ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
כנראה שלא הבנת (או שלא נוח להבין) כי התייחסת לנתוני שנתיים ואני התייחסתי למגמות. המגמות כפי שכתבתי: גידול ילודה +עליה בקרב היהודים. צמצום ילודה - הגירה בצד הערבי. המומחים שאותם הבאת טעו והטעו בנתונים השנתיים (על זה אין ויכוח) ופספסו בענק את המגמות (כנ"ל) והתוצאה כיום שונה מאוד מהתחזיות השחורות שניבאו במשך עשורים. מקווה שאתה קורא ולא רק במוד הקראה.
לגבי אותו קו פרקטי (מוסר וצדק הם לא העניין) שלפיו לא מעניין אותך "הם" אלא מה שטוב לנו והפתרון האידיאלי הוא היפרדות בין העמים.
אתה בעצם קורא לפתרון שתי מדינות לשני עמים בשם אחר אבל במהות מדובר באותו שקר. כי לא שתיים- אלא ארבע מדינות לפלסטינאים: עזה, יו"ש, וירדן. שלוש מיועדות רק למוסלמים ואחת דו לאומית עם יהודים. ליהודים מדינה דו לאומית, עם פלסטינאים.
הפלסטינאים כידוע, דורשים מדינה נקיה מיהודים. לא משנה למה.
הנקודה שאם השמאל היה מציע לטרנספר את הפלסטינאים שנקראים ערביי ישראל עוד אפשר היה לקרוא לעניין הזה היפרדות. אבל השמאל לא מוכן לדבר על טרנספר לציבור שאינו יהודי. לכן אין כאן בעצם שום היפרדות אלא שוב אשליה משיחית. וכמו בכל אשליה שמאלנית תמיד היהודים מוותרים. הפעם שוב מדובר במסירת שטחים לטרור וחושך בכל הקשור לזכויות אדם, אזרח, נשים, הומועים, סביבה ובע"ח.
איך מימשת את ההיפרדות ואיפה הפתרון?
ובנוסף עיצה- כשאתה ואחרים חושבים שמישהו קונה את הסימטריה בסכסוך (קיצוניים משני הצדדים הם הבעיה) שהשמאל מנסה להציג יומם וליל אתם פוגעים ברסיסי היושרה והכבוד שעוד נותרו, אם נותרו -כלפי חלקים מהשמאל או בכולו. לא היתה מעולם ואין סימטריה בין ההצהרות המעשים, הסיבות והתרבויות. יהודים לא אוסרים על ערבים להתפלל לא מטרידים או אונסים את הנשים שלהם ולא משלמים לרוצחי ערבים.

ועוד מסלט הססמאות -כפי שטענתי אין בישראל מפלגה עם מצע שכולל כפיה דתית והפיכת ישראל למדינת הלכה. במציאות, מכל היבטי החיים אין אפילו אחוזון שאתה חייב לעשות כי אתה חי במדינה יהודית. גם אם מפריע צביון דתי יהודי במדינה, זכור שאתה יכול לנסוע ולקנות בשר חזיר ביום כיפור. החוק מאפשר את זה. לגבי קבורה נישואים וגירושים כנ"ל.
אני בכלל דוגל בהפרדת הדת מהמדינה והפיכת הרבנות למוסד פרטי. דגל, המנון ושבת מספיקים לי. אבל זה סתם שטויות של ליברל אמיתי.
ובגדול אשמח להמשיך אבל נראה שאתה מתעלם מהעיקר וגולש לטיעונים סיבוביים.
קידוזו,

הבאתי לך את כל הנתונים (רובם מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה). הטבלה שהבאתי (1995-2020) מראה מגמה. אחוזי הפיריון מראים מגמה – הכל מגובה במספרים. אתה, לעומת זאת, שוב ושוב חוזר על המנטרות (כנראה מצטט את אטינגר) בלי להביא שום ביסוס מספרי (אגב, גם במחקר של המכון למחקרי ביטחון לאומי מוזכר אטינגר כבעל גישה אחרת, גם שם מצוין שאטינגר לא מביא נתונים). תביא נתונים מהימנים ושונים (לא פראזות) כדי להצדיק את דבריך. או, שאולי, אם תשנה את שמו של אטינגר לקונצשטטר, תוכל לשנות את שמך לפוקס.

אני אכתוב שוב. אני לא מציע מדינה פלשתינית. אני מציע לעזוב את השטח. והיה והפלשתינים יחליטו להקים שם מדינה או להצטרף בצורה זו או אחרת לירדן – אפשר יהיה לדבר על חילופי שטחים – מאוד הגיוני לכולם. כמובן שתצטרך להציע לכל מי שיש לו ת.ז. ישראלית לגור בישראל - בין אם זה ערבי מאחד הכפרים שיוחלפו ובין אם זה יהודי שנמצא כרגע בשטח שיימסר. לא תכריח אף אחד לעשות שום דבר. ואם הפלשתינים יחליטו שלא להקים מדינה אלא להיות בצורה אחרת (אין לי מושג מה) אז לא. הכי חשוב לנו ובשבילינו זה להפטר מכמה שיותר מהאוכלוסייה הזו.

הפרדת הדת מהמדינה הוא הרעיון הכי נכון ששמעתי ממך עד עכשיו (חוץ, כמובן, מכל מה שקשור לאופנוענות). הלוואי. לצערי (וכאן אנחנו חוזרים לדמוגרפיה) אם זה לא קרה עד היום זה לא יקרה, כנראה. לכל היתר (שהקיצוניים הם לא בעיה וכו') אני, כמובן רחוק מלהסכים. מי שרוצח אנשים ברחוב כי הם יהודים מרחיק את הפתרון בדיוק כמו מי ששורף בתים של ערבים רק כי הם ערבים. או שגזענות/קנאות דתית זה בסדר בתנאי שזה לא מופנה נגדך.