צפייה בתוצאות הסקר: אופנוע תלת גלגלי או רכב?

מדרגים
13. אין באפשרותך להצביע בסקר
  • אופנוע

5 38.46%
  • רכב

8 61.54%
עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 26

אשכול: התלבטות : אופנוע או רכב?

Member

התלבטות : אופנוע או רכב?

אז ככה, כיום יש לי רשיון A2 וקטנוע טריסיטי 125, אך החלטתי שטריסיטי 125 לא מספיק לי מבחינת מהירות במיוחד בכבישים בינעירוניים וכוח להרכבת רוכב ורציתי לפתוח לעצמי דלתות לעתיד במקרה שאעבוד רחוק ואצטרך לעשות נסיעות לרחוק.
    אז כנראה יש מבחינתי 2 אופציות :
    1) רכב- יתרונות: נוח וניתן ליסוע בחורף בכיף, בטיחות, ביטוח קצת יותר זול, יותר קל להכיר נשים, יותר אופציה לקניות בסופר או להעברת ציוד בעתיד (ארונות, תנורים, מכונת כביסה) , פחות גניב מאופנוע.
    חסרונות : חנייה,פקקים,תחזוקה יקרה יותר, דלק יקר יותר, פחות נהיגה כיפית והרגשת הכביש והאוויר.

2)אופנוע רוצה להביא דו גלגלי : טריסיטי 300 או MP3 פאג'יו בתקציב 20-25 אלף שהוא יחסית הרבה יותר בטיחותי ויציב שזה מבחינתי שיקול חשוב. כמובן שצריך לשדרג רישיון A2 לA1

מה לדעתכם האופציה הטובה יותר?

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אתה בפורום אופנועים.. מן הסתם שהרוב יענו לך שאופנוע.
    בכל מקרה, מנית בכלליות את היתרונות והחסרונות, אבל זה לא העיקר.
    העיקר זה מה הצרכים שלך ומהם לגזור איזה כלי רכב הכי מתאים לך.
    אם אתה צריך להעביר ציוד הרבה, נוסע באזורים ובשעות שאין הרבה פקקים, חשוב לך היכולת לקחת כמה אנשים, בטיחות וכו'.. אז תקח רכב.
    אם את רוב הזמן נוסע לבד או מקסימום עם בת זוג, לא מעביר דברים גדולים ומבלה בפקקים וכו'.. אז אופנוע יותר יתאים לך.

Member
    גם 300 זה לא כזה פגז מבחינת מהירות והרכבה. לגביי יציבות לא ניסיתי תלת אבל הצמיגים שיש על 300 סמ"קים לדעתי עדיין יותר רחבים ו"יציבים" מ-125.
    האופציה הכי טובה זה שניהם, לפי איך שזה נשמע (סע על ה-125 כשרלוונטי). אתה מחפש בין כיף לפרקטיקה, אבל זה בעיקר תלוי בסגנון החיים שלך. את רוב הדברים בסעיף 1 אתה יכול לעשות גם על דו"ג, רק עם מגבלות ושנמוכים (גשם - חלפ"ס; בטיחות - קורס רכיבה, מיגון; נשים - סובייקטיבי; קניות - ארגז; הובלות - טוב פה זה רלוונטי רק אם אתה גר בהודו).
    אגב, זה פורום דו"ג אז הסקר כנראה הולך להיות קצת מוטה.
    Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020
    Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
    Saucony Triumph 2024
    "עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    בוא תתארגן על עצמך ותעשה סדר:
    1. קודם כל אתה רוצה קטנוע או איזה כלי ביזארי עם 3 גלגלים אז זה לא אופנוע!
    2. תריץ בגוגל חיפוש נשים+אופנועים או בדוק פה: http://fullgaz.co.il/forums/showthre...A1%D7%95%D7%9F

3. בניגוד למה שתיכף יגידו לך הארלי דיווידסון הוא אופנוע אמתי .
    4. רכב זה החדר הכי טוב באיילון, אבל אוטובוס בטוח יותר והכי טוב רכבת.
    5. הכי זול זה אופניים אבל פוגע בכוח הגברא. אז אולי ברגל.
    6. העברת ציוד יש הגרוזני ע"י השעון ביפו.
    7. ראה סעיף (3)
    8. נשים יעשו לך חור בכיס ובראש ובסוף עוד יגידו לך למכור את האופנוע (שים לב להבדלים בין קטנוע לאופנוע סעיף 1)
    9. ראה סעיף (7)
    10 . אני מציע שמחר (יום א') תדבר על הנושא הזה עם היועצת בבית הספר היא תעזור לך.
    נערך לאחרונה על ידי השושנים; 26-02-2022 בשעה 16:03.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

השנקל שלי:
    בטיחות - רכב הרבה, הרבה, הרבה, הרבה יותר בטוח מאופנוע.
    עלות - עלויות אחזקת אופנוע זולות במעט מאלו של רכב.

לסיכום:
    אם יש לך תשוקה מיוחדת לאופנוע, אז לך על זה.
    אם השיקולים היחידים זה עלות/תועלת, כנראה שעדיף לך רכב.
    מבחינת ניהול סיכונים נטו - דו (או תלת) גלגלי לא עושה שכל.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    נשאלת השאלה, האם אתה יכול להסתדר עם רכב מבחינת פקקים/זמני נסיעה? חניה?
    אצלי התשובה היא לא.
    אם אתה מסוגל להסתדר, אז לוגית רכב קטן עדיף.
    ומכיוון שבמילא שאלת על קטנועים, אני מניח שאין כאן עניין רומנטי של לרכוב לעבר השקיעה.
    אדוונצ'ר זה סוג של רוכב, לא של אופנוע.... (AsafA)

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    נשאלת השאלה, האם אתה יכול להסתדר עם רכב מבחינת פקקים/זמני נסיעה? חניה?
    אצלי התשובה היא לא.
    אם אתה מסוגל להסתדר, אז לוגית רכב קטן עדיף.
    ומכיוון שבמילא שאלת על קטנועים, אני מניח שאין כאן עניין רומנטי של לרכוב לעבר השקיעה.
    פקקים וחנייה זה השיקול העיקרי שלי בהבאת אופנוע, קצת חורה לי הקור והגשם בחורף והחום באוגוסט-יולי וכמובן הביטחון וזה שהוא גניב בעיקר.

השושנים אפשר לגבי סעיף 6 "העברת ציוד יש הגרוזני ע"י השעון ביפו."

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    נשמע שאתה רווק - אז חד משמעית, אופנוע. אין שום סיבה להניע טון+ של מתכת ופלסטיק, רק כדי לשנע את עצמך ממקום - וזה לפני שמדברים על זמן ועלויות חניה בעיר.
    בשביל הפעם-ב שצריכים לשנע משהו, לוקחים רכב מההורים או מחברים. אני הסתדרתי כך 7-8 שנים.
    לא ממש הבנתי מה הקשר בין השיקוצים התלת-גלגליים שהזכרת בפוסט הראשון לאופנועים.
    אז מבחינת הדגם, אמליץ לך על MT-07 טריייסר עם ארגז גדול. כלי מהנה, רב שימושי ואמין מאוד.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    קרא שוב את הצרכים שלו.
    נטו להגיע מא' ל-ב'.
    לא חושב שהוא צריך יותר מקטנוע, ואם הוא ציין שבטיחות היא דבר שמשחק תפקיד, אז גם אין סיבה לא לבחון את התלתים.
    נכון, הכותרת מטעה.

קרא שוב את הצרכים שלו.
    נטו להגיע מא' ל-ב'.
    לא חושב שהוא צריך יותר מקטנוע, ואם הוא ציין שבטיחות היא דבר שמשחק תפקיד, אז גם אין סיבה לא לבחון את התלתים.
    נכון, הכותרת מטעה.
    קראתי.
    מהירות במיוחד בכבישים בינעירוניים וכוח להרכבת רוכב ורציתי לפתוח לעצמי דלתות לעתיד במקרה שאעבוד רחוק ואצטרך לעשות נסיעות לרחוק.
    כמובן, שאפשר להסתפק בג'וימקס 250 (מה גם שהוא זול משמעותית לקניה ואחזקה מהתלתים).
    באותו מחיר אפשר לרכוש תלת משומש עם אורך חיים נותר שאינו ידוע.
    או - לרכוש MT-07 טרייסר משומש. אופנוע פשוט, אמין, האחזקה עולה משמעותית פחות מקטנוע-תלת, הביצועים הם עולם אחר.

אגב, גם אני את רוב הקילומטראז' שההיתי עושה, עשיתי בין הבית לעבודה. זה לא אומר שצריך בהכרח חייבים לוותר על כל שבריר של הנאה בדרך...
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    קרא שוב את הצרכים שלו.
    נטו להגיע מא' ל-ב'.
    נכון, הכותרת מטעה.
    אני לא רוצה קטנוע, אני רוצה להשתדרג מבחינת המהירות והתאוצה וגם לפתוח לי אופציה לכבישים בינעירוניים.

Senior Member
    רכב קטן וזול מנצח בגדול.
    אופנוע זה לקשוחים.
    כאלה שמוכנים לסבול בחום של הקיץ.
    כאלה שמוכנים להרטב.
    כאלה שמוכנים לסבול קור.
    כאלה שמוכנים להסתכן יותר.
    כאלה שמוכנים לשלם את המחיר הסופר יקר של אחזקה של דו גלגלי.
    כאלה שמוכנים לשלם ביטוח לפעמים בעלות גבוהה יותר מערך האופנוע
    כאלה שיודעים קצת מכניקה כי אחרת זה ממש סלט.
    כאלה שמוכנים לקפוץ לחבר/להורים לקחת את האוטו (כי לפעמים חייבים).
    כאלה שמתכוננים לרכיבה 10-5 דקות לפני(להוריד כיסוי , לפרק מנעולים, ללבוש מגינים לעלות על מעיל, קסדה, כפפות , לחבר את הטלפון, לשמן שרשרת, בדיקה כללית לאופנוע)
    כאלה שמחכים לסוף החודש לדעת אם עכשיו אריאלה מהבנק תרשה לי את החליפה של דיינז. כי גמרתי את כל הכסף על צמיגים.

בקיצור המון קשיחות מובנת לאופנוע כרכב יחיד.

רכב :

זול בטוח זמין קל ממוזג
    מצעמם. יש פקקים ובעיית חניה.
    4 צמיגים לרכב קטן +- 1000 שח. כולל הרכבה והכל. 60-100 אלף קמ.
    2 צמיגים לאופנוע בישראל 2022 זה 1500 גרוס או מודו. וזה תלוי שימוש אבל בעיקרון כל 10 אלף מחליפים.

אם אתה מסתכל על זה מהצד של ה $$$ אז רכב יד שניה זול יהיה יותר זול בעלות קמ מכל אופנוע. (אולי קטנוע צנוע זה שונה).

Sent from my iPhone using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי ziki צפיה בהודעה
    רכב קטן וזול מנצח בגדול.
    אופנוע זה לקשוחים.
    כאלה שמוכנים לסבול בחום של הקיץ.
    כאלה שמוכנים להרטב.
    כאלה שמוכנים לסבול קור.
    כאלה שמוכנים להסתכן יותר.
    כאלה שמוכנים לשלם את המחיר הסופר יקר של אחזקה של דו גלגלי.
    כאלה שמוכנים לשלם ביטוח לפעמים בעלות גבוהה יותר מערך האופנוע
    כאלה שיודעים קצת מכניקה כי אחרת זה ממש סלט.
    כאלה שמוכנים לקפוץ לחבר/להורים לקחת את האוטו (כי לפעמים חייבים).
    כאלה שמתכוננים לרכיבה 10-5 דקות לפני(להוריד כיסוי , לפרק מנעולים, ללבוש מגינים לעלות על מעיל, קסדה, כפפות , לחבר את הטלפון, לשמן שרשרת, בדיקה כללית לאופנוע)
    כאלה שמחכים לסוף החודש לדעת אם עכשיו אריאלה מהבנק תרשה לי את החליפה של דיינז. כי גמרתי את כל הכסף על צמיגים.

בקיצור המון קשיחות מובנת לאופנוע כרכב יחיד.

רכב :

זול בטוח זמין קל ממוזג
    מצעמם. יש פקקים ובעיית חניה.
    4 צמיגים לרכב קטן +- 1000 שח. כולל הרכבה והכל. 60-100 אלף קמ.
    2 צמיגים לאופנוע בישראל 2022 זה 1500 גרוס או מודו. וזה תלוי שימוש אבל בעיקרון כל 10 אלף מחליפים.

אם אתה מסתכל על זה מהצד של ה $$$ אז רכב יד שניה זול יהיה יותר זול בעלות קמ מכל אופנוע. (אולי קטנוע צנוע זה שונה).

Sent from my iPhone using Tapatalk
    לא מדוייק.
    רכב קטן אוכל 7/100 לפחות אם רוב הנסיעה שלו בפקקים. לא מעט רכבים "סטנדרטיים" יצרכו אף יותר בתנועה צפופה, לכיוון 10/100 (1 ל-10, בשפת העם בישראל).
    אופנוע קטן-בינוני באותם תנאים אוכל 3.5-4/100.
    כשאתה מגיע ללקוח בת"א, על רכב קטן תשלם 50-100 שקלים ליום על חניה. את האופנוע תשים על המדרכה בחינם.
    אחזקה של אופנוע קטן אפשר באופן חלקי או מלא לעשות לבד אם אתה גר בבית קרקע או שיש לך חניה משלך מתחת לבניין. ברכב זה סיפור, ותצטרך לשלם למוסך על כל שטות.
    והכי, הכי חשוב: בזמן שהיית עומד בפקק, מחכה 3 רמזורים כדי לחצות צומת, מסתובב 20 דקות כדי למצוא חניה - באופנוע היית יכול כבר להיות בעבודה, בפגישה או בבית כפי שתכננת.
    אם זאת הגישה, ואתה רוכב בקצב התנועה או מעט מעל ולא משתולל - אז גם סט צמיגים יחזיק לך 25-30 אלף ק"מ ולא 10.
    בקיצור - על תערבב בין רכיבה על אופנוע ספורט/טורינג בגודל מלא, שנעשית כי זה מה שאתה רוצה ואתה מוכן לשלם על הרצונות שלך, לרכיבה על הונדה CB500X מהבית לעבודה. הדברים נראים שונה, בין היתר בהיבט של עלויות.
    אין שום סיבה להשוות אחזקה של ליטר ספורטיבי לאחזקה של רכב קטן. צריך להשוות אותה לאחזקה של רכב ספורט/מנהלים דוגמאת ב.מ.וו סדרה 3 - ושם, אני בטוח, האחזקה של האופנוע פתאום לא תראה עד כדי כך יקרה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    אם שמים את הדלק והאגרה בצד אז תחזוקה שנתית של רכב יותר זולה משל קטנוע, בטח מקטנוע תלת גלגלי ואולי אפילו יותר זולה משל אופנוע אבל זה תלוי.
    קניות חורף ביטוח (ולא כזה קצת) נשים - לא נוח לעשות על אופנוע.
    האופציה הטובה ביותר במצבך זה להחזיק דו גלגלי טוב ותקין ורכב שלא הכי טוב ותקין, אבל כזה שאפשר לסמוך עליו.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    את האמת, עם כל הצער שבדבר, מצטרף לדבריו של ziki.
    אם אתה לא גר או עובד בת''א רבתי (כל ההיקף של הרצליה-פ''ת-בת ים) או בעיר גדולה אחרת והנסיעה המנהלתית הקבועה לעבודה לוקחת עד 20 דקות, לאופנוע אין ממש יתרון על רכב, למעט פקטור ההנאה, אפילו להיפך. גם אם אתה קשוח כמו פלדה ומזג האוויר לא משפיע עליך, בסוף, כל רכיבה על אופנוע היא רולטה שלא תלויה רק בך. עם השנים והתרחבות התא המשפחתי חילחלה אצלי המסקנה שעדיף רכב קטן (במקרה שלי רכב שני בבית, ידני, יד שניה) על אופנוע. האופנוע שלי יושב מבוייש בחניה בעוד הפחית נותנת עבודה. אחרי כל ענייני הקורונה הכביש הפך מבחינתי למקום לא צפוי ולא בטוח (לא שלפניכן הוא היה כזה, אבל הנהגים היו מעט יותר מתונים) והרצון להגיע הביתה בחתיכה אחת מנצח את התענוג שהאופנוע נותן לי.