ציטוט נכתב במקור על ידי פיינשמקר צפיה בהודעה
תרגע רגע חבוב.
הכוונה בסה״כ שזרמו ערימות של כוחות, רובם הגדול שוטרים ומגבניקים פשוטים, שמתרוצצים בעיר עם אצבע על ההדק וחושבים שיש מחבל מאחורי כל ספסל ציבורי.
זה באמת מצב מסוכן. בקלות אזרח תמים חוטף כדור ככה.

אגב, אני תל אביבי, וכאמור בעל נשק.
הסטיריאוטיפ של העיר כמורכבת מערימה של לפלפים, היא בדיוק זה. סטיריאוטיפ.
גרים כאן טייסי קרב, יוצאי סיירות, סוכני מוסד, הכל מהכל.
שמקר, אני לא יודע בכמה אירועי אמת כאלה אתה היית נוכח, או צריך להגיב עליהם, או חלילה לפקד על אירוע כזה.
ברגעים הראשונים והמכריעים של האירוע אם אין מישהו שמצליח להבין מה קורה ולהגיב נכון, אז מהרגע שהמחבל ניתק
מגע מתחיל מרדף באזור מורכב ורווי אוכלוסייה, במקביל הקריאות למוקד 100 על "אדם חשוד" קופצות פי עשרת אלפים
וכל קריאה כזאת צריכה להיבדק בהנחה שזאת קריאת אמת לנטרול מחבל חמוש. תסריט נוסף שלא ניתן לאמת היא השתלטות
שקטה על בני ערובה בדירה והתבצרות ולכן הכוחות המיוחדים היו במקום.

יש לי המון ביקורת מקצועית לאיך שנראו הדברים בטלוויזיה, אבל זאת העמדה הכי גרועה להעביר ביקורת, לא ראיתי את
המפקדים בשטח עושים סדר בבלגן, לא היה תיחום זירה כנדרש, הייתה התנהגות של פלנגות חמושות. אבל אני גיבור
אחרי המעשה. התקשורת כהרגלה בירברה את עצמה למוות, מבלי להבין מה בעצם הם רואים, שומעים ומעברים הלאה.
והכי גרוע מפרשנים את האירוע בצורה מוטעית, כאילו זאת האמת המוחלטת.

בסביבה רווית מתח (שטחים-ירושלים-אפילו באר שבע) האנשים דרוכים נושאים נשק. נתקלו... קדימה הסתער! בתל אביב
השאננות וחוסר המודעות חוגגת, התוצאה הייתה פאניקה בריחה, ומחבל חמוש שמסתובב בשטח.