תתחדש נראה מדהים
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
טוב, אז אחרי כמעט שנתיים ו 15000 ק"מ עם הטואנו RR מודל 2017 שלי, הגעתי למסקנה שמכיוון שאני לא הופך צעיר יותר ו/או גמיש יותר, הגיע הזמן לכלי קצת פחות קשוח וספרטני, כזה שאני אוכל לרכב עליו בתנוחה זקופה יותר וכפופה פחות, אבל, וזה לא פחות חשוב, שיהיה ספורטיבי, חזק, והחשוב מכל – שיהיה V – אני לא מסתדר עם מנועי ה4 בשורה או הטווין המקבילי רחמנא ליצלן.
מכיוון שאני עדיין לא בשל לאדוונצ'ר כלשהו (ולא באמת יודע אם אי פעם אהיה), האלטרנטיבות היו ספורות ולאחר חריש עמוק נבחר ה SDGT: חזק – צ'ק, ספורטיבי – צ'ק, נוח – צ'ק, טווין – 1300cc על שני צילינדרים – ביג צ'ק. נראה לי שסימנתי את כל המשבצות. חיפשתי לא מעט ובסוף מצאתי אקזמפלר שמור, יד ראשונה עם 41 אק"מ שחיכה לי בטרייד של ליגל. האופנוע נבדק אצל המקצוענים ממוסך הפודיום, ונמצא כשיר. העסקה בוצעה ובוצע יישור קו קצר גם הוא בפודיום.
לצערי, לא הספקתי לרכב הרבה מאז ההחלפה, בעיקר בגלל מזג האוויר, אבל אלה ההתרשמויות שלי מה 500 ק"מ שכבר הספקתי לעבור יחד עם ה SDGT:
דבר ראשון ולפני הכל, המנוע. איזה מנוע, יא-אללה. זה מנוע שמשכתב את חוקי המומנט ואספקת הכח כפי שאני הכרתי אותם (לפני הטואנו שאינו נחשב לאופנוע חלש בלשון המעטה, היה לי מונסטר 1200, שגם הוא לא פראייר מומנט) המנוע הזה חזק מאוד, אבל ממש. הוא מתחיל לבעוט ממש מתחתית הסל"ד ומגביר עד למעלה. האופנוע הזה מאיץ יותר מהר ויותר חזק מכל כלי אחר עליו רכבתי עד היום - כל פתיחת גז לא מבוקרת מתורגמת מידית למכת כוח באחורי, התרוממות של הקדמי וממש תלישה של הידיים מהמקום, וכל סגירת גז מחייבת הערכות מראש (ברכיים/בטן) שכן בלימת המנוע כאן נוראית וחזקה, ואם לא נערכים לזה מראש ממש עפים קדימה. הקטום מרגיש מאוד בנוח במהירויות גבוהות, המנוע משדר נינוחות קשוחה ואינו מרגיש עסוק או עצבני, ועם הקרוז קונטרול והמשקף הגבוה והמתכוונן, ממש קל לשמור אותו במהירויות האלה לאורך זמן. אבל, מאוד מעצבן שבאופנוע high-end שכזה, המצערת ממש רגישה/רגיזה ומחייבת דיוק ותשומת לב בכל פתיחה וסגירה. לדעתי אפשר היה לצפות לחיישן עם טווח תנועה קצת יותר גדול וקצת פחות רגיש.
מבחינת התנהגות, מסתבר שהאופנוע מרגיש הרבה יותר קליל ביחס למראה שלו (לאיזה רמת ביצועים כבר אפשר לצפות מטורינג ספורטיבי עם מזוודות קשיחות...), הוא פונה ומגיב מאוד מהר, ויודע לשמור על הקו בפניות מהירות ואיטיות. הוא לא מפליק/משכיב מצד לצד במצמוץ כמו הטואנו, ולמרות הכידון הרחב, צריך להפעיל יותר כוח ממה שהתרגלתי כדי להשכיב אותו / להפליק אותו. שמתי לב שבמהירויות גבוהות (מדי?) הוא סובל לפעמים מנענועי ראש מעצבנים – זה כנראה המחיר שמשלמים עבור נוחות ועידון.
תנוחת הרכיבה זקופה ונוחה, נתמכת ע"י מושב נוח ורחב, ובשילוב עם המתלים החכמים, האופנוע הזה מגהץ את הכבישים די בקלות ובנינוחות. פשוט שמים על Comfort, והוא לא בועט ולא מעניש על כל כפל אספלט לא מהודק או תלולית חבויה. מאוד אהבתי את היכולת לשבת זקוף יחסית, לרכב מאוד מהר יחסית, בלי נדנודי קסדה מעצבנים (בגלל רוח), ובלי בעיטות בתחת בגלל מהמורות.
האופנוע גדוש באלקטרוניקה שימושית – מצבי שיכוך מובנים של comfort/street/sport, מצבי ניהול מנוע, מד לחץ אוויר בצמיגים, כוונון עומס (רוכב עם/בלי מורכב יחד עם/בלי מזוודות). חוץ מהאלקטרוניקה יש כאן מיכל דלק של 24 ליטר (שזה 150% יותר ממה שהייתי רגיל עד היום) – זהו, נגמרו ימי תכנון המסלול לפי מיקום תחנות הדלק והרכיבה הרגועה לשימור צריכת דלק נמוכה. מאוד אהבתי את תפריט הקיצורים שניתן להגדרה וכוונון מותאמים אישית, ממנו אפשר לגשת ולשנות בקלות את כל הפרמטרים של הרכיבה בשתיים/שלוש לחיצות לכל היותר. מאוד נגיש ומאוד שימושי.
סיכום ביניים קצר - שיחקתי אותה.
SDGT.jpg
תתחדש נראה מדהים
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
וואוו איזה חתיך. תתחדש ורכיבות טובות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
האפור הכי יפה. מברוק על המפלץ!
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
מברוק תיהנה אין כמו להגשים חלום.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
סע בדרכים טובות ושמור על עצמך ליד כיפת ברזל
תודה רבה לכל המברכים.
שני תיקונים / תוספות:
- האופנוע מודל 2016 (ספטמבר)
- התוספת המבורכת למיכל הדלק היא של (בערך) 50% - גדילה מ15 ליטר ל 24 ליטר (ולא 150% כמו שנרשם)
שכחת להוסיף שיש לך עכשיו מקום לשני ג'ריקנים של דלק, אם מישהו שרוכב איתנו על טואנו יחליט להצטרף לטיול לאילת. #רקאומר
נראה אש, ומקווה שאזכה לשזוף את עיני בפלא הדו גלגלי הזה בקרוב מאוד
Sent from my moto g(7) power using Tapatalk
It's not about the speed. It's about the ride!
אכן, היה דיבור על כביש10 בחגים / חוה"מ סוכות.
ובאמת כדאי שתגיע - מתגעגעים.
תתחדש וסע בדרכים טובות ובטוחות