ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
קראתי טוב מאד, אתה כתבת שאפשר להשתמש בטכנולוגיה גרמנית להעלים אנשים שזה רמיזה מאד ברורה אבל אם אתה מחפש לרדת מהעץ אז סבבה, לא הבנתי את מה שכתבת.
דרז, התגובה שלי הייתה לסטרייקר שטען שטרנספר הוא פתרון, ואח"כ גם קרא לזה "פתרון הומאני". כמובן שהייתי ציני לחלוטין. לקרוא למישהו שחלק ממשפחתו הושמד בשואה, חלק אחר "רק" בילה במחנות ריכוז או היה צריך לעזוב את ארצו כפליט "מכחיש שואה" זה משהו בין טמטום לחוצפה ומראה בבירור על חוסר הבנה של מה שכתבתי. טרנספר הוא לא פתרון לבעיה בדיוק כמו שהשמדת עם אינה פתרון. לא בגלל שזה לא צודק (או כן צודק – לא מעניין אותי) אלא שמי שמכיר את הלכי הרוח באירופה וארה"ב יודע שפשוט לא נוכל לעשות זאת – כמה זמן, לדעתך, תוכל מדינת ישראל לעמוד בסנקציות מהסוג שפוטין חווה?

השאלה האמיתית והיסודית היא איך רואים את המדינה עוד 10-30 שנה. אם רוצים שהיא תישאר מדינה יהודית אי אפשר לגדל בתוכה מיעוט גדול שיהפוך לרוב לא יהודי ששונא אותך. אם רוצים מדינה דמוקרטית זה אומר שהרוב קובע – תוך עשור-שניים רוב מוסלמי. המסקנה היא שאם רוצים שישראל תהיה מדינה יהודית ודמוקרטית חייבים להפטר מהמיעוט הלא יהודי.

איך עושים את זה? ריאלית לא ניתן לבצע טרנספר (או שיטות גרועות יותר). אז הדרך היחידה היא להפטר מהשטחים המאוכלסים ע"י מי שאתה רוצה להפטר ממנו, וממש לא מעניין אם זה יהיה במסגרת מדינה חדשה, מדינה קיימת (ירדן) או בכל פורמט אחר. העיקר שהאוכלוסייה לא תהיה בשליטתך.

לא ברור לי כמה אתה (ואחרים) מודעים לעובדה שמבחינת החוק הישראלי הגדה המערבית הוא שטח כבוש. האוכלוסייה (שאינה בעלת תעודות זהות כחולות) שגרה שם היא, למעשה, אוכלוסייה נטולת אזרחות. זה מביא לכל מיני אבסורדים. לדוגמה, כשהצבא תופס רכב מלא שב"חים הוא רשאי לטפל בהם, אבל לא יכול לעשות כלום לנהג (שהוא הפושע הראשי והמרוויח הגדול) שבידו תעודת זהות כחולה.

הבעיות הללו ילכו ויגדלו כי האוכלוסייה בגדה מתרבה בקצב מהיר יותר מהאוכלוסייה היהודית ובקצב הרבה יותר מהיר מהאוכלוסייה היהודית הלא חרדית (כבר היום מעל ל-50% מתלמידי כיתה א הם חרדים או ערבים). אז כמה זמן תוכל עוד להתקיים מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית אם לא ייעשה משהו בקרוב?

אתה יכול לטמון את הראש בחול ולחכות לעזרה מאלוהים (שכפי הנראה יעזור בדיוק כמו שעזר בשואה) או להחליט ש"אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו" ולעשות מעשה.