זה מתחיל להרגיש כמו עבודה, רק שלא משלמים עליה
אז קודם כל, ברוך הבא.
ברשותך, אחלק את התשובה שלי לשני חלקים: הראשון הוא האם אופנועי 300-400 יספיקו לשימוש שציינת, והשני הוא ההמלצות שלי בנוגע לדגמים שאתה מתלבט בינהם.
התשובה הקצרה לחלק הראשון - לפחות
חלק מאופנועי ה-300-400 יספיקו לדרישות שלך מעל ומעבר. הבולטים בינהם הם הורסיס 300 (שאינו מיובא עוד, ותצטרך לחפש אופנוע משומש - היבוא הופסק לפני חודשים ספורים, כך שאפשר עדיין למצוא כלים עם קילומטראז' אפסי) והק.ט.מ אדוונצ'ר 390.
היתרון העיקרי של הכלים האלה ביחס לאופנועי ה-650 הוא מחיר הרכישה הנמוך. לדוגמא, ב-30K תוכל לרכוש ורסיס 300 מאובזר בכל טוב עם אלפי ק"מ בודדים על השעון. אדוונצ'ר 390 בן שנה יעלה סכום דומה, אולי טיפה יותר.
הכלים האלה מספיקים בהחלט לא רק ל-200 ק"מ ביום אחד, אלא גם לטיול של 300-400 קילומטר שנפרש על פני 5-6 שעות באוכף. הם מסוגלים לשייט על 120-130 קמ"ש ללא מאמץ עם רזרבה לעקיפות, ולפחות בהקשר של הורסיס - האמינות אינה מהווה בעיה ואופנוע מטופל יגיע ל-100 אלף קילומטר ומעבר בלי שיזדקק לשיפוץ מנוע. יתרון נוסף של הכלים האלה, שהם פחות מאסיביים מאופנועי ה-650, ועבורך, כרוכב חדש שלא התברך במימדי גוף מעל הממוצע - הם יהפכו את החודשים הראשנים בתחום להרבה יותר קלים.
עם זאת, צריך להבין שמדובר בכלים בסיסיים יותר מאופנועי טורינג "פרופר" כגון הויסטרום. לכן, אם אתה קצת מפונק, ואתה מעדיף לקבל מקסימום נוחות למרחקים - אז יש טעם לשקול קניה של אופנוע גדול, מרווח ונוח יותר, כל עוד אתה בטוח שתדע להתמודד עם המשקל.
מקטגוריית ה"מיד-סייז", יש לי שני פייבוריטים ברורים: הויסטרום וטרייסר הם כלים מעולים, כל אחד בדרכו. הויסטרום הוא אופנוע סופר-נוח למרחקים, לבד או בהרכבה. הטרייסר אולי מפסיד קצת בתחום הנוחות, אבל מפצה על כך בהתנהגות חדה וספורטיבית יותר. למרחקים שציינת, שניהם יהיו יעילים ומהנים מאוד. בתקציב שלך, אפשר למצוא כלים משומשים שמורים בני כמה שנים (2016-2018) עם קילומטראז' סביר.
את הורסיס אני לא אוהב. לדעתי, התנהגות הכביש שלו פחות טובה מהצמד לעיל, אופי המנוע שלו משעמם והוא מייצר תחושה "קטנועית" מאוד ברכיבה - מנייד אותך ביעילות מנקודה לנקודה, אבל לא מספק ערך מוסף של כיף. לא חושב שיש לו יתרון מהותי כלשהו על שני המתחרים פרט למחיר רכישה נמוך.
ברכישה של אופנוע 650 מוגבל יש ניואנס שלא מתאים לכל אחד: מצד אחד, השלדה, המתלים והבלמים שלו תוכננו מראש להתמודד עם הספק של 70 ומשהו כ"ס, והם לרוב יהיו איכותיים יותר מהמכלולים שתמצא אצל אופנועי ה-300-400. מצד שני, לא כולם אוהבים את התחושה של "אופנוע גדול, אבל בלי מנוע" - ההגבלה המלאכותית מורגשת, ויכול להיות שעבורך היא תפגע בהנאה מהרכיבה. רבים רוכשים אופנועים מוגבלים ל-A1 כדי להסיר את המגבלה באופן פרטי (לרוב ע"י קידוד/החלפה של מחשב הניהול) ולהינות מ-70-75 כ"ס בריאים עוד בתקופת ה-A1. הדבר מן הסתם אינו חוקי, אך לי באופן אישי לא ידוע על מקרים של בעיות בטסט או סירוב מהביטוח. מן הסתם, אם תעשה דבר כזה, מומלץ לא לפרסם את זה ברבים.
ולבסוף, ההונדה CB500X. לדעתי האישית, הוא לא שייך לקטגוריית ה"מיד-סייז", אלא נמצא בתווך בין הורסיס 300 לאופנועי ה-650 - במידות, במחיר ובחווית השימוש. בשילוב עם עלות אחזקה נמוכה ואמינות מופלגת, הוא קיבע את עצמו בשוק כברירת מחדל עבור רוכבי A1 שמחפשים אופנוע לכיסוי מרחקים. כמובן, שיש לו גם חסרונות: ראשית, הוא זול רק במעט מאופנועי ה-650. שנית, עקב הביקוש הגבוה לדגם, כלים מטופלים שומרים באדיקות על המחיר - ולכן כמשומשים, מחירם כמעט זהה לויסטרום/טרייסר. ולבסוף - אמנם ההונדה יעיל מאוד, אבל הוא אופנוע די משעמם, אפור ולא מרגש.
לענייני הדלק והאחזקה: פרט ל-CB500X, שאר הכלים יגבו ממך סכום דומה בטיפולים השוטפים. תוכל לבדוק את עלויות הטיפולים באתרי היבואניות, ייתכן שאם תטפל במוסך פרטי שאינו מוסך יבואן, ניתן יהיה להוזיל מעט את הטיפולים (לא בסדרי גודל).
צריכת הדלק תלויה בעיקר ביד ימין. אני מאמין שברכיבה חלקה ומתוכננת במהירויות של 110-130 קמ"ש תקבל נתון סביב ה-1/25, שיירד ל-1/20 ברכיבה יותר אגרסיבית.
בכל מקרה, הדלק לא הולך להיות הוצאה כבדה במיוחד.
אתה מוזמן לשאול אם יש לך שאלות נוספות.