אהלן,
אחרי תקופה על הגדר, החלטתי שאני רוצה לחזור לשטח.
סגנון הרכיבה הוא בעיקר בסופ"שים, טיולים של כ 100 - 150 ק"מ (מהבוקר המוקדם ועד הערב המאוחר - ולכן אורות ואיתותים הם הכרחיים) עם הפסקות באיזורי הצפון, משגב ורמות מנשה בעיקר.
בנוסף, לא יזיק אם הכלי יוכל לשמש אותי לנסיעות מזדמנות לחברים, איזור הצפון (כבישים וקיצורי דרך דרך פרדסים ושדות). ברוב המקרים, נוסעים על הכלים אל היעד ומהיעד על כבישים בחלק מהדרך ולא משתמשים בנגררים (אלא אם נוסעים לאיזור מרוחק כמו רמות מנשה ודרומה).
הכלי חייב להיות כלי שמתאים ומאושר לרכיבה על כבישי ישראל בצורה חוקית.

חשבתי ללכת על האסקי 701, נראה כמו כלי נחמד ומעניין ואולי אפילו אקנה לו סט ג'נטים סופרמוטו בשביל החוויה.

אבל אני קצת חושש מנושא האמינות של האסקי 701 והכתם 690. לא הצלחתי להבין עד כמה התאומים, הלא זהים, הללו באמת ישרתו אותי בשטח ולא אצטרך כל שני וחמישי להכניס אותם למוסך או לשבת בעצמי ולתקן יותר מאשר לרכוב.

הניסיון שיש לי זה בעיקר עם כלים שהם קטנים יותר כמו כתם 400, קיי אל איקס 250 וכיוצ'.

אשמח לעזרה ממי שמכיר את הכלים האלה, או לכל המלצה אחרת לכלי אחר במקום שיכול להתאים ולהיות אמין ומהנה.
כל האדוונצ'רים למיניהם ירדו מהפרק כי הם כבדים ולא יתמודדו עם רכיבה משולבת סינגלים שהם חלק מהטיולים. אני מאמין שגם האסקי ואחיו ה 690 לא אידיאליים לסינגלים, אבל אני רוצה להאמין שעדיין אפשרי לתמרן אותם (או שאני טועה?) בטיפוס דרך לא דרך על איזו גבעה מבולדרת ברכיבה משולבת...