הגיר הגיר...איך שכחתי את הגיר, הגיר נוקשה אבל מדויק, קליק בכל העברה, יכול להיות שבגלל שהיו עליו מעט ק"מ
יחסית זה עוד ישתפר וגם אולי צריך עוד קצת להתרגל אליו ולקלאצ, לא משהו מציק מאד אבל עדיין לא גיר יפני מוכר.
ההתרשמות הכללית שלי היה שהכלי טוב, אני יכול להפנות אתכם לרשימת המכולת של הציוד והתכונות שלו בכל אתר מצוי,
אישית אני משתמש בהם לפני הרכיבה על מנת להבין עם מי יש לי עסק, הנתונים היבשים נותנים לך מושג כללי, הרכיבה עליו
נותנת את התחושות והוויב שהוא מייצר וזה מבחנתי הדבר האמתי.
רבים הפנו אותי לאופנוע התיור ה-"חדש" של הונדה, השם שמהלך קסמים בין חובבי הדו"ג בארץ, סמל לאמינות מופלגת כשהם
שוכחים בנוחות את השנה הראשונה של האפריקה בארץ, או מחלות אחרות של הונדות אחרות, הקהל הישראלי ואני ביניהם
שבוי בתוך זיכרון מתוק. אם נהפוך לרגע את הנתונים היבשים של מנוע האפריקה ונכניס אותם לאופנוע "ספורט תיור" נבין בעצם
שמתקבל מנוע "חלש" מדי לספורט אמתי והתיור מתייחס (אולי) לרוכב בודד במהירויות שיוט בינוניות, אבל מי שמחפש גם קצת
ריגוש או רכיבה ארוכה בזוג עם ציוד מלא ויכולת גמיעת מרחקים מהירה עלול למצוא עצמו מתגעגע לארבע בשורה 120 כ"ס ושיוט
נעים ב-140-170. בגדול גם ה-GT של YAMAHA עלול ליפול בדיוק שם.
אז אם מדברים על ספורט תיור אמתי נדבר על ה-BMW 1000 עם המון סוסים ומושבי קרש וללא אפשרות אמתית לארגזים.
האיטלקי האציל מבית דוקאטי שנראה כמו פרארי על שתיים וחי לו בבועה משלו, ויש את הורסיס החדש שמשפר עוד קצת את הקיים
בדיוק במקומות הנכונים לו רק מישהו היה מקשיב לי שם ביפן ומוסיף לי עוד 30 כ"ס...
![]()