ראשית,
ניתן להטעין אותו. או בנסיעה ארוכה או ע"י מטען (עדיף).
שנית,
אם הוא נח הרבה נוסע נסיעות קצרות, בהחלט ייתכן שהוא נפרק. זה שהוא היה תקין לפני שבוע, לא אומר כלום.
בן כמה המצבר?
שלום,
היום באתי להתניע אחרי שלא רכבתי מיום רביעי (סליחה, גשם+רוכב חדש, לא לצלוב)
מנסה להתניע ולוקח כמה שניות ואז יש רעש מוזר של "קרררררררררר"
אני מסתכל באפליקציה שיש לי וכתוב שהמצבר חלש (שבדגימה האחרונה הוא הראה שהמצבר תקין)
יש דרך לפתור את הבעיה בלי חור בכיס? מאז שקניתי את האופנוע הזה רכבתי עליו יחסית מעט ושילמתי עליו ממש הרבה
תודה מראש!
ראשית,
ניתן להטעין אותו. או בנסיעה ארוכה או ע"י מטען (עדיף).
שנית,
אם הוא נח הרבה נוסע נסיעות קצרות, בהחלט ייתכן שהוא נפרק. זה שהוא היה תקין לפני שבוע, לא אומר כלום.
בן כמה המצבר?
זהו, שכל הנסיעות שלי איתו עד עכשיו היו 40 ק"מ ביום לפחות וגם רכבתי יחסית מהר (הבנתי שהמהירות משנה)
הוא נח מיום רביעי שעבר (אחרי שרכבתי איתו 40 ק"מ),
אני לא יודע בן כמה המצבר אבל האופנוע מ-2017 והבנתי שהחליפו אותו כבר
ובקשר לתקינות יש לי את האפליקציה של GBH אם אתה מכיר וכתוב לי גם עכשיו שהמצב מצבר הוא "תקין"...
איך אני מתניע את האופנוע בשביל לפחות להטעין אותו?
ואיך לדעת איזה מטען אני צריך לקנות?
עוד הערה:
כשאני מנסה להדליק את האופנוע אין רעש מכלום, הכל שקט...
אני לא יודע מה זה אפליקציית gbh,
אבל אם זה משהו שמתחבר לobd, או בכלל, לוקח נתונים ממחשב האופנוע, סביר שהיא סהכ נותנת קריאה של מתח המצבר
לעתים מצבר גמור יתן מתח מעט נמוך אך עדיין בגדר ה"סביר" כשהוא לא תחת עומס, אבל כשיידרש לתת עבודה (וסטארטר הוא העבודה הכי כבדה של מצבר אופנוע), הוא פשוט לא מסוגל לייצראת הזרם הדרוש .
זה ילווה גם בנפילת מתח משמעותית בזמן מתן הסטארטר.
עכשיו....
דיברנו על מצבר מכיוון שזה הכי נפוץ, וגם כי רעשי התקתוק אופייניים. אבל גם מגעים רופפים יכולים לדמות זאת.
אם אתה לא שומע אף רעש בפתיחת סוויצ' (משאבה), אתה כבר עלול להיות במחוזות של קילסוויצ', משבת רגלית צד, אימובילייזר ועוד. אבל החשוד העיקרי, בעיני הוא עדיין המצבר.
בדיקת מצבר ניתן לעשות פעם ראשונה על הדקיו עם מד מתח,
ופעם שניה בעומס.
או עם כבלים או בדרדור/דחיפה.
כבלים- לחבר לרכב של השכן ולהניע.
דרדור/דחיפה- שים הילוך שלישי, אם יש ירידה דרדר, אם אין אז שמישהו ידחף אותך כשהקלאץ לחוץ, וכשיש מספיק תנופה שחרר קלאץ. ברגע ההנעה יש לתת גז וללחוץ ישר על הקלאץ שוב. אם אינך בטוח שאתה מיומן בזה אל תעשה על עצמך ניסויים, תניע עם כבלים.
אחרי שיניע סע איזה חצי שעה לפחות בכביש פתוח כדי שייטען קצת וסע למוסך או לחנות מצברים ובקש לבדוק את תקינות המצבר. אם יש לך וולט-מטר ואתה יודע להשתמש בו תוכל לבדוק טעינה בבית.
*ישנה אפשרות שהמצבר עצמו תקין אבל אין טעינה תקינה שלו.
אם אין רעש בכלל יכול להיות שהמשבת לחוץ.
יש על הקידון כפתור כיבוי מהיר - משבת.
תבדוק שלא לחצת עליו בטעות.
זה השלב בו אתה מחפש את שרשור "לא מניע" וקורא אותו לפני שג'ק r1 נועל אותך.
מטען חכם. מאוד מקובל באופנועי אספנות.
מחברים את המחבר המהיר שלו באופן קבוע למצבר ומשאירים אותו במקום שנוח להתחבר אליו.. לחילופין, ברז על המינוס של המצבר, גם, במקום נגיש. זה עובד רק בתנאי שאין לך אזעקה או מערכת איתור, כי זה יחסל את הסוללת גיבוי, וכשהיא מתה, זה עושה בלאגן בחשמל של האופנוע.
אבל,
אם אתה רוכב רוב הזמן, ורק מדי פעם קורה שהאופנוע עומד שבוע, לא צריך להפרק המצבר. אם מצבר חדש נפרק תוך כמה ימים, שווה לבדוק גנבי זרם. (כל מה שהותקן בארץ, החל מאזעקה, דרך איתוראן, מצלמות, פנסים וכו...).