ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
כן רוצה הוכחה, תראה לי גרף הדבקה של מדינה שברגע שהפסיקו לשים מסיכה ההדבקה עלתה ומדינה שהתחילה להשתמש במסכה וההדבקה ירדה, אין כזאת.
מזמין אותך גם לחיפוש באינטרנט למחקר מקיף שנעשה בדנמרק שקבע שהמסכות לא יעילות וכן זה המחקר הכי מושמץ באינטרנט אבל באותו זמן המחקר הכי מקיף שיש היום.

הירידה בשפעת היא בגלל העבודה מרחוק, רובנו נדבקים בעבודה אבל הקורונה מדבקת יותר לכן גם אם עבדת מהבית תקבל אותה בסופר
אתה יודע מה? אין לי. לא מצאתי. גם לא הפוך. אז לפני המחקרים עם המסקנות, בוא נסתכל על העובדות הקשות.

מספר החולים בשפעת השנה היה נמוך בהרבה מבשנים קודמות. למה? לא יודע. אולי ריחוק חברתי, אולי מסכות, אולי סתם נמאס לווירוס השפעת והוא יצר וריאנט בניגני ואולי ווירוסי השפעת הם מזון לווירוס הקורונה. לא יודע.

הלאה: בין מה שיצרן מתכנן עבור המוצר שלו לבין השימוש במוצר יש לפעמים הבדלים משמעותיים. אתה בטוח מכיר את זה לכלי עבודה, אבל זה נכון בכל התחומים – אפילו בתרופות (ראה למה ייצרו, לדוגמה, ואליום ו-LSD). ככה שאם היצרן מתכנן סינון לחלקיקים בעלי גודל מסוים וזה הפרמטר שלו (נכון, לדוגמה, בעבודה בסביבה מאובקת) זה לא אומר כלום. יש את האפקט הטיפתי ויש את הייבוש ולכן קיצור החיים והקטנת הפוטנטיות של הווירוס. את זה היצרן לא לוקח בחשבון. בהחלט יכול להיות שמסכות באותו גודל חריר מחומרים שונים יגנו בצורה אחרת מאותו ווירוס. נדמה לי שזה לא נבדק בצורה רצינית, אבל מה שבטוח הוא שבמקומות שונים בעולם (יפן, לדוגמה) במשך עשרות שנים נהוג ללכת עם מסכה כשחולים כדי לא להדביק אחרים, וזה כנראה עובד.
מקום ההדבקה – במקרים שאני מכיר מהגל האחרון (דוגמה לא מייצגת) ההדבקה הגיעה דווקא מילדים ולא ממקומות העבודה. מה שברור הוא ש(א) כל המחוברים למכונת אקמו בישראל מתחת לגיל 50 הם לא מחוסנים ו(ב) יש דלקות לשריר הלב מהחיסון (כמו שנאור טוען) אבל בפי 15 פחות מאותם נזקים הנגרמים ע"י מחלת הקורונה (מחקר על 2 מיליון איש).
בסופו של דבר, התמונה עדיין לא ברורה. אין מספיק מחקרים ולא עבר מספיק זמן לדעת מה עוזר ומה לא, מה מסוכן ומה לא – כל אחד קורא ומאמין במה שמתאים לו (כמו שג'וני דואו כתב). אם כך, כמו כל אמונה אחרת, יש לכבד את המאמינים, ולצפות שבדיוק כמו שלא תלך עם נעליים במסגד ולא תלך בראש גלוי בבית כנסת כך המאמינים במסכות ובחיסונים לא יסכימו לקבל לקהלם את הלא-מחוסנים ומתנגדי המסכות.