יש את ישראל רזניק מחזיק מספר אופנועים מצומצם להשכרה:
052-2803190
Sent from my iPhone using Tapatalk
אהלן חברים.
אני בעל רשיון ללא הגבלה ולא רוכב כמעט בשנים האחרונות.
מעוניין לשכור אופנוע בסגנון ורסיס (לאו דווקא) ליום יומיים בחול המועד. איזו חברה זולה ואמינה? אזור המרכז.
יש את ישראל רזניק מחזיק מספר אופנועים מצומצם להשכרה:
052-2803190
Sent from my iPhone using Tapatalk
Four wheels move the body, but two move the soulI refuse to tiptoe through life only to arrive safely at death
אני השכרתי בעבר מ-Israel Moto Adventures, חפש בגוגל.
אמנם זו היתה השכרה של אופנועי שטח, אך ראיתי באתר שיש להם גם ורסיס ודומיו.
זכורה לי חוויה ממש טובה (השכרנו שני אופנועי 250 סמ״ק ומדריך לחצי יום).
תודה.
שכרתי בעבר מרזניק. מצוין אבל יקר. 750 שח ליום בערך. מחפש משהו עממי יותר. יכול להיות אופנוע פשוט יותר אבל עדיף לא קטנוע
חזרתי אתמול מטיול יומיים עם חברים, שאחד מהם שאינו רוכב בשגרה, שכר אופנוע (ורסיס 650 A1) מגט מוטו בתל אביב.
המחיר היה טוב (במונחי ישראל), האופנוע פחות.
אשאיר את התחושות והמחשבות שלי בצד, ואצמד לעובדות:
- מיד לאחר איסוף האופנוע, הבחור הגיע אלי לטובת טיול "הורדת חלודה".
- את הטיול התחלנו בתחנת דלק למילוי אוויר, ושם גילינו שבצמיג האחורי יש 27PSI (חם), כשהספר דורש 36PSI (קר). המשמעות - חוסר של 10PSI לפחות.
- במקביל, שמתי לב שהשרשרת רפויה ויש לה "בטן" עצומה לכיוון הרצפה. חזרנו לסדנה לטובת מתיחת שרשרת במקום הרכיבה המתוכננת.
- בסדנה, חשכו עיניי. המתחן בצד שמאל הוברג עד הסוף פנימה ואינו נגע כלל בציר. בצד השני, הבורג היה מוברג חלקית החוצה ואום הנעילה שלו היה מוצמד לראש הבורג ולא לזרוע כדרוש. השרשרת כמעט יצאה מהגג"ש האחורי במשיכה. כעדות לחומרת המצב, בצד העליון של הזרוע היו סימני אכילה מהשרשרת.
- לאחר שמתחתי את השרשרת, גיליתי שיש בה הפרשי מתיחה של סנטימטרים שלמים בין המקום הרפוי למקום המתוח. זה מעיד על שרשרת שהייתה צריכה להיות בפח לפני אלפי קילומטרים, גורמת נזק למכלולי האופנוע ומהווה סכנה בטיחותית. נאלצתי להשקיע זמן רב כדי להגיע למתיחה סבירה לפי המקום המתוח ביותר - (ובו זמנית, במקום הרפוי השרשרת הייתה רפויה לחלוטין והמשיכה לאכול את הזרוע).
- לאחר השרשרת, הדקנו את הצד השמאלי של מגן המנוע (שלושת הברגים שמחזיקים אותו היו משוחררים לחלוטין).
- בניגוד לכל חברת השכרה שהשתמשתי בשירותיה ביוון, באיטליה או אפילו בקפריסין - לא ניתן ללקוח מספר נייד שאליו הוא יכול להתקשר במקרה חירום. ניסינו להתקשר למשרד בשעות הצהריים המאוחרות בערב החג ולבקש שיפתרו את עניין השרשרת או יספקו אופנוע חלופי - מן הסתם לא קבלנו שום מענה. אילו לא הייתה לחבר אפשרות לפנות אלי ולהשתמש בידע ובכלים שברשותי, בסבירות גבוהה היה נתקע עם האופנוע במהלך הטיול - בלי יכולת לייצר קשר עם החברה ולקבל סיוע/אופנוע חלופי.
אלה העובדות. את המסקנות תסיקו לבד.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אותי זה מפתיע.
אני מניח שאת עיקר ההכנסה הם רואים מליסינג קטנועים, והשכרת אופנועים זה החלק "בשביל הנשמה" של העסק, שריווחיותו צנועה.
אחרת, היו להם מתחרים בשפע - וכידוע אין.
אז אם כבר אתה עושה משהו "בשביל הנשמה", לא חבל לעשות את זה ככה? לא חבל לתת ללקוח אופנוע שהולך לתקוע אותו בטיול המתוכנן עקב הזנחה פושעת? לא חבל להזניח את המכונה, כך שכבר ב-37 אלף ק"מ על השעון האופנוע ירגיש נבלה? לא מתביישים לשלוח לקוח (פה זה עוד בחור ישראלי - מה אם הוא היה תייר?!) בלי מספר נייד שבו הוא יכול ליצור קשר עם החברה במקרה חירום?
אני לא מבין את הצד של העסק כאן.
גם את עסקי ההשכרה האחרים שעבדתי איתם בחו"ל לא ניהלו מדעני גרעין - ולא הייתה פעם אחת שקבלתי אופנוע שאינו תקין מכאנית לרמה שכזאת. תמיד קבלתי אופנוע אחרי בדיקת לחצי אוויר, מפלסי נוזלים, מתיחת שרשרת ושימונה - ומעולם לא יצא לי לקבל אופנוע שבו רכיב בלאי כלשהו סיים את חייו או שהיה קרוב לשם ולא הוחלף.
גם לספק מספר נייד שניתן להתקשר אליו 24/7 בחירום - זה הסטנדרט של התעשיה, לא טובה אישית שעושים לך.
חברות השכרת אופנועים בחו"ל (או לפחות הטובות שבהן) מתנהלים כך לא כי הם צדיקים, אלא כי זה פשוט משתלם יותר לטווח הארוך - אופנועים מתוחזקים שלא דורשים החלפה כל שנתיים, היעדר תקלות שמקורן בהזנחה ולקוחות מרוצים זה מה שמתורגם לכסף בסוף היום.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
שלא תבין אותי לא נכון. אני מסכים איתך לגבי הכל, רק אמרתי שזה לא מפתיע אותי שזה ככה בארץ. אם זה היה עסק קטן אז כנראה שמי שעומד מאחוריו היה בודק את הכלים לפני כל השכרה. כאשר זה עסק גדול שהבעלים אינו חלק ממי שמתפעל אותו ביום יום, צפוי שמי שמתפעל אותו לא יהיה מודע להבדלים בין אוטו לאופנוע. באוטו מבצעים טיפול כל 15 ובין לבין מעיפים מבט על הצמיגים ואולי על כמות השמן במנוע. באופנוע צריך לבדוק הרבה דברים בין רכיבה לרכיבה ומי שלא מגיע מהעולם הזה לא מודע לזה.