התוכנית המקורית הייתה לבדוק את הורסיס 1000 החדש עם מערכת הבולמים האלקטרונית, הוא המתין לי שם בסבלות היום הכי יפה החודש.
מזג אוויר מושלם לאופנוע ולי, הג'ינג'ית לא הצטרפה למבחן חבל.
שוב, מי שמחפש נתונים טכניים, מספרים שימוש בכל הפונקציות האפשריות שימשך לשרשור הבא, זה לא אני ולא עבורי, ביקשתי רק מצב ספורט, מינימום התערבות בקרות ויצאתי לדרך, התחושה הייתה של היכרות טובה, כל מה שאופנוע שלי עושה זה עושה קצת יותר טוב, חלק יותר, נקי יותר, מגוהץ יותר, חליפה טובה יותר מהחליפה הישנה, המון נקודות דמיון אבל הרבה שונות.
נתחיל מצג המסך: כל הפירוט הכי חשוב ורלוונטי לרוכב, מונח בנוחות מול העיניים, השליטה בבורר המצבים מעולה כמו הישיבה הנוחה והמבט לאחור במראות.
מנופים ותשמישי רכיבה: מצערת הגז חלקה נקיה נהדרת, קלאצ' רך משתלב ומושך נהדר, צליל טוב ותחושה של אופנוע הדוק, כל חלק יושב במקום מוצק נעים לשימוש גיר מדיוק וכניסת הילוכים חלקה.
מיגון רוח: טוב בהרבה משלי, מגן גם על כתפיים וניתן לרכוב עם קסדה פתוחה בכל מהירות, אפשרות התאמה בגובה רבות וקל לביצוע.
מתלים: הייתי צריך פרק קטן של הסתגלות, הם נוקשים מעט מאצלי אבל שומרים על הרגשה זהה בכל מצבי הרכיבה, בעוד אצלי ברכיבה איטית הם נוקשים מעט ומשתפרים ככל הרכיבה הופכת מהירה יותר אין אחידות.
רכבתי כשעה וחצי עליו ללא סימני מאמץ בכבישים הכי טכניים באזור ירושלים לסיכום, במקום לקנות את הדגם האלקטרוני עדיף לדעתי לקנות את דגם ה-S ומי שירגיש בעיה עם המתלים הרגילים תמיד יוכל להחליף להוליאנס.
כשהחזרתי את הורסיס התברר לי שגם הטרייסר GT נוכח במקום הזדמנות נהדרת לבחון אותו, אז שוב חזרתי לכבישים שלי.
וואוו כמה שהוא קטן, ככה הייתה ההרגשה שלי כשעליתי עליו, בנוסף ההרגשה כאילו עליתי על ספסל בטון גם המושב הקשה וגם המתלים בררתי לי שוב את מצב הספורט במינימום התערבות בקרות ושוב יצאתי לדרך.
האופנוע הזה דרמטי, אבל ממש. מכירים את זה שמגיע לחדר כושר עם הבקבוק של המשקה האיזוטוני, מגבת גדולה סרט שיער לבוש הולם מתעמל אולימפי, קופץ על המתח ומחיל לעשות "ססס" "ססס" בכל עליית מתח, כולם מסביב שומעים אותו, רואים אותו, אבל בפועל הוא נותן עבודה ממוצעת כשבאותו הזמן הבחור השקט הבנוי נכון נותן עבודה כפולה משלו בצנעה בשקט ובלי הרעש והדרמה מסביב...אז זהו!
המנוע עודן מאד מהטרייסר הקודם, ואני מעז להגיד שהוא מהנאה מאד, אופנוע כייפי ספורטיבי נכון לרכיבה טכנית מהירה ותעלולים אבל טוריינג הוא ממש לא! להפך הוא הכל חוץ מתיור. קטן צפוף מכה בך בכל פתיחה של הגז מה שמבטיח מפגש קסדות ראש בראש עם המורכבת, נפלא להשתחלות בין רכבים ובמקומות צרים אבל אז מגיעות המזוודות לציוד...
ההבדלים ברורים, אין שום מקום להשוואה, ליחיד שמחפש אופנוע משוגע עם מקדם הנאה רחב הוא אחלה לגמרי, לזוגות מטיילים הוא פחות מתאים.
איכות החומרים היא מקום לדאגה, מגן הרוח התנדנד ונקש לא יודע אם זה בכל האופנועים או רק בזה הספציפי, אבל ממש לא אהבתי את האיכות שלו, המראות קטנות ופחות טובות, הגיר נוקשה ומנתק ההצתה נכנס מוקדם מדי לפעולה, השעונים: לא ברור לי על מה חשבו שם, זוועה ברמה שהתעלמתי מהימני לגמרי והשמאלי בדקתי רק כשלא היית ברירה.
מהדקה הראשונה שישבתי עליו הבנתי שהוא לא בשבילי אבל הממזר הקטן זכה בהרבה נקודות במקדם ההנאה בכבישים הטכניים.
בקרוב מבחן להונדה NT.