ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
בxr1000 זה 180 קמ״ש אבל שוב זה למי יש מחלקה משפטית יותר פחדנית.
לא יודע מה ההגבלה בGS אבל שאני רוכב אחרי חבר שלי עם GS מקורר אוויר המדוודות זזות ימינה שמאלה כבר ב120 אבל הוא רוכב בלי בעיה הרבה יותר מהר, לא צריך ליחס לזה חשיבות ואני מבטיח לך שרוב הקונים לא יהיו מודעים לזה וירכבו הרבה יותר מהר מ130 וככה בדיוק אני גם עושה, ימאהה טרייסר מוגבל ל130 עם מזוודות הצד המקוריות אבל לא צריך להבין הרבה בהנדסה לראות שזה בנוי לתלפיות ו130 לא מדגדג להם.
כמה שטויות...
מגבלת המהירות נובעת מפגיעת המזוודות ביציבות הרוחבית של האופנוע, לא ממגבלה מכנית שלהן, ולכן ההתרשמות מאיכות הבניה לא יכולה להעיד על מגבלת המהירות.
גם הגישה שהמגבלה נקבעת ע"י מחלקה משפטית של יצרן במקום מחלקת הנדסה שביצעה ניסויים ואנליזות היא נאיבית ומגוחכת.
סביר מאוד שיצרן לקח מקדם ביטחון (ואפילו גדול) כשקבע את המגבלה, אבל כיוון שלאף רוכב אין יכולת לדעת מה גודל המקדם וביחס לאילו תנאי קיצון נקבעה המגבלה, הקביעה שהיא חסרת בסיס ומיותרת היא מוטעית. גם זה שמישהו הגיע ל-200 קמ"ש ולא קרה לו כלום לא אומר שלמישהו אחר בתנאים קצת אחרים לא יקרה.
אני מתייחס בכובד ראש למגבלות שקבע יצרן. לדעתי מי שמזלזל במגבלות האלו מעיד יותר על עצמו מאשר על היצרן.
ואם נחזור לנקודה שממנה התחיל הנושא - אז כן, יש ציפיה מיצרן של אופנוע ספורט תיור, שפיתח מזוודות צד מקוריות יעודיות עבור האופנוע הזה, שיגיע למצב שבו מגבלת המהירות הרשמית לסוג זה של אופנוע תהיה גבוהה יותר. מכאן האכזבה.