נראה שכולם באים ממושב כזה או אחר, עם מסורת של 200 שנה מימי סבא מרדכי שלא שמע על אנטיביוטיקה.
אני תוהה אם יש דברים ספציפיים שאפשר לשאול לגבי התהליך כדי להבין מה באמת הסיטואציה.
למשל בחיפוש שמן זית, אני זוכר כמה אייטמים -
- כמה זמן הזיתים זרוקים בשמש לפני שאוספים אותם, האם נאספים באותו יום
- מאיזה חומר עשוי המיכל שבו זה מתבצע (שכחתי את שם הפעולה)
- מה הם עושים נגד זבוב הזית
- האם הוא נמכר בבקבוקים כהים
- האם יש להם שמן ראשון המסיק (לא בהכרח מעיד על משהו, אבל טעים)
יש דברים בסגנון הזה שאפשר לשאול כוורנים, שאפשר להבין מהם כמה מחשבה/מאמץ הושקעו במכוורה הספציפית?
מוטיבציה - אני לא רוצה לקנות צנצנת 300 מ"ל ב-100 ש"ח, אבל גם לא לקנות דרעק (מה מוגדר דרעק?)