תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: עקיפות על השוליים.

Senior Member

עקיפות על השוליים.

היום ברכיבה הביתה ליד מחלף וינגייט. פקק רגיל לשעה.
    רוכב לי בסבבה שלי ערני על 70 קמ״ש. יש רוכב לפני שומר על מרחק של 10-15 מטר בשוליים. הילוך שלישי הכל טוב.
    פתאום מגיח מאחורי רוכב קטנוע. מבט במראה מראה מישהו לא רגוע.
    אני ממשיך בשלי על 70 קמ״ש(יש קטנוע לפני). אחרי לא יותר מ 5 שניות האדיוט יוצא לעקיפה בשוליים עלי !!!!עכשיו כדי לעשות את המצב גרוע יותר יש אוטובוס מצד שמאל.
    אני כמובן באמצע הרבע נתיב שיש שם.
    דפקתי ברקס. התכנסתי לקצה של מעקה הבטיחות. ולמזלי הצלחתי לתת לכוכב לעבור.
    אחרי שהבן $$$ עוקף את הקטנוע מקדימה באותה הדרך על השוליים. הטריף לי את הקופסא.
    הדיוק הגדול מתח את איבריו וטס לעבר הטוסטוס העוקף. עקפתי אותו והורדתי אותו לאט לאט לקצה של השוליים. המטרה לדבר איתו. להסביר מה עשה.
    כמובן שלא הצלחתי להעביר את משנתי לגבי עקיפות משוגעות בשוליים ושכל מה שאני מבקש זה לחזור הבייתה . ראיתי מול מי אני עומד (צעקות קללות ועוד) הכנסתי ראשון ועפתי משם.
    אני מעולם לא פעלתי כך. אני לא חושב שזה היה חכם. סיכנתי את עצמי יותר ממה שהדביל כבר סיכן. אבל לא יכולתי לעבור על זה בשתיקה.
    מוסר השכל.
    מסוכן שם בחוץ! ולחנך אנשים לא ממש חכם.
    רק חבל שאני צריך לחלוק איתם את המרחב הציבורי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    גם אני עובר שם כל יום ונתקלתי במספיק מתאבדים שיעים בשביל לא לרצות אותם לידי. ככלל, אם אני רואה שמתקרבים אלי מאחור, אני משתלב בנתיב התחבורה הציבורית ומשחרר להם את השוליים.

ואם כבר ״דיוק גדול״ אז זכור לי לרעה איזה סופר דיוק שחתך במהירות גבוהה ובזוית חדה אל תוך השול, בדיוק שם ליד וינגייט ואז על השול עלה לווילי דבילי כשמימינו גיליוטינה ומשמאלו פקק עומד (יש לי את זה מוקלט איפשהו ממצלמת קסדה...).

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי ziki צפיה בהודעה
    היום ברכיבה הביתה ליד מחלף וינגייט. פקק רגיל לשעה.
    רוכב לי בסבבה שלי ערני על 70 קמ״ש. יש רוכב לפני שומר על מרחק של 10-15 מטר בשוליים. הילוך שלישי הכל טוב.
    פתאום מגיח מאחורי רוכב קטנוע. מבט במראה מראה מישהו לא רגוע.
    אני ממשיך בשלי על 70 קמ״ש(יש קטנוע לפני). אחרי לא יותר מ 5 שניות האדיוט יוצא לעקיפה בשוליים עלי !!!!עכשיו כדי לעשות את המצב גרוע יותר יש אוטובוס מצד שמאל.
    אני כמובן באמצע הרבע נתיב שיש שם.
    דפקתי ברקס. התכנסתי לקצה של מעקה הבטיחות. ולמזלי הצלחתי לתת לכוכב לעבור.
    אחרי שהבן $$$ עוקף את הקטנוע מקדימה באותה הדרך על השוליים. הטריף לי את הקופסא.
    הדיוק הגדול מתח את איבריו וטס לעבר הטוסטוס העוקף. עקפתי אותו והורדתי אותו לאט לאט לקצה של השוליים. המטרה לדבר איתו. להסביר מה עשה.
    כמובן שלא הצלחתי להעביר את משנתי לגבי עקיפות משוגעות בשוליים ושכל מה שאני מבקש זה לחזור הבייתה . ראיתי מול מי אני עומד (צעקות קללות ועוד) הכנסתי ראשון ועפתי משם.
    אני מעולם לא פעלתי כך. אני לא חושב שזה היה חכם. סיכנתי את עצמי יותר ממה שהדביל כבר סיכן. אבל לא יכולתי לעבור על זה בשתיקה.
    מוסר השכל.
    מסוכן שם בחוץ! ולחנך אנשים לא ממש חכם.
    רק חבל שאני צריך לחלוק איתם את המרחב הציבורי.

מטומטם? כן. לא צריך להפריע לבן אדם שממהר להגיע ללוויה של עצמו.
    ומצד שני...
    יש אנשים דפוקים בראש. יש את אלה שלא שמים קצוץ.
    אבל באחוז גדול מהמקרים - החוצפה וחוסר ההתחשבות נובעים מזה שאותו קוף פשוט לא מספיק חכם כדי לפחד. המוח שלו לא מסוגל לבנות את השרשרת הלוגית שבסופה הוא מת, או פצוע ונאשם בבית משפט על גרימת מוות ברשלנות.
    ואולי מה שאתה עשית (אם הצלחת להפחיד אותו) יגרום לו פעם הבאה להתעכב שבריר שניה לפני שהוא מתלהם בכביש - אז יש מצב שהצלת כאן חיים.
    סביר יותר שאלה חיים של דביל (לא ממש אכפת לי, אבל סטטיסטיקה, ביטוח, כתבות חודשיות בפולגז וכולי) ואולי גם של מישהו אחר, שעלול להיפצע או למות ללא עוול בכפו.
    כמובן, שאם הארוע נגמר בזה שהוא קילל אותך, את אמא שלך ואת אחותך ושכח מזה אחרי 2 דקות אז האפקט החינוכי שווה לאפס, ואז סיכנת את עצמך לחינם.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    גם אני עובר שם כל יום ונתקלתי במספיק מתאבדים שיעים בשביל לא לרצות אותם לידי. ככלל, אם אני רואה שמתקרבים אלי מאחור, אני משתלב בנתיב התחבורה הציבורית ומשחרר להם את השוליים.

ואם כבר ״דיוק גדול״ אז זכור לי לרעה איזה סופר דיוק שחתך במהירות גבוהה ובזוית חדה אל תוך השול, בדיוק שם ליד וינגייט ואז על השול עלה לווילי דבילי כשמימינו גיליוטינה ומשמאלו פקק עומד (יש לי את זה מוקלט איפשהו ממצלמת קסדה...).
    אני לא עושה ווילי דיבילי על הכביש הציבורי.
    הבקרות תמיד מופעלות. (לא רוכב בלי בציבורי). אז כנראה מסתובב עוד דיוק גדול על המסלול הזה.
    יש לי אופנוע שטח שאיתו אני ממש נהנה להרים ולהניף.
    בכביש הציבורי זה לא שווה את זה.
    במסלול בפעם היחידה שהייתי עם הדיוק הגדול. הורשינו להניף. כיף גדול אבל מפחיד.
    לצערי היום נפגשתי עם קוף אמיתי. לא חושב שהכנסתי בו פחד או תורה.
    חבל שאני צריך לרכב עם אידיוטים כאלה על הכביש. .
    נובע מ,,,,,חוסר מודעות? בחוסר אכפתיות? על ה ז שלי כולכם? יכולות קוגניטיביות? יכולות וורבליות ? ההנחה שלי זה לא יקרה ? אני שולט בכלי שלי?

Member
    Ziki....למה אתה מצפה? זה החומר האנושי במדינה, ככל שתתרכז ותנסה לחקור את זה לעומק אתה תהיה עוד יותר מתוסכל ומבולבל.
    זה שאתה דואג לעצמך (ובטח לבטיחות שאר משתמשי הדרך) ממש לא אומר שאותו סט הגיון קיים לאותם משוגעים.

יש לך שתי אפשרויות:

1. לקלל, לרדת מהשוליים לתת שוליים, הרי אותו משוגע פתח נתיב נוסף על השוליים. פשוט תשתמש במה שהוא יצר.
    2. לחיות במקום אחר

ואל תשכח את הברירה הטבעית שעובדת לטובתך.

לקחת סיכון מיותר כשרדפת אחריו וניסית לחנך, סיכנת את עצמך לחינם. עזוב את זה שקוף כזה יכול לשלוף סכין ולדקור אותך, עצם המרדף אחריו מסכן אותך.

אני כבר מזמן ויתרתי על חינוך של הקופים, רוצים למות, בבקשה עברו ותהיו הגשש לפני.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ziki צפיה בהודעה
    אני לא עושה ווילי דיבילי על הכביש הציבורי.
    הבקרות תמיד מופעלות. (לא רוכב בלי בציבורי). אז כנראה מסתובב עוד דיוק גדול על המסלול הזה.
    יש לי אופנוע שטח שאיתו אני ממש נהנה להרים ולהניף.
    בכביש הציבורי זה לא שווה את זה.
    במסלול בפעם היחידה שהייתי עם הדיוק הגדול. הורשינו להניף. כיף גדול אבל מפחיד.
    לצערי היום נפגשתי עם קוף אמיתי. לא חושב שהכנסתי בו פחד או תורה.
    חבל שאני צריך לרכב עם אידיוטים כאלה על הכביש. .
    נובע מ,,,,,חוסר מודעות? בחוסר אכפתיות? על ה ז שלי כולכם? יכולות קוגניטיביות? יכולות וורבליות ? ההנחה שלי זה לא יקרה ? אני שולט בכלי שלי?

חלילה לא חשדתי ולא התכוונתי לרמוז שזה אתה. אני מתנצל אם זה השתמע מהדברים שלי.

Member
    ממה זה נובע? אולי עוד 5 ש"ח בטיפ, אולי הוא ממש ממהר, אולי ההורים שלו סתם אחים.
    לא מסכים אם זה שהבן-אדם לא מכיר פחד; אתה לא טס בשוליים בלי ניסיון. מה שקורה שם זה שהייצור התרגל לנסוע ככה בלי שקרה לו כלום עד עכשיו, אבל המזל השופע מתדלדל מיום ליום. הייתי נותן לדרוויניזם לעשות את שלו - כנראה שאין לו מה להפסיד בחיים, אז חבל על הזמן לנסות להציל לו אותם (או שהוא מבוטח חיים בסכום ממש גבוה. אה? הבאתי בהפוכה).
    Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020
    Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
    Saucony Triumph 2024
    "עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    ישנם 2 דברים אין סופיים:
    הטמטום האנושי והיקום
    לגבי היקום אני לא בטוח
    א' איינשטיין ז"ל ( לא אריק למי שעוקף מימין ).

ובגדול אין סיבה לחנך במקרה הטוב מסתיים כמו שהסתיים כעת.
    במקרה יותר חמור יכול להסתיים במשטרת ישרע-אל אצל חוקר מקרי מוות או סתם חוקר משועמם.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    אני לא מתסד.ואני משתמש בחלק מהיכולת של האופנוע.ואני רוכב מהר שאפשר.

טימטום כזה עוד לא פגשתי.
    סיכן 3 אנשים כאשר 2 מהם (אני והטוסטוס) לא קשורים. יכולתי עכשיו לכתוב שורות אלה מבית החולים. בגלל מי? בגלל מה?
    אני אוהב את עולם האופנועים בגלל היכולות הדינמיות שלהם. שברמת העיקרון ניתן לעבור ולהתקדם כמעט בכל מצב.
    הרעיון הוא בכמעט.... יש מצבים שפשוט טירוף אוחז בכידון אחרת לא מצליח להבין.
    היה בקלות יכול להסתיים אחרת.
    רק אומר ש 300 מטר משם נפתח הכביש ויש מקום לכולם להשתחרר מהשוליים.
    מה.... עוד 30 שניות במהירות 70 במקום 20 שניות במהירות 100. 10 שניות 3 חיים.
    מרתיח שאני צריך לחלוק עם המפגרים האלה את הכביש.
    למזלי לא יצא סכין ,ולא הידרדר לאלמיות פיזית פשוט כשראיתי את הקוף .לא נשארתי מספיק זמן לברר למה הוא ככה.
    רכיבות טובות.

Senior Member
    לפעמים גם אני מאבד את הפתיל. אני די בטוח שכל תגובה קלל ניסיון לחינוך וסימני ידיים לא שיפרו בכלום את ההתנהגות של הטמבלי\ת שברכב או על האופנוע. בשול אני בדר"כ באזור 60 קמ"ש וכשאני רואה מישהו במראות אני נותן לו לעקוף ורוכב אחריו כל עוד זה בטוח. אין מה לעשות עם זרם ההתנהגויות המבעיתות והחולניות על כבישי ישראל מלבד חינוך ואכיפה כבדה ושניהם לא יקרו כאן.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לא רק שלא יחנך, גם בד"כ מכניס אותך למצבים הרבה יותר מסוכנים כולל "ניתוק מגע" בנסיעת אדרנלין אחרי שנגמר שלב ה"חינוך".
    קל לכתוב בניחותא מהבית. הרבה יותר קשה ליישם בשטח את שיטת ה"תנשום עמוק, הוא דביל, ואין טעם להתרגש, תתרכז חזרה בכביש". אני יודע שברוב המקרים אני לא מצליח. אבל עובד על זה.

Banned
    מאז שהוצאתי את עצמי לפנסיה במובן הזה לפני כמה שנים טובות החיים שלי הרבה יותר יפים.
    בין הרגלים יש 40 כ"ס בתיאוריה, קפה טוב מחכה לי במשרד, או בירה בחזרה הביתה,
    אז אם אפילו אופנים חשמלים מבפבפים לי בשוליים אני מסמן עם היד "שניה" ונכנס בין המכוניות לתת לו לעבור
    להביט במראות זו לא מילה גסה

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    לא רק שלא יחנך, גם בד"כ מכניס אותך למצבים הרבה יותר מסוכנים כולל "ניתוק מגע" בנסיעת אדרנלין אחרי שנגמר שלב ה"חינוך".
    וואי, כל כך נכון! בחיי שהניתוק מגע יותר מסוכן מה"חינוך".
    אתה כולך בעצבים על הגז בלי לשים לב לכביש ועם מוח עסוק בדביל התורן במקום בכביש.