כן, אני בד"כ יודע לזהות בשיחה עם המוכר ולפי מצב האופנוע את סגנון הרכיבה. זאת גם לא חוכמה גדולה להבין משיחה עם אדם מה תוואי הנסיעות שלו, כמו שמבחינה מדוקדקת של האופנוע בהחלט ניתן להבין את היחס של הבעלים כלפי המכונה ולהסיק מכך מסקנות לגבי מצב האופנוע. בקיצור, יש כל מני טריקים קטנים בבדיקת האופנוע ובתשאול של המוכר, שמאפשרים להבין איך השתמשו באופנוע ברמה די גבוהה של ודאות.
כן, בדיוק ככה מדבר אדם עם ניסיון והבנה.
לאדם ההדיוט תשובה כמו "נוסע רק בעירוני" לא תהפוך ל"הבולמים מתרסקים עשרות ומאות פעמים בנסיעה על מפגעי הסלילה של דרום ת"א".

אגב, לא הבנתי מה כל-כך קיצוני בדוגמאות שהבאתי.
מקרה א'- רוכב רגוע, מטפל בזמן מחליף שמן בצורה מחמירה יותר מהוראות היצרן, נוסע בעיקר בבינעירוני כמעט באופן גורף ועל הכבישים הכי טובים.
מקרה ב'- בדיוק ההיפך.
שני מקרה קיצון והפכים מוחלטים שהבאת רק לצורך הדוגמה ולא מייצגים את הכלל בשום צורה.

או שלדעתך 25 אלף ק"מ בשנה זה קילומטראז' "קיצוני"? אם כן, אאלץ להזכיר לך שיש מדינה גם מחוץ לת"א-חולון-הרצליה. במדינה הזאת יש מאות אלפי אנשים, שנוסעים ברכבם (הפרטי או הדו-גלגלי) 40-60 קילומטר לכיוון על מנת להגיע מבית לעבודה. פגשתי גם כאלה שנסעו 100 לכיוון, אבל אלה באמת אנשים מיוחדים.
בשום מקום לא רשמתי "קיצוני" על 25 אלף ק"מ בשנה, רק ציינתי שזה המון ומעבר לממוצע, זה לא אומר כלום על הרוכב, אבל זאת עובדה שאני לא מבין מה יש להמשיך להתווכח עליה.
ואגב, אם רק אני הייתי חושב ככה, אז למה כלים עם ק"מ גבוה במיוחד נמכרים מתחת למחירון/מתחת למחיר של שאר הכלים באותו שנתון?

ולנושא של הפות"ש:
אם היה מדובר בכלי ייחודי שהכל בו מושלם חוץ מהקילומטרז הגבוה, אז סבבה.
מכיוון שזה לא המצב, לא רואה סיבה להתעקש עליו.
זאת דעתי לפחות.