השאלה האינסופית,
כאילו, חוץ מזה שכלי רכב נמכרים כאן בממוצע 110% יותר ומחיר ליטר דלק נוסק ל7 שקל,
למה הצמיגים לאופנוע כאן כול כך יקרים??
השאלה האינסופית,
כאילו, חוץ מזה שכלי רכב נמכרים כאן בממוצע 110% יותר ומחיר ליטר דלק נוסק ל7 שקל,
למה הצמיגים לאופנוע כאן כול כך יקרים??
התשובה האמיתית - כי אפשר, וכי אין ממש כוח צרכני בארץ בדיוק כמו כמעט כל מוצר אחר בכל תעשייה אפשרית.
יש המון שחיתות מדינית וכלכלית, וזה התוצר הסופי.
אבל זה נובע ממיסוי? או שזה מחמדנות יתר?
אני מבין שכול עסק צריך להרוויח ובמדינה הזאת זה לא פשוט בכלל, אבל רבי נחמן מאומן... למה המחירים כאן פי 4 ו5 מחול?
יש קבוצה בפייסבוק "שוברים את הקרטל", וכמובן כמו כול "מחאה" שכמה לה בתחום (זוכרים את הבדיחה של "יום הרוכב"? 22.2.20 עלאק?) אין ולא הייתה לי ציפייה אמיתית ממנה, אבל אני באמת מנסה להבין מאיפה זה נובע.
איך פי 4 ו5 מחו"ל? אולי פי 1.5, מקסימום פי 2.
אל תשכח שבארץ המחיר כולל את הבאת הצמיגים מחו"ל ע"י היבואן, פירוק, הרכבה, איזון ומע"מ ובחו"ל המחיר הוא רק עבור הצמיגים. אם תוסיף למחיר הצמיגים שראית באתרים מחו"ל את עניין המשלוח ושאר הירקות, המחיר לא הרבה יותר גבוה מאשר שם.
Erez Ronen
פשוט - מחרי הצמיגים נקבעים ע"י קרטל הצמיגים. ישנם אנשים שמנסים להילחם ל זה עכשיו.
בעבר המסטר עוז אחד המנהלים כאן עשה תרגיל על מנת להוכיח שהמחירים נקבעים כאן ע"י בעלי אינטרס
והביא בעצמו מכולת צמיגים במחירים שווים למחירים בחו"ל. מסכת הייסורים שעבר והאיומים לא היו מביישים
את המאפיה הסיציליאנית.
https://www.facebook.com/gilad.koriat גלעד מנהל היום מאבק משפטי ודרך בירוקרטית לא קלה
לנסות ולהשוות את מחירי הצמיגים לחו"ל.
מה שנעשה היום בתחום צמיגי האופנועים מהווה סכנה אמיתית ובטיחותית לרוכבים והפסד כלכלי אדיר.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
שזה די מגוחך.
כי אין שום מגבלה לייבא באופן פרטי צמיגים לשימוש אישי. המגבלות\מיסים\תקנות שצריך לעמוד בהם, הם כמו של היבואנים.
הווה אומר: אם מצאת זוג צמיגים טובים בחו"ל במחיר נוח במיוחד - תביא אותם בעצמך. אין שום איסור לעשות זאת ואין מגבלות או סעיפים מיוחדים ליבואנים פרטיים לשימוש עצמי. למעשה - אתה אפילו לא צריך להוכיח שזה לשימוש אישי שלך (רק אל תביא מכולה ותטען שאתה משתמש בכולם. זה יהיה קצת לא אמין ומס הכנסה ייכנס לתמונה)
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
נערך לאחרונה על ידי כRובי; 24-09-2021 בשעה 16:31.
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
הפוסט הראשון בעמוד - לק ארוך לשרת התחבורה החדשה מירב מיכאלי, שאני בספק גדול שהיא מבינה משהו בתחבורה.
תודה, אבל אני מעדיף לשלם על צמיגים.
מה גם שאני די בטוח שסט צמיגי ספורט-טורינג שעולה בארץ 2200 שקלים, לא עולה 500 שקלים בחו"ל (וזה עוד לפני שמדברים על הרכבה), כך שהשקר נמצא בראש העמוד, עוד לפני שקוראים את הפוסט הראשון.
עריכה:
נכנסתי כאן:
https://www.revzilla.com/motorcycle/...sku_id=1592349
ובדקתי כמה עולה סט פירלי אנג'ל GT 2 לדוקאטי שלי (120 קדמי, 180 אחורי).
יצא 375 דולר ללא הרכבה (כאמור, ממש לא 500 שקלים - יותר בכיוון של 1200, למרות שער הדולר הנמוך).
וזה לפני הרכבה, שתעלה עוד 300-400 שקלים.
אז איכשהו, התחלנו ב"פי 4-5" (שהם 400-500%), וסיימנו בפער של 30-40%.
אמנם עדיין מדובר בסכום כסף לא מבוטל, שמורגש מאוד בכיס - אבל השקר של מי שמתחזק את עמוד הפייסבוק בנ"ל בולט מאוד לעין.
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 23-09-2021 בשעה 10:36.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
על הדוגמא שנתת אני לא אגיב כי הצמיגים הנ"ל לא מעניינים אותי, מה שכן אני לא מבין איך הפכת 220 דולר ל1200 שקל.
הדוגמא שלי - GPR300 של דונלופ, פחות מ200 דולר לסט (170) שמתורגם ל550 שקל.
כאן אני אקנה אותם ב1400 עם הרכבה ואיזון בלי לכלול את הדלק שאני צריך לשרוף בלעשות נסיעה לתל אביב (כן אח, לא כולם גרים בתל אביב...)
אין הגיון.
הצמיגים הנ"ל מיוצרים ביפן,
אם הם נמכרים בארה"ב ב170 דולר לזוג ללקוח הקצה אחרי שילוח בינלואמי, מיסים ושאר ירקות (כמו בכול מקום בעולם, להזכירך...) אין שום סיבה שבעולם שכאן זה יצא קרוב לפי 3.
היבואן לא קונה את הזוג צמיגים הזה ב170 דולר, וגם לא משלם 90 דולר למשלוח על זוג בודד מתוך מכולה שלמה.
לא יודע כמה עולה להביא מכולה, אבל זה לא יצא 90 דולר לסט. צא מהסרט שאתה חי בו.
פירוק, הרכבה ואיזון לא עולה 400 שקל כאשר אתה קונה את זה מהמוסך לפחות (או מהמקום שאני קונה בו ועוד רבות אחרים), מדובר בחצי מהמחיר ובעבודה שלא עוברת את החצי שעה. (להלן.. פחות מ50% מהסכום שציינת, לפחות על הנייר).
מצליח להבין?