אולגה, אני חושב שהיטבת להציג את החלופות. אני הולך עם מה שמכובדנו הדרזדנר כתב, שזה בסופו של דבר יהיה תלוי ההתקדמות הטכנולוגית. וצודק XLIB שזה משהו שצריך לייצר כמעט מאפס, ללמד את השוק, ללמד את היצרנים ואת הצרכנים ולהחדיר לתודעה. זה המחיר שמשלם הראשון. אמנם יש לו את יתרון הראשוניות, אבל בעולם שבו ידידינו מהמזרח, שאצלם כל יום אוכלים אוכל סיני לצהריים, משכפלים ומהנדסים לאחור את כל מה שהמו"פ של יתר העולם מייצר - לא בטוח שיש כל כך יתרון בראשוניות.

זו כלכלה מיוחדת. הכלכלה של ההוא ששוכב על הגדר בשביל שכולם יעברו. אני מניח שצריך בשביל זה אורך נשימה כלכלי וטכנולוגי וצריך גם עומק של מו"פ באופן כזה שכל שתי דקות תוציאו פיצ'ר חדש כדי להשאיר את השוק אצלכם.

כך או כך זו לא שאלה לשאול את האופנוענים, אלא את מנהל הבנק שלכם. כמו כל מכשיר חדש ויקר: בהתחלה יקנו את זה המשוגעים לדבר ואלה ששמים פרמיה על חדשנות טכנולוגית (בד"כ במדינות שבהם המדינה לא גובה מהם מס גולגולת ודורשת אגרה על כך נשימה). אחרי זה כשעלויות הייצור ירדו או שהיצרן יחליט להוריד את הפרמיה שבה הוא מוכר את זה, ייכנסו אחרים. בסוף, ייכנס הרוב, אבל לא בהכרח על המוצר שלכם. כך נראה לי, אבל אני בסך הכל חד-אופן ויש פה גרזנים ותיקים ממני. בהצלחה