תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: התייעצות - בין JOYMAX Z +251 לבין CRUISY, A 300

Junior Member

התייעצות - בין JOYMAX Z +251 לבין CRUISY, A 300

שלום לכולם,

אני רוכב חדש ללא ניסיון עם רישיון A1, עם תקציב של 40K לקטנוע+אביזרים
    השימוש בקטנוע יהיה לעבודה ביום-יום בתור שליח ופעם-פעמיים בשבוע נסיעות בין עירוניות.

הקטנוע הראשון שתפס לי את הכוונת היה הקרוזים, העיצוב והמכשור של הקטנוע (אומנם טיפה שולי ביחס לדברים האחרים אבל עדיין), העובדה שיש לו גם ABS וגם TCS (בזה אני לא לגמרי בטוח, תקנו אותי אם אני טועה), העוד קצת כ"ס שיכול להפוך את הנסיעה הבין עירונית ליותר נוחה.
    החיסרון - מדרגת הביטוח.

ואז נתקלתי בג'וימקס Z + 250 - קטנוע עם פחות גינונים מיכשוריים, מה שמוריד את העלות. מערכת ABS ללא TCS, פחות אמצעי בטיחות, והשאלה של האם הכלי יהיה נוח לנסיעות בין עירוניות.

כל הדבר הזה משאיר אותי עם 2 נושאים לא פתורים:
    1.. האם זה שלג'וימקס אין TCS הופכת אותו לכלי "פחות בטוח"? ועד כמה זה קריטי?
    2.. האם הג'וימקס יהיה נוח בנסיעות בין עירוניות, או שעדיף את הקרוזים? (נוחות אני מתכוון גם נוחות רוכב - מושב, הגנת רוח וכו', וגם נוחות למנוע שלא יתאמץ יותר מידי)

אודה לעצתכם (:

Member
    1. כן. לנהג חדש בלי ניסיון? בעיני מאד. המערכת עוצרת את הגז למנוע כשהיא מזהה שסיבוב הגלגלים לא מסונכרן. יבוא יום ותתן יותר מדי גז בפניה או שתרצה לזנק בלי לשים לב שאתה על צבע, ותתחיל להחליק. בלי ניסיון האינסטינקט עלול להשתלט עליך, תלחץ על הבלמים כמו חמור ותנעל את ההחלקה.
    2. אם בין-עירוני זה לא השיקול העיקרי אז הם יסחבו, וב״יסחבו״ אני מתכוון שהם יביאו אותך ל-120 קמ״ש, בסופו של דבר. ב-Cruisym זה יהיה קצת יותר מהיר ונוח, אבל לדעתי לא בהרבה. נוחות זה סובייקטיבי, אז הייתי ממליץ על נסיעות מבחן. דיי בטוח שמיגון הרוח בשניהם זהה, ודיי בטוח שאפשר גם להחליף את המגן במשהו יותר גבוה אם צריך.
    Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020
    Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
    Saucony Triumph 2024
    "עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"

Junior Member
    בטיחות הכי חשוב אז כבר אין התלבטות

תודה רבה (:

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי DeeKay צפיה בהודעה
    1. כן. לנהג חדש בלי ניסיון? בעיני מאד. המערכת עוצרת את הגז למנוע כשהיא מזהה שסיבוב הגלגלים לא מסונכרן. יבוא יום ותתן יותר מדי גז בפניה או שתרצה לזנק בלי לשים לב שאתה על צבע, ותתחיל להחליק. בלי ניסיון האינסטינקט עלול להשתלט עליך, תלחץ על הבלמים כמו חמור ותנעל את ההחלקה.
    2. אם בין-עירוני זה לא השיקול העיקרי אז הם יסחבו, וב״יסחבו״ אני מתכוון שהם יביאו אותך ל-120 קמ״ש, בסופו של דבר. ב-Cruisym זה יהיה קצת יותר מהיר ונוח, אבל לדעתי לא בהרבה. נוחות זה סובייקטיבי, אז הייתי ממליץ על נסיעות מבחן. דיי בטוח שמיגון הרוח בשניהם זהה, ודיי בטוח שאפשר גם להחליף את המגן במשהו יותר גבוה אם צריך.
    אוי, אוי. אין, בלי TCS - אתה תעוף!
    ובנימה רצינית: מערכת הבטיחות החשובה ביותר נמצאת אצל הרוכב בין האזניים.
    כל השאר אלה עזרים בלבד, שתרומתם לרמת הבטיחות הכללית לא גדולה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אוי, אוי. אין, בלי TCS - אתה תעוף!
    הציניות הייתה טיפה טו מאץ' לדעתי
    just saying

מערכת הבטיחות החשובה ביותר נמצאת אצל הרוכב בין האזניים.
    ברור שבראש ובראשונה הכל בראש. תכנון דרך, מהירות מתונה, הימנעות משטחי עיוורון של רכבים אחרים וכו'.

אחדד את השאלה - עד כמה העזרים האלה קריטיים, האם התרומה של העזרים משמעותית או לא מספיק בשביל שזה יהיה גורם מכריע?
    אני יודע שיהיו תשובות שונות כי לכל אחד יש את הגישה שלו, המטרה שלי בשאלה היא לאסוף כמה שיותר מידע. מבחינתי כל תשובה מתקבלת בברכה ואשמח לעוד נקודות ראיה בנושא

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    בוא נשאל ככה.
    האם אתה הולך להתייחס לרכיבה כתחביב? לקחת קורסים של רכיבה מתקדמת, או ללכת לתרגל איבודי אחיזה במגרש? ימי מסלול? או שהקטנוע הוא רע הכרחי שנועד להצליח להשאיר את הראש מעל החרא במציאות התחבורתית הבלתי אפשרית שלנו?
    אם כמו 95 אחוז מהרוכבים, התשובה החיובית היא לחלק השני, אז כן. תמצא אחד עם tc, tcs,או כל שילוב אותיות שמסמל מערכת עזר בטיחותית.

נ.ב.
    גם אם התשובה החיובית היא לחלק השני, עדיין, בשלב הבא, חסוך כמה שקלים, וקח קורס רכיבה.
    ושהשלב הבא יהיה בקרוב, ולא בעוד שלוש שנים.

ציטוט נכתב במקור על ידי SagiG צפיה בהודעה
    הציניות הייתה טיפה טו מאץ' לדעתי
    just saying

ברור שבראש ובראשונה הכל בראש. תכנון דרך, מהירות מתונה, הימנעות משטחי עיוורון של רכבים אחרים וכו'.

אחדד את השאלה - עד כמה העזרים האלה קריטיים, האם התרומה של העזרים משמעותית או לא מספיק בשביל שזה יהיה גורם מכריע?
    אני יודע שיהיו תשובות שונות כי לכל אחד יש את הגישה שלו, המטרה שלי בשאלה היא לאסוף כמה שיותר מידע. מבחינתי כל תשובה מתקבלת בברכה ואשמח לעוד נקודות ראיה בנושא
    אם תרכב בחוסר אחריות, תשתולל, לא תלמוד לתפעל את הקטנוע במקצועיות - אתה כנראה הולך לעוף עם כל המערכות שבעולם.
    אם תרכב זהיר, תתמקצע, תתיחס לכביש כמו לוח שחמט ותתכן כמה מהלכים קדימה - כנראה שתהיה ברמת סיכון סבירה גם ללא אף מערכת.
    כשהתחלתי לרכב לפני עשור ומשהו, רובם המכריע של האופנועים היו נטולי ABS, שלא לדבר על בקרות מורכבות יותר. אני עד היום רוכב על אופנוע כזה.

אז דעתי האישית שאינה מחייבת אף אחד - זה פחות משנה על מה אתה רוכב, זה יותר משנה איך. או במילים אחרות, ההשקעה הכי טובה בבטיחות היא השקעה במיומנות ובאסטרטגיית הרכיבה שלך.
    אם הפער במחירי הכלים מאפשר לרכוש חבילת קורסי רכיבה מתקדמת - הייתי מהמר שרוכב על הכלי הזול יותר שעשה את ההדרכות יתנייד ברמת ביטחון גדולה יותר מרוכב שקנה את הכלי היקר-יותר אך לא השקיע במיומנות שלו.

בהצלחה!
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    למרות שאני לא 100% עם קטקוב, ספציפית לגבי TSC הוא צודק. אמת היא ש-TSC בקטנוע זה די גימיק, אתה צריך ״לדחוף״ כדי להפעיל אותו. ברור, שאם תתן פול גז בפניה תחת גשם במקום חלק, זה אולי יעזור. אבל למה לעשות את זה מלהתחילה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    בוא נשאל ככה.
    האם אתה הולך להתייחס לרכיבה כתחביב? לקחת קורסים של רכיבה מתקדמת, או ללכת לתרגל איבודי אחיזה במגרש? ימי מסלול? או שהקטנוע הוא רע הכרחי שנועד להצליח להשאיר את הראש מעל החרא במציאות התחבורתית הבלתי אפשרית שלנו?
    אם כמו 95 אחוז מהרוכבים, התשובה החיובית היא לחלק השני, אז כן. תמצא אחד עם tc, tcs,או כל שילוב אותיות שמסמל מערכת עזר בטיחותית.

נ.ב.
    גם אם התשובה החיובית היא לחלק השני, עדיין, בשלב הבא, חסוך כמה שקלים, וקח קורס רכיבה.
    ושהשלב הבא יהיה בקרוב, ולא בעוד שלוש שנים.
    הקטנוע הזה לחלוטין לצורך השני.
    וכמובן שאני גם הולך לעשות קורס רכיבה מקצועי, חושב בתור התחלה לעשות בפרוריידינג את קורס רכיבת כביש שלדעתי זה המינימום (אם יש המלצות על איפה לעשות אשמח לשמוע)

נ.ב
    בעתיד אני גם מתכוון להתייחס לרכיבה כתחביב, אבל זה לא יהיה עם קרוזים או ג'וימקס, יותר לכיוון KTM ADVENTURE 390 או הונדה CB500F/CB300R

אם תרכב בחוסר אחריות, תשתולל, לא תלמוד לתפעל את הקטנוע במקצועיות - אתה כנראה הולך לעוף עם כל המערכות שבעולם.
    אם תרכב זהיר, תתמקצע, תתיחס לכביש כמו לוח שחמט ותתכן כמה מהלכים קדימה - כנראה שתהיה ברמת סיכון סבירה גם ללא אף מערכת.
    כשהתחלתי לרכב לפני עשור ומשהו, רובם המכריע של האופנועים היו נטולי ABS, שלא לדבר על בקרות מורכבות יותר. אני עד היום רוכב על אופנוע כזה.

אז דעתי האישית שאינה מחייבת אף אחד - זה פחות משנה על מה אתה רוכב, זה יותר משנה איך. או במילים אחרות, ההשקעה הכי טובה בבטיחות היא השקעה במיומנות ובאסטרטגיית הרכיבה שלך.
    אם הפער במחירי הכלים מאפשר לרכוש חבילת קורסי רכיבה מתקדמת - הייתי מהמר שרוכב על הכלי הזול יותר שעשה את ההדרכות יתנייד ברמת ביטחון גדולה יותר מרוכב שקנה את הכלי היקר-יותר אך לא השקיע במיומנות שלו.

בהצלחה!

מסכים איתך בכל מילה שאמרת.
    כמובן שאיך רוכבים זה הדבר הכי חשוב, לא רק מבחינת בטיחות אלא מכל הבחינות, וההשקעה הכי גדולה צריכה להיות שם
    זאת פשוט לא הייתה השאלה כל כך...
    את התשובה שלך לשאלה הבנתי
    ובאמת
    תודה רבה על ההשקעה בתשובות וברכת ההצלחה (:

בינתיים הדעות שאני רואה קצת חלוקות
    אודה לעוד דעות בעניין, כל תשובה תתקבל בברכה

ציטוט נכתב במקור על ידי SagiG צפיה בהודעה
    הקטנוע הזה לחלוטין לצורך השני.
    וכמובן שאני גם הולך לעשות קורס רכיבה מקצועי, חושב בתור התחלה לעשות בפרוריידינג את קורס רכיבת כביש שלדעתי זה המינימום (אם יש המלצות על איפה לעשות אשמח לשמוע)

נ.ב
    בעתיד אני גם מתכוון להתייחס לרכיבה כתחביב, אבל זה לא יהיה עם קרוזים או ג'וימקס, יותר לכיוון KTM ADVENTURE 390 או הונדה CB500F/CB300R

מסכים איתך בכל מילה שאמרת.
    כמובן שאיך רוכבים זה הדבר הכי חשוב, לא רק מבחינת בטיחות אלא מכל הבחינות, וההשקעה הכי גדולה צריכה להיות שם
    זאת פשוט לא הייתה השאלה כל כך...
    את התשובה שלך לשאלה הבנתי
    ובאמת
    תודה רבה על ההשקעה בתשובות וברכת ההצלחה (:

בינתיים הדעות שאני רואה קצת חלוקות
    אודה לעוד דעות בעניין, כל תשובה תתקבל בברכה
    בנוגע לבחירת הכלי:
    הג'וימקס 250 הוא כלי פשוט ומוכח, ובמקרה של קטנוע עבודה הייתי בהחלט מסתפק בו ונשאר במדרגת הביטוח המוזלת.
    בקניית קטנוע להתניידות ולפאן - הייתי מדלג על הקרוזים ודומיו, והולך על קטנוע גדול-גלגלים - כשהפייבוריט שלי הוא הפיאג'ו בוורלי. הוא אגב, מגיע מצוייד בכל המערכות שקיימות בקטגוריה.
    אם הסגנון הזה לא מדבר אליך, ועדיין בא לך קטנוע מאובזר ומפנק - הייתי שוקל את ההונדה פורזה 250.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    זלגתי גם לכיוון של הפורזה, אבל אני דיי רוצה להימנע מללכת לכיוון כי המחיר גבוה בגלל הפינוק והפינוק זה לא המטרה

טוב תכלס ההבדל בינהם לא כזה גדול מבחינת מחיר, והתוספת תשלום למדרגת הביטוח גם לא עד כדי כך קריטית מבחינתי
    so I guess I have my answer.. better be safe than sorry

תודה על התגובות עזרתם מאוד (: