תסכים איתי, שאנחנו לא כותבים פה כדי לבטל את ההבנה שיש לנו ולחשוב כמו אותו הדיוט.כן, בדיוק ככה מדבר אדם עם ניסיון והבנה.
לאדם ההדיוט תשובה כמו "נוסע רק בעירוני" לא תהפוך ל"הבולמים מתרסקים עשרות ומאות פעמים בנסיעה על מפגעי הסלילה של דרום ת"א".
אנחנו חולקים ידע וניסיון, עבור אלה שרוצים להתעלות על רמת ההדיוט הממוצע.
גם אם רוכב א' לא יחליף לפני הזמן, עדיין השמן באופנוע שלו הוחלף כל 200 ש"מ במקום 400-500. זה הבדל עצום.מקרה א'- רוכב רגוע, מטפל בזמן מחליף שמן בצורה מחמירה יותר מהוראות היצרן, נוסע בעיקר בבינעירוני כמעט באופן גורף ועל הכבישים הכי טובים.
מקרה ב'- בדיוק ההיפך.
שני מקרה קיצון והפכים מוחלטים שהבאת רק לצורך הדוגמה ולא מייצגים את הכלל בשום צורה.
זה אופי שימוש טיפוסי של אדם שרוכב מבית בפריפריה לעבודה במרכז, בתוספת טיולי סופ"ש רגועים פה ושם.
רוכב ב' גם הוא מקרה טיפוסי של אדם שגר בלב גוש דן ומתנייד בתוך גוש דן - לעבודה, לפגישות ולסידורים.
אני חוזר ואומר, שלא נטען בשום רגע שהורכב הנ"ל מזניח את האופנוע - ציינתי במפורש שהוא מטפל לפי הספר. יש לא מעט רוכבים כאלה.
כלים עם ק"מ גבוה לא סחירים, זאת עובדה. הסיבה נחלקת לשלושה בוליטים עקריים:בשום מקום לא רשמתי "קיצוני" על 25 אלף ק"מ בשנה, רק ציינתי שזה המון ומעבר לממוצע, זה לא אומר כלום על הרוכב, אבל זאת עובדה שאני לא מבין מה יש להמשיך להתווכח עליה.
ואגב, אם רק אני הייתי חושב ככה, אז למה כלים עם ק"מ גבוה במיוחד נמכרים מתחת למחירון/מתחת למחיר של שאר הכלים באותו שנתון?
1. השוק די מוצף בכלים שפשוט נסעו מעט, ולא בהכרח בתנאים קשים. קח את רוכב א', ותעביר אותו מ-5 ימים במשרד ליומיים בשבוע מהמשרד (~10K ק"מ בשנה). זה כלי מושלם לקנות, ואני באופן אישי הייתי בשמחה משלם עוד 5 אלף ש"ח כדי לקבל כלי שמור ברמה הזאת, אבל עם חצי או שליש מהקילומטראז'.
2. הקונה ההדיוט, כפי שאמרת לא נכנס לניואנסים. הוא רוצה יד נמוכה וק"מ נמוך. משום שיש הרבה יותר הדיוטות מאשר אנשים שמבינים, השוק מעוצב בצורה כזאת שקילומטראז' מעל הממוצע פוגע קשות בסחירות.
3. לא כל מי שמוכר כלי עם ק"מ גבוה הוא רוכב א' שלנו. בין הכלים הטובים והשמורים יש ערימות של כלים שפשוט עבדו קשה לאורך יותר זמן/ק"מ, והם בהחלט יכולים להיות בלויים מאוד.
לרגע לא טענתי שיש סיבה להתעקש. רק אמרתי שיכול להיות ששווה לבדוק.ולנושא של הפות"ש:
אם היה מדובר בכלי ייחודי שהכל בו מושלם חוץ מהקילומטרז הגבוה, אז סבבה.
מכיוון שזה לא המצב, לא רואה סיבה להתעקש עליו.
זאת דעתי לפחות.
אם זה כלי של "רוכב א'", אז הקילומטראז' כבר מגולם במחיר (כ-7-10 אלף ש"ח פחות מכלים מקבילים עם ק"מ "סטנדרטי"), והמוכר ציין בנוסף שהוא גמיש.
אם זה לא כלי של "רוכב א'" אלא סתם אופנוע שנסע יחסית הרבה - עוברים הלאה.
התמונות במודעה השאירו אצלי רושם טוב, והסיכוי שמדובר באופנוע שמור שנסע י-ם-ת"א על בסיס יומי קיים.
עוד בהודעה הראשונה, אני ציינתי שבאופן אישי הייתי נמנע מלקנות CB500X משומש משום שלדעתי המחירים שלהם גבוהים מדי ביחס לאיכויות האופנוע, והייתי מחפש בתקציב הנ"ל ורסיס 300 2017-2018 עם רבע מהקילומטראז'. אבל הבחור נעול על CB500X, מעדיף את הדגם לאחר מתיחת פנים, והתקציב שלו עומד על 20 אלף שקל. הוא יאלץ לוותר על משהו בכל מקרה - או על הדגם שהוא חושק בו, או על השנתון או על הקילומטראז'. במצבים מסויימים, הויתור על הקילומטראז' הוא הויתור הפחות כואב והיותר בטוח.
עריכה:
אדגיש ואומר שוב שאני מסכים שבהתחשב במבחר הכלים בשוק, כדאי להעלות את התקציב ולרכוש אופנוע עם מינימום הימורים. זאת דוגמה למודעה שנראת טוב מכל הבחינות, הפער במחיר (לפני מיקוח) עומד על 8.5 אלף ש"ח.
https://www.yad2.co.il/s/c/751xiwmu