ציטוט נכתב במקור על ידי AsafA צפיה בהודעה
לא מפתיע
אותי זה מפתיע.
אני מניח שאת עיקר ההכנסה הם רואים מליסינג קטנועים, והשכרת אופנועים זה החלק "בשביל הנשמה" של העסק, שריווחיותו צנועה.
אחרת, היו להם מתחרים בשפע - וכידוע אין.
אז אם כבר אתה עושה משהו "בשביל הנשמה", לא חבל לעשות את זה ככה? לא חבל לתת ללקוח אופנוע שהולך לתקוע אותו בטיול המתוכנן עקב הזנחה פושעת? לא חבל להזניח את המכונה, כך שכבר ב-37 אלף ק"מ על השעון האופנוע ירגיש נבלה? לא מתביישים לשלוח לקוח (פה זה עוד בחור ישראלי - מה אם הוא היה תייר?!) בלי מספר נייד שבו הוא יכול ליצור קשר עם החברה במקרה חירום?

אני לא מבין את הצד של העסק כאן.
גם את עסקי ההשכרה האחרים שעבדתי איתם בחו"ל לא ניהלו מדעני גרעין - ולא הייתה פעם אחת שקבלתי אופנוע שאינו תקין מכאנית לרמה שכזאת. תמיד קבלתי אופנוע אחרי בדיקת לחצי אוויר, מפלסי נוזלים, מתיחת שרשרת ושימונה - ומעולם לא יצא לי לקבל אופנוע שבו רכיב בלאי כלשהו סיים את חייו או שהיה קרוב לשם ולא הוחלף.
גם לספק מספר נייד שניתן להתקשר אליו 24/7 בחירום - זה הסטנדרט של התעשיה, לא טובה אישית שעושים לך.

חברות השכרת אופנועים בחו"ל (או לפחות הטובות שבהן) מתנהלים כך לא כי הם צדיקים, אלא כי זה פשוט משתלם יותר לטווח הארוך - אופנועים מתוחזקים שלא דורשים החלפה כל שנתיים, היעדר תקלות שמקורן בהזנחה ולקוחות מרוצים זה מה שמתורגם לכסף בסוף היום.