בפייס מישהיא עונתה שהקרינה היא פחות מדיבורית, אבל כיסוי ראדר של 100 מטר עם מכשיר שנמצא קרוב לראש מקדימה ומאחורה קשה לי להאמין.
מה אומרים מומחי הפורום?
חברת ANACHOIC - סטרט-אפ ישראלי בתחום הבטיחות האקטיבית לדו-גלגלי - משיקה גרסת בטא של מערכת התראות קוליות לקסדת הרוכב, מבוססת רדאר, שמגבירה את הבטיחות האקטיבית של הרוכב; רכבנו עם המערכת; החברה מגייסת רוכבים שירכבו עם גרסת הבטא טרם תחילת השיווק בתחילת השנה; הפרטים המלאים והווידאו - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%a2%d7...3%d7%90%d7%a8/
בפייס מישהיא עונתה שהקרינה היא פחות מדיבורית, אבל כיסוי ראדר של 100 מטר עם מכשיר שנמצא קרוב לראש מקדימה ומאחורה קשה לי להאמין.
מה אומרים מומחי הפורום?
ומה קורה אם יש כבר דיבורית?
נראה שבחלק הפנימי אמור להיות בדיוק איפה שהרמקולים של הדיבורית.
טוב: שימוש בחיווי קולי במקום מנורות מהבהבות.
פחות טוב:
יש סיבה למה מובילאי ודומיו לא משתמשים ברדאר. קודם כל רדאר זה הרבה יותר יקר ממצלמה. דבר שני - למרות ממה שנאמר בכתבה, רדאר די מושפע מגשם (ושלג).
אבל מה שהכי עצוב בסיפור - מערכות כאלה מנסות לפתור בעיה שלא באמת קיימת. בשונה מרכב, מרבית תאונות לא נגרמות בגלל ש-״רוכב לא ראה סכנה״.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לדעתי התראת עקיפה ושטח מת זה דבר חשוב. אני גם מעדיף את ההתקנה על הקסדה מאשר התקנה קבועה על האופנוע. הייתי שמח לנסות את המערכת.
אני רואה את הדברים ממש אחרת:
מערכת שמע מרחבית לא מאפשרת שמיעה סטראופונית ולכן כל התראה שתישמע, תחייב את הרוכב להתחיל לחפש על מה ולמה.
למצלמות יש ערך מוסף, שהן מתעדות את הנסיעה מלפנים ומאחור.
אמנם לא כל התאונות נגרמות בגלל אשמת הרוכב, אבל כל התאונות נגרמות, בגלל ש"הרוכב לא ראה את הסכנה".
על האופנוע שלי מותקנת מערכת ריידוויז'ן, שמתריעה ע"י לדים המורכבים על המראות, מגוון רחב של סכנות. אני רוכב עם המערכת כבר חמישה חודשים מלאים וחושב שהיא פשוט אדירה. (ולא, ריידוויז'ן לא משלמים לי תגמולים...)
דבר נוסף שעולה בדעתי. התקנת המערכת על הקסדה תמנע את האפשרות לקשור אותה לאופנוע, מחשש לתלישת המערכת ע"י גנבים. כבר היום אני נוהג לנתק את הדיבורית/מצלמה מהקסדה, כל פעם שאני נאלץ להשאיר אותה מחוברת לאופנוע. השאלה האם גם הראדאר, ניתן לניתוק מהיר.
(הגבתי מהר מידי ועכשיו אני רואה שיש צלצולים שונים לימין ולשמאל. ההגדרה כמערכת שמע מרחבית, מטעה)
רק המחשבה שבנוסף לצלצולים הקבועים שיש לי באוזניים, אצטרך לשמוע את כל ההתרעות, במיוחד ברכיבה עירונית, עושה לי כאב ראש
נערך לאחרונה על ידי erez59; 01-09-2021 בשעה 06:30.
Erez Ronen
אתה תצטרך להסביר את זה יותר טוב. ״מערכת שמע מרחבית״ זה שם מפואר ל-״סכנה מימין צפצוף באוזן ימין, והפוך״.
זה עובדתית לא נכון. לפי סטטיסטיקה של הפורום הזה, לפחות שליש מהתאונות זה איבוד שליטה בצורה כזאת או אחרת.
תאונות אחרות זה לרוב פגיעה ע״י רכב אחר. פה אפשר לדבר מי צריך לשים מערכת התראה: רוכב או נהג. אבל מנהג כבר לקחנו כסף על מובילאיי ומורכב עדיין לא.
Sent from my iPhone using Tapatalk
גם איבוד שליטה וגם פגיעה ע"י רכב אחר, נכנסים לקטגוריה "הרוכב לא ראה את הסכנה". פיתול הדוק מידי שנכנסים אליו במהירות לא מתאימה, רכב שעצר לפתע, ילד שקפץ לכביש ועוד דוגמאות רבות, עלולים לגרום לאיבוד שליטה וזה לא באשמת הרוכב. גם רכב הסוטה לנתיב שלך בפתאומיות, עלול לגרום להתרסקות שלך, מה שמערכת התראות, מעצם יכולתה "לראות" 360 מעלות, עשויה לעזור לך להתחמק מפגיעה. אמנם אין 100% הגנה, אבל מאחר ויש לנו רק זוג עיניים ומוח אחד, אין לנו את היכולת לראות ולעבד את כל התמונה, כל רגע נתון ולכן למערכות ההתרעה יש משמעות גדולה לבטיחות הרוכב
Erez Ronen
המערכת יכולה להיות עצמאית בקסדה, עם הרמקולים שלה, או להתחבר לרמקולים של הדיבורית שכבר קיימת בקסדה.
אתה מוזמן למלא פרטים בקישור שבתוך האייטם ולהירשם כרוכב ניסוי לגרסת בטא.
2 רמקולים סטריאופוניים. לא יודע איך, אבל האפקט הוא של סראונד.