כל כך הרבה דמגוגיה שאני לא יודע האיפה להתחיל.

ציטוט נכתב במקור על ידי אביעד אברהמי צפיה בהודעה
הוא צודק. שלטון הפקידים קיים, ומקבל החלטות שמשפיעות על חיינו הרבה הרבה יותר מדי - לפעמים בניגוד מוחלט לדרג המדיני של 'מקבלי ההחלטות' תוך כדי מלחמה.
מקווה שאנשים מבינים, ודרג המדיני בעצם ממנה את הפקידים האלה? או לפחות אמור, בתאוריה? כמובן שבישראל, אותם צעקנים של "שלטון פקידים" צועקים גם "מינוים פוליטיים", וסטירה בין הצעקות לא מפריע להם דקה אחד.

דוגמאות שקשורות לתחום שלנו: ב-2009 מחירי ביטוח החובה עלו כי שני פקידים (הממונה על שוק ההון והביטוח וסגניתו) החליטו
אני רוצה להבין - אתה מתלונן שממונה על הביטוח קיבל החלטה בנוגע לביטוח? אני מבין שאפשר לא להסכים עם ההחלטה, אבל לא נראה לך שזה בדיוק תפקידו - לקבל החלטות מסוג זה?

באותו הקשר, פקידי רשות המסים קבעו שאופנועי אנדורו ישלמו 50% ו-60% מס קנייה.
אז ... ברשות המיסים קבעו מס? שים לב - אני לא טוען על נכונות ההחלטה, החלטות ממשלתיות מטופשות לא חסרות. זה עדיין לא מבטל צורך בממשלה ופקידים.

בשנים האחרונות התחוללה מלחמה של ממש בין פקידי האוצר לבין ועדת הכספים על מס הקנייה לדו-גלגלי. מדיניות הממשלה הייתה להוריד מס קנייה לדו-גלגלי, בעיקר לכלים קטנים ובינוניים. מדיניות פקידי האוצר הייתה הפוכה.
כי גם זה תפקידם של פקידים - לציין בפני אותו דרג המדיני, כאשר מדיניות נראה להם לא הגיונית. ראה משרד הבריאות של עכשיו. תפקידם של שרים לקבל או לדחות המלצות של פקידים, שום "מלחמה" לא נדרשת.

נ.ב. כן, גם אני רוצה ביטוח זול ומס קניה נמוך. אבל דמגוגיה זה לא הדרך.