועוד משהו לגבי חוקים , בארה"ב למשל :
"- מותר לפנות ימינה ברמזור אדום, אך לפני הפנייה חייבים לעצור ולוודא שהדרך פנויה.
- כאשר יש אור ירוק לנסיעה ישר או שמאלה, מותרת פנייה שמאלה רק לאחר מתן זכות קדימה לתנועה הזורמת ממול. רק ברמזור עם חץ ירוק שמאלה פונים שמאלה כמו בארץ (ללא מתן זכות קדימה).
- אסור לעקוף אוטובוס בית ספר, הבולט מאד בצבעו הצהוב, אם כל אורותיו האדומים מהבהבים. זה סימן שהוא מעלה או מוריד תלמידים.
- בצמתים רבים יש שלט "עצור" בכל הכיוונים. על הנהגים המגיעים בכל הכיוונים לעצור ולראשון שהגיע לצומת יש זכות קדימה.
- להולכי רגל זכות קדימה תמיד, [U]גם ללא מעבר חצייה! בכלל יש לתת זכות קדימה לכל מי ומה שחוצה את דרככם."
בשמחה רבה הייתי מאמץ בישראל חלק מחוקי התנוע של ארה"ב, בעיקר אלה הנהוגים ליד בתי ספר.

אתה משתמש בדרך ? שים לב למה שהולך , אל תזלזל במשתמשי הדרך ואל תעבור על חוקי התנועה .
אז מה החלטתך: לפי תפיסת עולמך או לפי החוקים?