לא בעד תעשיית הרכב/דו גלגלי הסינית אבל ואוו, הם נותנים למעצבים יד חופשית.
חבל שכל זה תלוי בעבודת מתכת סינית, הם לא הכי מוצלחים בתחום.
יד חופשית אבל אם נביט עליו נמצא קווים משותפים לNT של הונדה
למרות שאכן התוצאה יפה לעין.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
טוב, מעניין מי פה טועה...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הייתי רוצה לראות מישהו באמת נכנס לעומק הקורה ובודק את איכות המתכת בתוצרת סין, ממש ברמת המטאלורגיה.
אם זו אינדיקציה למשהו אז מכוניות סיניות עוברות בשנים האחרונות את מבחני הריסוק בכבוד רב.
*** פוליטיקה ***
והסינים הם הבעלים של היעדים האסטרטגים שלנו כמו הנמלים
ומי הליצן שיזקיר פה את תנובה?
במעט זמן שיובא לכאן בזמנו (סביב 1993?), חבר קרוב היה אחד מאותם (ואולי היחיד) שקנה את ה"קסטום" הזה, חדש ז'דיד מהחברה.
לאחר זמן מה שסה"כ נהנה ממנו (כך סיפר לכולם), החליט למכור אבל..........לא באו קונים.
ביאושו כי רב, הלך ושם אותו באולם תצוגה בת"א (ויש מצב שזה האולם) למען הסיכוי שאולי מישהו יעבור וידלק על ה"קסטום" הזה וייקח אותו כבר בתריי זוזיי.
עברו להם הימים שצמחו לשבועות ולחודשים..............והאופנוע? יש מצב שנשאר שם יתום מאב עד שנככד.
למיטב ידיעתי לא הצליח למכור או שמכר לאולם בעבור חוקן דולרים.
ככה או ככה סופו היה מר.
שוק יותר מדי קטן לכל כך הרבה כלים:
עופר אבניר עם סי אף מוטו
ליגל עם זונטס
בנלי
מוטו 24 עם ווג ומוטו מוריני
הביאו את כל הכלים האלה לפה, במחירים לא אטרקטיביים כל כך למעט עופר אבניר, ובסוף מה שמקבלים אלו אופנועים עם שוק מזעזע למעט בנלי שמצליחים לא להתרסק אלא לנחות פחות רך מהיפנים. רוצים להביא הכל מהכל, אבל בסופו של דבר, צריך להיות אטרקטיביים כדי למכור. אין משהו אחד מושך באופנוע סיני כשיש חלופה יפנית/תאילנדית בעלת שם בת שנה או שנתיים באותו המחיר. אני בעלים של סי אף מוטו, ואני מתבאס כל פעם לפתוח את הלוח ולגלות ההזניה שיש במחירי יד שניה. היבואנים מוכרים מאוד גבוה למעט עופר אבניר, והאופנוע כיד 2 מתרסק כאילו היה שווה ערך למובי שליחויות עם 70 אלף ק"מ.
ביום שהאופנועים פה ימכרו בשווי האמתי שלהם במקביל למחירי חו"ל ותהיה הפרדה אמתית בין היצרנים ליבואנים ולא קרטל ענק ישלוט בשוק, יתחיל פה מרחץ הדמים האמתי.
היום, דור המדבר שומר נאמנות ליפניים. דור המעבר בוחר לו אולי אירופאי מבית טוב
ודור ה... לוקח מה שיש, העיקר "חדש".
ואז הבום החשמלי....
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!