ציטוט נכתב במקור על ידי פיינשמקר צפיה בהודעה
1. תרגע רגע חבוב.
2. הכוונה בסה״כ שזרמו ערימות של כוחות, רובם הגדול שוטרים ומגבניקים פשוטים, שמתרוצצים בעיר עם אצבע על ההדק וחושבים שיש מחבל מאחורי כל ספסל ציבורי.
3. זה באמת מצב מסוכן. בקלות אזרח תמים חוטף כדור ככה.
4. אגב, אני תל אביבי, וכאמור בעל נשק.
הסטיריאוטיפ של העיר כמורכבת מערימה של לפלפים, היא בדיוק זה. סטיריאוטיפ.
גרים כאן טייסי קרב, יוצאי סיירות, סוכני מוסד, הכל מהכל.
1. אני לא רגוע.
2. אני חושב שהכוונה היתה להצביע על הסכנה מאזרחים חמושים. יש שיקולי מערכת זוויות סיקור ובחירת מילים. אין סתם. לכן לא שמעת וראית את המילה ערבי.
3. "בקלות" זה כמו יחס של אחד לאחד, אחד לעשר אחד למאה? לאיזה קלות אתה מתייחס?
4. אני לא תל אביבי במהות והמידע שהתפרסם בשבועות האחרונים מחזק את הסטיגמה. בתל אביב אחוז הלוחמים בקרבי נמוך משמעותית מהפריפריה.

כמו שאמרתי בזמן אמת לאישתי, הסיוט הגדול הוא השתלטות על דירה עם בני ערובה מטענים וכל הסרט.
הפצת בהלה ופחד זאת מטרת הטרור ומהגשמת מטרות יהיה עוד טרור. כך היה עד עכשיו בכל מקום בעולם.
-ולכן, גם במקרה של קרב עם אזרחים שבו נפגעו חפים מפשע בגלל חמומי מוח או לא מיומנים אבל הזבל מת והאירוע הסתיים במהרה עדיף בעיני ממה שקרה אתמול.
שוב, ספירת גופות היא לא המדד היחיד או הכי חשוב (לא עבור הערבים ולא לחוסן הציבורי היהודי). זווית הסיקור, ההד התקשורתי, זמן החשיפה חשובים יותר. אקדח לכל יהודי ששירת בצה"ל יצמצם את ההדהוד וירתיע מחבלים שחושבים על המודל הזה.

הנה זווית. כנראה שנספור יותר גופות אם מחבל יהודי חמוש החליט לרצוח כנקמה עוברים ושבים ערבים בעיר ערבית ביהודה ושומרון.
ברור גם שהמילה יהודי תופיע בכותרות.