סוף סוף עושים משהו!
מקווה שהסיפור הזה לא יתקע.
הרלב"ד יוצאת במכרז לפיילוט להכשרת רוכבי דו-גלגלי ברכיבה מתקדמת הכוללת טכניקות מתקדמות, אסטרטגיות רכיבה וראיית כביש; אם הפיילוט יצליח - התכנית תוטמע בלימודי הרכיבה והוצאת הרישיון; הפרטים כולם בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%a8%d7...8%d7%9b%d7%99/
סוף סוף עושים משהו!
מקווה שהסיפור הזה לא יתקע.
אני לא מקל ראש בחשיבות של הכשרה נכונה ופיתוח מיומנויות אבל זה לא מהווה תחליף לתשתיות, אכיפה (בתוך זה נהגי רכב כבד בטון שנשפך על הכביש סולר חצץ ועוד )והחמרה בענישה על עבירות מסנות חיים ( אני לא מתכוון בהכרח למהירות ) כמו קו לבן, פניות פתאומיות עברות בריונות ושאר ממתקים (שייתכן שגם אנו חוטאים בהם ).
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
"שאותן לא לומדים בתהליך הוצאת רישיון הנהיגה לדו-גלגלי."
אז מה הקטע בשיעורי נהיגה?
צעד מבורך בהחלט והכל טוב ויפה, אבל זה אומר שהרישיון שנותנים זה סתם פלסטיק שאני אמות בעזרתו והשיעורים לא באמת חשובים
אתה לא סותר את מה שרשמתי.
הדרכה בהחלט תועיל ( בהנחה שהיא תהיה משהו מקצועי ולא עוד קורס נהיגה מונעת שרבים מאיתנו פגשו) אבל היא לא תספיק.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
איך נרשמים להדרכות הללו?
לע"ד יהיה נכון לחוות עליהן דעה רק אחרי שהרוכב עבר אותן.
הקורס יהיה רק למי שמוציא רישיון ?
או שכל אחד יהיה חייב לעבור אותו ?
מדובר בפיילוט מצומצם שמטרתו כנראה, -להוכיח שיפור באחוז התאונות של המוכשרים לאורך זמן. מצד אחד אני די בטוח שמשרד האוצר לא יממן קורס רכיבה מתקדמת לכל הרוכבים הקיימים והחדשים בישראל. מבחינת העסקים שמתפרנסים מהדרכות רכיבה כמו אופנוען מאומן ופרורייד הכיוון די רגיש. הזוכה במכרז יצטרך להכשיר מורי נהיגה\רכיבה שיעבירו את תורת הרכיבה שמהווה את מקור פרנסתם ואין כמה תורות- רק אחת. מבחינת הרוכב הציוני, הלוואי שכולם יעברו (בסבסוד או לא) קורס רכיבה.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
אל תדאג, ציבור מורי הנהיגה לא יצליחו אפילו להתקרב לרמת ההדרכה של פרוריידינג או אופנוען מאומן.
בארגונים האלה, בניה של מדריך זה תהליך שאורך זמן רב - שום הדרכה של כמה עשרות שעות לא תביא את אדם מן הישוב (מורה נהיגה למשל) לרמה כזאת.
וזה עוד לפני שמתייחסים לרמת העניין והמוטיבציה (הלא קיימת) שיש לרוב מורי הנהיגה להשתפר ברכיבה או בהוראה...
lokimonster, אולי אני ביום xlib-י ואני מתווכח לשם הויכוח... אם כן אז סליחה.אתה לא סותר את מה שרשמתי.
הדרכה בהחלט תועיל ( בהנחה שהיא תהיה משהו מקצועי ולא עוד קורס נהיגה מונעת שרבים מאיתנו פגשו) אבל היא לא תספיק.
אתה כתבת:
ואני חולק עליך - ומוכיח את זה בכך שאותם רוכבים "מנוסים" ומגדילי ראש, מצליחים לרוב להימנע מתאונות חרף העובדה שהם רוכבים באותם כבישים - עד לנקודה שבה הם מפסיקים להגדיל ראש, משחררים את הקוף לחופשי ואז הם נענשים בדיוק כמו כולםהכשרה נכונה ופיתוח מיומנויות אבל זה לא מהווה תחליף לתשתיות
היכולת לרכב באותם כבישים בלי להיפגע, בניגוד לאלה שכן נפגעים כשההבדל היחיד בינכם הוא רמת ההכשרה - לדעתי זאת ה-הגדרה של המילה "תחליף".
עכשיו אפשר לדון בכמה התחליף הזה יעיל:
באותו קטע כביש, שבו תזרים בשנה 1000 רוכבים שעברו הכשרה ו-10000 רוכבים שלא - האם יחס התאונות בין המיומנים ללא מיומנים יהיה 1 ל-10? 1 ל-20? 1 ל-100?
ועכשיו תיקח את אותו קטע כביש, תסלול מחדש, שים מעקה בטיחותי, גדר הפרדה ותאורה בלילה - האם תשתנה כמות התאונות? והאם ישתנה היחס בין הרוכבים במיומנים ללא מיומנים?
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 24-08-2021 בשעה 15:43.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לא ברור לי מאיפה הביטחון הזה. הייתי אצל אופנוען מאומן - רמה טובה סה״כ, אבל לא דוקטורט בפילוסופיה. חוץ מזה - רכיבה ברחוב זה לא ספורט, וללמד שמירת מרחק הרבה יותר חשוב מטכניקות בלימה כאלה ואחרות.
מורי נהיגה זה עובדים שכירים בדיוק כמו מדריכים שהזכרת. למה מוטיבציה שלהם תהיה שונה?
בקיצור - FUD
Sent from my iPhone using Tapatalk
"המוטיבציה" של מורי הנהיגה ומדריכי הרכיבה זהה-תלוש השכר בסוף היום, ההבדל שאני רוצה להאמין שקיים הוא שמדריכי הרכיבה מגיעים ממקום של
אהבה לרכיבה ולמקצוע ויש להם תחרות קשה שמחייבת אותם לשמור על רמה טובה.
מקור הכסף יהיה כרגיל הרוכב עצמו בגלגולים שונים, יהיה תמריץ של חברות הביטוח בהוזלה של התעריפים למי שעבר את הקורס בדיוק כפי שמערכות בטיחות שונות מוזילות את המחיר הסופי, המדינה אמורה לתת את ההפרש עבור חברות הביטוח. כרגיל ההפרש בהוזלה יהיה קטן וזניח הפיצוי גדול.
ככה שבעצם הרוכב ישלם חלק מהלימוד בעצמו ויקבל חלק כהטבה בהוזלה, בגדול כפי שמלמדת אותנו ההיסטוריה מי שירוויחו זה קבלי המשנה שיכשירו
מדרכיי חרטה שיתנו אישור קומבינה שיעלה לרוכב כסף בתמורה להוזלה מזערית בביטוח. אלה שירצו ללמוד נכון ישלמו מחיר גבוה למקצוענים ויזכו באותה
ההנחה. גשם של פלאפל.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
במדינה שלנו לא נותנים לחיות בשקט, עכשיו גם לא נותנים למות בשקט.
עוד חרטא מבית הרלב"ד המיותר.
כולנו נרוויח מזה. היום בכלל לא מלמדים רכיבה. גם מדריך בינוני מינוס עם תכנית לימוד מסודרת עדיף על הכלום שיש היום.
בגיל 16 למדתי בירושלים אצל מורה צעיר שאני לא זוכר את שמו (עבד אצל עוז בשנת 1996). הוא אשכרה לימד אותנו לרכוב, היו לו שלל עצות והנחיות איך להתנהג בסיטואציות השונות.
לדעתי קורס רכיבה מתקדמת כחלק מתכנית ההכשרה זה צעד מתבקש.