שלום שמי רן ואני מכור לכוח, הרבה כוח...
נתחיל מהסוף, (שהוא לא רומז שום דבר על ההחלטה הסופית שלי) זה האופנוע הכי מהנה שרכבתי עליו לאחרונה.
האופנוע חיכה לי בסוכנות ביחד עם דרור מכר שעובד כנציג מכירות של המותג, בגילוי נאות אני אומר שה-KTM מעולם לא היה אמור להיות
בין אלה שאני אבחן או אשקול לקנות אי פעם, אבל דרור היה דרור וכשראה שאני בוחן אופנועים אחרים הזמין אותי לקבל את ספינת הדגל
שלהם בלתי התחייבות לכמה זמן שאני רוצה, גם את ההיכרות הראשונה שלי עם האופנוע הוא עשה לי בצורה הכי טובה ומקצועית שניתן
לצפות ולמה זה חשוב? כי לא כל יום מקבלים ליד אופנוע זר עם 160 כ"ס אין ספור אפשריות כיוונון שמשנות את האופנוע מקצה לקצה.
הכי פשוט לכוון אותו למצב מסוים ואז לפסול אותו כי הוא לא מתאים, התעקשנו לכוון את האופנוע בדיוק למה שאני רוצה, הדבר היחידי
שדרור ביקש ממני זה להתחיל במצב "רחוב" ולא בספורט "תרגיש אותו קצת תתרגל" (אל תספרו לו אבל העברתי למצב ספורט 600 מטר
אחרי הסוכנות).
דרור עודד אותי לקחת אותו לכמה ימים, "זה לא כלי שלומדים אותו בשעה", אני ידעתי בדיוק מה אני מחפש ולכן הנהנתי בראש כן ועשיתי
מה שאני רוצה...היה פיצוץ.
המנוע מגרגר בחספוס ועובר מגרגור הנאה לגרגור שאגה שמרחיקה כל אחד בסביבה, הגיר נהדר חלק נקי מרעשים עובר מצוין גם למעלה
וגם למטה אפילו ללא קלאץ, באופן מפתיע דווקא הורדת הילך נעימה יותר.
הכלי לא מאיים וניתן לכוון אותו לגובה הרוכב, גם את גובה המושב פיזית וגם את כיול המתלים האלקטרונים. לא פחות ממדהים.
זה לא כלי חלק, ממש לא אבל מכל המנועים שרכבתי עליהם שהם לא ארבע בשורה הוא הכי נעים ישנן רעידות קלות ברגליות במיוחד בהילוכים
הנמוכים אבל ממש לא משהו "לא נעים" או מעייף.
המנוע הזה מרגיש חי בכל הילוך, אבל בדיוק כמו נוכל הטינדר ברגע שאתה מגיש שזהו אפשר לקבוע כבר משהו לעתיד מתגלה הקלף הנסתר
מעל מהירות מסוימת התחיל המאבק ברוח, בורסיס התחושה שאתה יושב בתוך האופנוע ויש בועה שמגנה עליך מהכל, גם ביום עם רוח
חזקה הרכיבה עלי שקטה נוחה וללא מערבולות, האופנועים שניסיתי לאחרונה ישנה רוח באזור הרגלים מעל סוף הנעל, מה שגורם לי לחשוב שכל
אלה שהתלוננו על חום מנוע בורסיס צדקו כי הם רגילים לזרימת האוויר החזקה באזור הזה, אבל דווקא הזרימה הזאת יוצרת תחושת אי נוחות
אצלי. האופנוע הזה על כל סוסיו לא מרגיש נוח במהירויות גבוהות מאד, עד 140 הוא מרגיש מלך העולם אגב גם בכבישים הטכניים הוא מהיר
וחזק וכאן אני מצביע על שני דברים:
1. צמיגי המשלין טולרנס שהיו מורכבים על האופנוע מהחברה מגבלים את יכולת ההפלקה של האופנוע בכביש הטכני, בהתחלה חשבתי שזה
האופנוע שמגיב לי פחות טוב מהורסיס בשינויי הכיוון המהירים אבל אז נזכרתי שגם בורסיס על הצמיגים המקוריים הייתה תחושה דומה. מומלץ
להחליף באופנוע לפירלי אנג'ל 2 בעלי חיתוך צמיג קצת שונה לקבלת התנהגת כביש טובה יותר.
2. אין מה לחפש עם האופנוע הזה בכבישים ארוכים במהירויות שיוט גבוהות, המאבק ברוח מפרעים לרכיבה זורמת ורוחות צד משפעות על
ההתנהגות. יתכוון שכיוון שונה של מתלים ישפר את ההתנהגות או אולי מעבר למצב "רחוב" + "נוחות" (קיים מצב כזה בכיול מתלים).
לרוב הרוכבים זה באמת לא משנה ואחוז הזמן שמבלים במהירויות כאלה הוא נמוך עד כמעט לא, אבל זה שיקול שצריך לחשוב עליו!
המחיר: ב-KTM בחרו להתחרות ב-BMW1250 אגדת הרוכבים, אני מאמין שהרוב הגדול יבחר בבימר כי....זה בימר...ואפשר להבין, אבל
נכון להיום לפני צאת מנוע ה-1300 הגרמני לכתום יש הרבה יותר חיים במנוע שמורת טבע מלאה אם תרצו. הבימר יפה יותר לטעמי.
דבר אחרון האייפד המכוער שתקוע מול הרוכב, תנו משהו מעוצב בבקשה.
האמת קצת התבאסתי להחזיר אותו לסוכנות אבל ברכביה הביתה נזכרתי כמה כייף זה ארבע בשורה. תנו לי עוד 40 כ"ס... בבקשה....
![]()