ציטוט נכתב במקור על ידי airwolf צפיה בהודעה
קודם כל זה מאוד משמח לראות יצרנים שנכנסים/שבים לסיגמנט הספורט תיור, מבוססים אופנועי ספורט (להבדיל מאלה שמבוססים על אדוונצ'ר), במיוחד לאחר שהופסק יצור ה-VFR. כן ירבו.
אין ספק שסוזוקי שמים את הנינג'ה 1000SX על הכוונת כמתחרה ישיר, יהיה מעניין לראות מבחנים השוואתיים. אפילו קונספט מזוודות הצד זהה.
אין לי בעיה עם העיצוב של סוזוקי, אבל עוד לפני התמחור יש שני דברים שאכזבו אותי:
- חוסר IMU בכזה סיגמנט זה deal breaker מבחינתי. ציפיתי שהפונקציות הבטיחותיות המתבססות על IMU יחלחלו לסיגמנטים נמוכים יותר, ויהיו סטנדרטיים בעתיד כמו ש-ABS כבר סטנדרטי לא מעט שנים, לא משהו שנתון לפשרות. כאמור בטח לא באופנוע ספורט ברמה כזו.
- מזוודות הצד מגבילות את המהירות ל-130 קמ"ש (!) (לפחות לפי אתר סוזוקי הבריטי), מה שאומר שבגדול הן לנסיעה בתוך העיר בלבד, וסותר את מטרת האופנוע כספורט תיור. אני מניח שהמגבלה נובעת מפגיעה ביציבות האורכית, וגם ב-1000SX יש הגבלה מאותה סיבה כאשר מזוודות הצד מותקנות, אבל בקוואסאקי המגבלה היא לא על המהירות אלא שאסור להרכיב ארגז אחורי (שלישי), ועם זה אפשר לחיות. מקווה מאוד שמדובר בטעות באתר (אם היחידות היו מייל\שעה במקום קמ"ש זה היה קביל), אבל אם לא אז האופנוע הוא ספורט או תיור, לא שניהם ביחד.
בדקת מה ההגבלות של יצרני מזוודות הצד כמו givi למשל? או האם בדקת מה הגבלות של טרייסר GT עם מזוודות צד?
אז ככה, כולם מגבילים משקל ומהירות וסוזוקי לא מחדשים כאן כלום , היצרן צריך כסט״ח.
אבל בוא נשים את זה בצד, 130 על כביש מהיר זאת מהירות מכובדת, אני באוטובאן מתמקם על איזור ה140 שאני בטיול כי מהירויות גבוהות יותר מחייבות יותר עצירות להתרעננות שמדובר על מאות קילומטרים, גם ככה ביעד שזה כבישים הרריים המהירות לא עולה על 100 קמ״ש.

אגב לא זוכר את ההגבלה בטרייסר, למיטב זיכרוני גם 130 אבל אין שום בעיה בטיחותית גם ב200