עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 28

אשכול: לא יוצא לי העוף

צפייה משולבת

Senior Member

לא יוצא לי העוף

מנסה להכין חלבון מחוץ ל-instant pot. קונה חתיכות חזה עוף, מפזר בשקיות ושם במקפיא. מוציא שקית ומנסה להכין על מחבת כשזה מפשיר.

יוצא.. אכיל, לא הרבה מעבר. ניסיתי חום גבוה/נמוך, עם/בלי מכסה, לא התקבלה תוצאה מוצלחת מדי. כן התברר שמכסה סגור שורף את התחתית פחות, וכמות נדיבה של שמן זית מאפשרת לסיים לפני שהשמן מתחיל להתיז לעיניים.

א ש-5G הורס לי את העוף, או שחסרה לי אינפורמציה איך לעשות שיצא טעים ועסיסי, ואם אפשר טיפ טיפה [המילה שמציינת שזה לא שרוף אבל כאילו crusty קצת מבחוץ].

אשמח לכל טיפ / תובנה.

אם זה רלוונטי - כירה חשמלית (בוחר חום 1-10), מחבת חרסינה עם שליכט אלומיניום מלמטה, הכלי שהופך דברים חמים מסיליקון -

chikin.jpg

תרגישו חופשי לפרט כאילו אני בן 10 - כמה דקות על איזה חום, מתי שמים מכסה, מתי הופכים וכו'. #אםישספק

(שאלת בונוס - איך מדביקים שכבת אלומיניום לחרסינה?)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    על חזה עוף נגזר להיות יבש. אתה יכול לנסות להשרות במרינדה או פשוט לעבור לפרגית.

בנוסף,
    עוף הוא אחד הבשרים המסוכנים מבחינת חיידקים. לא הייתי משחק עם לקנות טרי ששכב במקרר ולהקפיא. או לקנות טרי ולעשות, או לקנות קפוא.

Senior Member
    אני מקווה להגיע למצב שהקצב מתקשר אליי כשמגיעות החתיכות, ואז לקנות באותו יום.

איך אתה מכין מרינדה / כמה זמן משרים?

Member
    לא מומחה חס ושלום, אך זה מאוד נהוג להשרות במי מלח עוף שעות רבות (אפילו 8 שעות אם כי זה מוגזם) ע"מ לרכך אותו.

מבחינת הבישול, צריך למצוא את האיזון - מעט מדי והוא נא, ומבושל מדי - יבש ולא אכיל. זה ניסיון וטעיה.
    מהרגע שהבשר לא נא, שם צריך להפסיק עם הבישול מיד, זה מאוד יקל עליך להשתמש בפרוסות חתוכות דק או להשתמש בפטיש שניצלים ולשטח את החתיכות העבות ובשרניות, ככה ברגע שפני השטח מבושלים אתה כבר יודע שזה הזמן להוריד מהאש.

גריל אש תמיד עושה טוב לטעם, אבל אם אין לך את האמצעי הנ"ל הייתי משתמש בפלטה מברזל יצוק על הגז שתיתן לך תוצאה לא רעה בכלל, פלטה חשמלית זה נחמד, הזולות לא ממש יביאו תוצאות טובות.

והטיבול, או שתכין לבד - אחרי ההשריה במרינדה, להניח את העוף בקערה, כף שמן, פפריקה אדומה, מלח ומעט פלפל שחור ויש לך עוף אכיל בהחלט.

פתרון נוסף יהיה שתקפוץ לאחת מחנויות הטבלינים (אלו שמוכרים במשקלים, עם מבחר אינסופי) ותמצא שם שלל תערובות טיבול מוכנות שיתנו לך גיוון מעניין.
    נערך לאחרונה על ידי Oznik; 30-12-2021 בשעה 07:59.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    קודם מחממים את השמן, מטגנים בו קצת בצל עד שתחיל להזהיב ורק אז מכניסים במפוזר את חתיכות העוף, מפזרים תבלינים בעדינות מעל
    תוך כדי צריבה קלה ככל שהעוף ישהה יותר זמן בשמן ככה הוא יתייבש יותר לכן לתת רק צריבה קלה ולערבב היטב כל זמן שהוא על האש.
    כמות השמן שלך מוגזמת, ממש קצת מעל גובה פני השטח על מנת למנוע הדבקות וזהו.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    בריין ימנע את היובש.

אפשר כמו שרשמו למעלה מרינדה תעשה עבודה נפלאה ( שמן זית רוזמרין שום דבש מעט סויה).

לגבי מליחות העוף מטבעו קצת מלוח אז לא צריך הרבה מלח.

אם מדובר בנתחים ויש לך מד מעלות אז כמדומני טמפרטורה פנימית של כ77 מעלות
    צלייה בחום בין 160 ל200 מעלות פלוס מינוס

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member
    אמממ... טוב קודם כל לא כזו כמות של עוף במחבט. לא יודע אם התמונה להמחשה בלבד, אבל בפורמט הזה אחיד זה לא ייצא, פלוס חלקים יישארו נעים ולעוף לא מוכן יש טעם של תחת.
    מבחינת עוף מהיר במחבת (אגב, טפלון), אפשר לקנות "שניצל" (חזה עוף שהקצב פרס לאורך ואז והרביץ לו) במשקל. ההכנה זה להמליח (גס, דק, מה שבא לך), לשים במחבת בחום בינוני עם שמן, לחכות שהחלק העליון של העוף כמעט לבן (בהתאם לעובי), להפוך ולתת עוד 3-5 דק' (להציץ אחרי 3 דק' לראות מוכן לא מוכן). כמובן שאם העוף מתחיל להישרף למטה לפני שהחלק העליון מלבין, אז להפוך לפני ולהבא להנמיך את האש. נכון שזה כמה סבבים של טיגון, אבל זה הרבה יותר מבוקר.
    מבחינת עוף טעים, זה לעבוד. בתור התחלה תחפש באינטרנט מתכונים (רצוי באנגלית) לחזה עוף שלם וחזה עוף פרוס ותראה מה נראה לך טעים ופשוט. תפנה חצי יום, קנה 2 קילו ותתחיל לנסות. פעם ראשונה ייצא אכיל, פעם שניה תדע לכוון יותר טוב, ופעם שלישית כבר ייצא משהו שאפשר לחלוק עם אחרים. מומלץ גם לרשום את ההוראות שיהיה אם לא תכין את זה חודש.
    "מתכון" סופר פשוט של עוף לסלט לד' זה לקחת חזה עוף שלם (נקי) ולפרוס אותו לחתיכות דקות (2 מילימטר) באורך של 2-3 ס"מ כל אחת. להניח באופן אחיד על קרש חיתוך (מפלסטיק!!!) להבריש בשמן זית, להמליח במלח גס, להפוך ולחזור על הפעולה. לפזר בצורה אחידה על מחבת קרה. חום בינוני, להפוך ברגע שצד אחד מתחיל להשחים, ולהמשיך לטגן עד השחמה של הצד השני. יחסית הרבה עבודה, אבל העוף יוצא בסגנון מוקפץ שזה גיוון טוב לעוף בסגנון שליכטת רווקים.
    Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020
    Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
    Saucony Triumph 2024
    "עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי DeeKay צפיה בהודעה
    אמממ... טוב קודם כל לא כזו כמות של עוף במחבט. לא יודע אם התמונה להמחשה בלבד, אבל בפורמט הזה אחיד זה לא ייצא, פלוס חלקים יישארו נעים ולעוף לא מוכן יש טעם של תחת.
    עם כמות כזאת המסה מורידה את טמפ' המחבת והעוף מתבשל. נסה לטגן במנות קטנות יותר בטמפ' החדר. לגבי מרינדה ורטבים, הכל הולך. כמעט שאי אפשר להרוס חזה עוף...כל כיוון שמתחשק שלך יכול לצאת טעים מקוקוס דרך קארי רוטב עגבניות מרינדות שונות ובמיוחד עישון.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Member
    כמו ששושנה כתבה,ארשום לך מתכון קצת יותר מפורט תנסה ותראה שיצא לך פצצה.
    לטגן בצל במעט שמן עד שיזהיב, אפשר בינתיים את החתיכות חזה לתבל בתוך קערה עם מה שאתה אוהב ולערבב טוב (אני למשל שם:קצת שמן זית,חרדל,מלח,פלפל,שום,רוטב סויה,פפריקה מתוקה,וקצת שטה גרוסה)יש שמוסיפים דבש או סילאן או רטבים למיניהם טריאקי/ברביקיו/ועוד....
    כשהבצל הזהיב מכניס את החזה המתובל פנימה ומערבב קלות עד שהחזה מלבין, לא יותר מזה ממש דקות בודדות..
    כדי לבדוק אם מוכן אתה יכול לקחת את החתיכה הגדולה ביותר שאתה רואה בעיין ותחתוך אותה אם היא לבנה מבפנים זה מוכן,ככה תבין שזה צריך בישול ממש קצר...
    לבריאות.

Banned
    דווקא עכשיו כשיש לך שפעת עופות?
    שים מסיכה. על המקור.

Junior Member
    ...וגם לא מבשלים על שמן זית , לתבל , לאכול , לשתות , אבל לא לטגן .

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי leonid tdi צפיה בהודעה
    ...וגם לא מבשלים על שמן זית , לתבל , לאכול , לשתות , אבל לא לטגן .
    זה מיתוס/טעות רווחת...

Junior Member
    אני עם המיתוס
    זה חיפוש מהיר בגוגל :

למה לא כדאי להשתמש בשמן זית לטיגון עמוק?

כי שמן זית כתית, שיוצר בכבישה קרה, מכיל חומצות שומן חופשיות אשר בטמפרטורות גבוהות יוצרות רדיקלים חופשיים. הרדיקלים האלה הם אויבינו הגדולים ואחראים להרס של רקמות ותאים בגוף, ולהזדקנות מוקדמת של מערכות הגוף.

ואם בכל זאת רוצים להשתמש בשמן זית לטיגון עמוק?

אז עדיף לבחור בשמן זית מזוכך. הזיכוך הוא תהליך שבו נוטרלו החומצות החופשיות, אבל מהצד האחר גם הטעם, הריח ורכיבים חיוניים כמו ויטמין E.
    למה לא כדאי להשתמש בשמן זית לטיגון עמוק?

כי שמן זית כתית, שיוצר בכבישה קרה, מכיל חומצות שומן חופשיות אשר בטמפרטורות גבוהות יוצרות רדיקלים חופשיים. הרדיקלים האלה הם אויבינו הגדולים ואחראים להרס של רקמות ותאים בגוף, ולהזדקנות מוקדמת של מערכות הגוף.

ואם בכל זאת רוצים להשתמש בשמן זית לטיגון עמוק?

אז עדיף לבחור בשמן זית מזוכך. הזיכוך הוא תהליך שבו נוטרלו החומצות החופשיות, אבל מהצד האחר גם הטעם, הריח ורכיבים חיוניים כמו ויטמין E.

Member
    אני מעדיף להסתמך על אתרים כמו זה של HealthLine.
    ויש עוד הרבה אתרים אחרים שלא 'דוחים' את יתרונות שמן הזית, גם בטיגון...

תודה,
    אלי
    Yamaha Tracer 900

Senior Member
    תודה על כל התשובות. אז מדובר בשר רגיש שמאבד נוזלים בקלות, שצריך לדייק איתו בהכנה. כדי לעזור עם הדיוק (סיכום ביניים של חכמת הפורום) -
    - פורסים דק / חובטים
    - מעסים בשמן / עניינים (מניח שזה כדי לעכב את הנוזל שבתוך העוף מלברוח/להתאדות?)
    - לא שמים יותר מדי על המחבת
    - לא הופכים לפני שזה מושחם כדי לא לאבד נוזל (מתנגש עם משהו שאני זוכר שבו מבשלים את העוף בקטנה כהכנה לטיגון)
    - נעזרים בסכין כדי להעריך מה המצב בתוך העוף
    - מורידים מיד כשזה מוכן

כמה שאלות המשך -
    - מה זה נותן שמטגנים בצל לפני?
    - בהתחלה השתמשתי במעט שמן אבל הוא התחיל להתיז. זה קורה, או שמשהו לא מכויל אצלי (חום גבוה מדי, יותר מדי עוף וכו')?
    - נניח שלא מחזיקים רטבים/ אבקות / עלים - מרינדה למניעת התייבשות מבוססת אשל / חומץ / שמן זה משהו שיכול לעבוד?
    - אם כן, להשרות שעה / שעתיים זה מספיק? (קונה טרי ומקפיא, מנחש שעדיף שזה יעבור מהמקפיא לבטן שלי באותו היום).
    עריכה: - מכסה למחבת, מה דינו כאן?
    נערך לאחרונה על ידי kaz; 31-12-2021 בשעה 20:33.