ayalzo, למה להמנע מגשם ראשון? לרכב בשיא הזהירות - כן, בהחלט. אבל להמנע לחלוטין? זאת הגזמה בעיני.

לגבי הכלים - בניגוד למגיבים מעליי, אני לא חושב שקטנוע בהכרח יעלה פחות באחזקה השוטפת או יהיה נוח יותר.
ה-CRF250 זול מאוד לאחזקה - הן מבחינת עלויות החלקים, הן עקב מרווח הטיפולים (12K לפי הספר, המהדרין מצמצמים בחצי) והן משום שהוא הספיק להוכיח עמידות גבוהה מאוד.
אני ממש בספק שג'וימקס 250 יהיה אמין יותר לאורך זמן, או שטיפולים עבור אותו ג'וימקס (שצריך כל 15 לעבור טיפול יקר בואריאטור) זולים יותר.

גם מבחינת נוחות - הייתה תקופה של כחודש שבה רכבתי על פיאג'ו X9 500, קטנוע מנהלים נוח לכל הדעות. אני חייב לציין שבהשוואה לאופנוע, הנוחות ברכיבה ארוכה הייתה פחות טובה - משום ששילוב של גלגלים קטנים ומתלים קצרי מהלך עם תנוחת רכיבה שבה הרגליים אינן לוקחות חלק בשכוך הזעזעים גורם לכך שכל החבטות עוברות לרוכב. ב"סקאלה" האישית שלי, הנוחות על גבי ה-X9 הייתה טובה רק במעט מיוסאנג GT250 (שגם בו השתמשתי כ"כלי גישור") ופחות טובה מדיוורז'ן 400.

אם אמשיך להיזכר בחוויות הרכיבה שלי, אז ה-CRF250L היה אופנוע לא נוח במיוחד עקב היעדר מיגון רוח (שטופל ב- RALLY) ומושב גרוע, ששוקע מדי וגורם לכאבים בישבן אחרי כמה שעות של רכיבה (לא יודע האם טופל ב-RALLY). בכל מקרה, אף אחד מהם אינו טורר מפנק, ומצד שני - 40 ק"מ לכיוון זה פחות משעה נסיעה, אז מרכיב הנוחות כאן לא משמעותי כ"כ.
אותו בנלי TRK251 אגב, נראה (בהערכה ויזואלית) נוח מאוד ולדעתי יתעלה בהיבט הזה על רוב קנועי ה-250.