את החיסון השלישי עשיתי ומודה שלא בלב שלם והיו תופעות לוואי.
כיום אני לא ממליץ לאף אחד להתחסן וגם לא ממליץ לאף אחד לא להתחסן. לא יודע או מבין מספיק ואני לא בטוח שיש מישהו שבאמת יודע מה טיבו של החרא הזה ולאן העסק הולך.
אישית, סכנת הקורונה מפחידה אותי יותר מהחיסונים בגלל מגוון עצום של תופעות לוואי ממושכות בדרגות חומרה שונות.
מה מפחיד אותי יותר?
כת או תנועה שחבריה משתדלים מאוד להראות עד כמה הם מאמינים במשהו שנראה להם נכון (שמורכב גם מאוסף שטויות שהייתי פוסל על הסף בכיתה ח') למרות שאין כל הוכחה. פרסום עמדתם בפומבי הוא החלק העיקרי באמונה ובלי קהל ותשומת לב אני די בטוח שהבלון היה מתרוקן מאוויר.
מפגיני בלפור ואני מכיר מקרוב חלק מהגרעין שמניע את העניין ומתנגדי החיסונים נמצאים אצלי באותה מגירה בדיוק.
מה מבאס אותי?
לא הטמבלים שמצטרפים כי חסר להם עדר אלא אנשים עם קלבאסה שאשכרה סוגרים וילון למציאות ופונים לאמונה במקום לכלי חשיבה, הערכה ובקרה.
ביבי מושחת!
לחקור את הצוללות!
אין קורונה!
זה לא רק מבאס אלא מפחיד. אנשים עם ראש כולל בעלי תפקידים שעשו משהו בחייהם מעדיפים להאמין במקום לחשוב.
עכשיו, יכול להיות שעוד שנה או פחות תוכל להגיד אמרתי לכם שהחיסונים לא יעזרו ויכול להיות שפתאום יגיע וריאנט שיקטול אחוז מהאוכלוסיה. לי זה לא משנה.
אין לי שליטה על הוירוס או הממשלה ובמקרה הזה הממשלה עושה את הדבר הנכון.
החיסונים מבטאים גישה קהילתית או חברתית (לא קשור מדינה ולא משרד אוצר או בריאות) שבה מנסים לשמור על כמה שיותר חיי אדם. זו גישה יהודית במהותה- קדושת החיים. הגישה השניה מציעה שכל אחד יחליט וידאג לעצמו. גישה אחת דוגלת בביטוח חובה רפואה ציבורית ובשניה- אם אין לך, זבש"ך. התרבות המערבית, החופש הקידמה והאושר היחסי שלנו (לעומת החושך של הקומוניזם והאיסלאם) נובעים מכך שהציבור מרצונו החופשי מתיר לממשלה לקחת החלטות כוחניות שלא מספקות את כולם אבל יעילות עבור הרוב. במקרה של מגיפה קטלנית בשיעור קומה היסטרי תראה חיילים ברחובות ותשמע צרורות מעבר לבלוק של אנשים שהעזו להפר סגר. לטובת הרוב. ככה פשוט. אנחנו לא שם, עדיין.
אבל אותם מכחישי קורונה הם האיום האמיתי בסרט הזוועה. לא הממשלה.

ציטוט ההודעה בתגובה