שווה? רק אתה יכול להגיד.
את היכולות הדינמיות אפשר לנסות להשיג באופנועים מקבילים ופחות גניבים.
אם אתה "חייב" אופנוע מדגם X - תעשה לו מקיף, תעמוד בתנאי הפוליסה ותקבל את כספך (או חלקו) בחזרה.
אלדד
אהלן
אני כיום עם 650 ומבסוט עליו סה"כ.
הוא שבור לגמרי (מבחינת נראות, פלסטיקה..) אבל אני כל יום מחדש רגוע שהוא נראה לא טוב וככה לא נוגעים בו.
קניתי אותו במטרה 'לחזור' לעולם הדו גלגלי.
כרגע אני מתעניין לגבי החלפה לאחד מהכלים הבאים:
Mt09 / Z900
Zx6
Tmax
אני יודע, התגובות יהיו "כל כלי זה עולם אחר" - וזה נכון. אוהב גיוון.
אבל הבעיה המשותפת לכולם היא שהם גניבים.
זה שווה להחזיק כלי שהוא גניב (בנחה ויש מקיף ומכשיר איתור)?
איך ישנים בלילה מבלי לחבק אותו?
שווה? רק אתה יכול להגיד.
את היכולות הדינמיות אפשר לנסות להשיג באופנועים מקבילים ופחות גניבים.
אם אתה "חייב" אופנוע מדגם X - תעשה לו מקיף, תעמוד בתנאי הפוליסה ותקבל את כספך (או חלקו) בחזרה.
אלדד
עושים מקיף, קושרים עם שרשרת, שמים מנעול דיסק, מכסים עם כיסוי, חונים ברחוב או אם יש חניון בבניין (הכוונה לא לחנות בסמטה או אזור שקט וחשוך), עושים מקיף ושמים מכשיר איתור (עם שירות כמובן של סיירים).
האם זה יימנע גניבה? לא 100% אבל זה יוריד את הסיכוי כי גנב מחפש "פחות התעסקות".
אם אתה לא הולך לקסטם אותו אז זה פונקציה של כסף וזמן. לכסות ולנעול לפני ואחרי זה 15-20 ד׳ התעסקות ביום (אם אתה מחזיק את הציוד בדירה). איתורן/זעקה בערך אלפיה בשנה, מקיף כ-10% מהערך הנוכחי, פלוס 400-500 ש״ח תוספת אם בא לך איזה ״פיצוי הולם״ שקר כזה או אחר. כמובן עוד 500-1,000 ש״ח לציוד עצמו.
ועדיין, אני עם מקיף, הזעקה (האחרונה), שרשרת, דיסק וכיסוי, כלי לא מי-יודע-מה גניב, אבל מתגורר באיזו שכונת תחת במרכז ובפעמים הבודדות שחתול שמן קפץ על הקטנוע והדליק את ההזעקה באפליקציה, הלב יורד לתחתונים. שווה את העצבים? ת׳אמת לא. עם זאת, גנבו לי בעבר זוג אופני הרים יקרות (נו, 3k) שקשרתי בחוץ (אשמתי, סבבה), וקורקינט שנקנה ב-8k, שנגנב מתוך כלוב עם שבב בכניסה, מצלמות במעגל סגור והיה קשור עם שני מנעולים (ממש לא אשמתי), אז אני מוטה.
מרגיש קצת יותר טוב ברגע שאתה מפנים שיש איתור וביטוח ומקס׳ תפסיד כמה אלפי שקלים, אבל לפחות פעם בחודש נחסם לי מבט ישיר על הקטנוע בדרך לחניה ואני קופץ כמו חמור לכמה שניות להבין איפה הוא.
כמובן שבכלי שהשקעת בו זה כבר סיפור אחר. אי-אפשר לבטח רומנטיקה, גג לשים עליה טבעות 22 מ״מ.
Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020"עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"
Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
Saucony Triumph 2024
תראה, למנוע מכלי מסיים להיגנב אתה לא יכול. מה כן אפשר? למגן עם שרשרת שמנה ומנעול דיסק ובעיקר לכסות. לחנות במקום בטוח ככל האפשר. לעשות ביטוח מקיף או זעקה אחרונה (למה לעשות את שניהם?) מה שיבטיח קבלת פיצוי כספי במידה וכן נגנב. מעבר לזה אתה בעיקר יכול לקוות.
גם אם לא יקרה כלום, אתה תחיה בפחד תמידי.
כמו שאמרו כאן, רק מקיף יתן לך מעט שקט נפשי, אבל האם זה שווה את זה?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אם אתה גר בפתח תקווה אתה ממילא דפוק, קח כלי חשמלי.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
הרוכב שמבטח במקיף מוסיף מרגוע ושינה עמוקה לחייו. להבנתי מדובר בתוספת של 2,000 ש"ח בשנה.
תחליט אם שווה את השקט הנפשי. מנעול וכיסוי ונגמר הסרט.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
מדובר בתוספת גדולה יותר בד"כ - להבנתי, כ-5% משווי האופנוע רק על ביטוח גנבה/שריפה.
וכמובן, שתאלץ לעמוד בדרישות הביטוח מבחינת קשירה/התקנת אזעקה/איתוראן, ולדעתי במקרה של חס וחלילה גניבה - לא תקבל את מלוא המחירון, אלא 90% ממנו...
ובלי קשר - אם אתה מחובר רגשית לאופנוע שלך, שום ביטוח לא יספק לך מרגוע ושינה עמוקה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני מסתכל על זה מההיבט הנפשי. ב 200 ש"ח בחודש ואתה ישן בראש שקט.
אני גר בפריפריה והגנב צריך ממש להיות טמבל או גאון לנסות לגנוב כי האופנוע קשור וממוקם טוב ובכל זאת מתעורר כמה פעמים בשבוע. לפעמים קם ומעיף מבט. אם הייתי גר בעיר בלי ביטוח לא הייתי נרדם. הזמנתי מנעול דיסק עם אזעקה רק כדי לשפר את השינה. כשאני בפגישות בעיר נועל פעמיים ולא שקט בכלל. שני חבר'ה ומסחרית ותוך 3 דקות אין כלום.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021