קידוזו,
לפי מה שקראתי מתייחסים לערביי ישראל ולא לערביי הגדה המערבית כמו שאתה כותב.
מגמת פריון של ערביי הגדה:
מתשע לידות לאשה בשנות ה-60, ל-3.02 לידות בשנת 2021 כך לפי תיעוד ה-CIA World Factbook.
גם בעניין ריבוי חרדיות/דתיות אני לא מסכים אתך. ב-2018 היו בישראל 16% דתיים ו-14% חרדים
(דו"ח הלמ"ס). שים לב (באותו דו"ח שציטטת) לאחוזי ריבוי – 6.64 לחרדיות, 3.92 לדתיות (חילוניות – 1.96, משמע ירידה באוכלוסייה החילונית). כפי הנראה כבר היום החרדים עולים במספרם על הדתיים וההפרש ילך ויגדל.
...
עכשיו אתה כן מדבר על מגמות. אולי תסכים עם ההיגד שלי בנושא- אין בעיה דמוגרפית ולא יהיה רוב ערבי בין הים לירדן.
....
באשר לשילוב חרדים – הלוואי וזה יקרה, אבל אני לא רואה איך. הייתי מעורב מעט בניסיון לשילוב חרדים באקדמיה. הושקעו תקציבים לא קטנים, ויתרו על עקרונות (כגון, לימוד של נשים וגברים בנפרד, לגברים יש רק מרצים גברים, לא נשים) והכישלון היה מהדהד. כפי הנראה הסיבה היא שחסר לחרדים חומר יסודי (ליבה) כדי להצליח בלימודים אקדמיים, ועל כך יש להודות לפוליטיקאים ש"מייצגים אותם" (למעשה – מייצגים מספר רבנים במטרה להנציח שליטה) שתורמים להנצחת הבורות במגזר זה. יש כאן, כמובן הכללה שלא עושה צדק עם פרטים בחברה החרדית שמתפרנסים בכוחות עצמם ו/או שהצליחו באקדמיה.
...
אז עוד אנקדוטה- עבדתי בחברה אינטרנטית ששילבה חרדיות במוקד תמיכה והייתי צריך להעביר להם הדרכה. עיר חרדית לחלוטין אין ליב"ה או היכרות עם העולם שבו אני ואתה חיים. להפתעתי זה עבד. אבל שוב, החרדים לא קשורים לפתרון שהצעת- ולא לבעיה.
...
ועכשיו לפתרונות: גם הפתרון שאתה נתת (סיפוח שטחים ואזרחים ללא זכויות מלאות) וגם טרנספר (כמו שסטרייקר מציע) עשויים לפתור את (חלק או רוב) הבעיות של ישראל. אישית – אני לא מתנגד לזה (כבר אמרתי קודם – כשהבית בוער לא מתעסקים בשאלות מוסר) אבל אני משוכנע לחלוטין שבאקלים הבינלאומי הנוכחי (במיוחד ארה"ב ואירופה) זה לא ניתן לביצוע. זה בערך כמו לחלום מה היית עושה אם היו לך 10 מיליון דולר כשבכיס אין לך אפילו 10 דולר.
רגע רגע. הגענו לאקלים הזה בגלל השמאל המקומי העולמי ובמיוחד יהודי ארה"ב (דמוקרטים ורפורמים) שקידמו עם אנטישמים גמורים את את השקר הפלסטיני והפצת אשמה יהודית מקום המדינה. לפי הקרן החדשה נשפכו בישראל מיליארד ש"ח וזה רק חלק מהסכומים שנשפכו כאן ע"י V15 V20 ו V טיזי. הסכומים ששפך השמאל על העלאת הלאומיות הפלסטינית (והכלת הטרור) גבוהים בהרבה כשמכלילים את אונר"א.
רק להבין את סדרי הגודל, הארגונים הגדולים בישראל שופכים כמה עשרות מליונים בשנה על פרסום.
עזוב מימון חיצוני, זה גם דיפסטייט של שמאלנים שמונעים מלהט להחריב. תחשוב כמה נזק משרד החוץ עם אלון ליאל כמנכ"ל גרם לסיפור הציוני.
עכשיו השמאלנים במשרד החינוך רוצים לבטל את לימודי התנ"ך כחלק ממקצועות הבגרות ולגרום למצב שבו מנהלי תיכון יבחרו שלא ללמד בכלל תנ"ך.
מה כל זה אומר?
שבעזרת כסף ומדיניות אפשר לשנות אקלים כמו בכל קמפיין מסחרי או מדיני -מסוג הקמפיינים שהציבור ספג כדי להצדיק את הטרנספר ליהודי עזה וזוועות אוסלו.
למה זה לא קורה?
כי אנשים שמחזיקים בדיעות שמאלניות לא רוצים שזה יקרה. יש לי הסבר למה הם לא רוצים אבל לא נכנס לזה עכשיו.
זה נשמע פשטני וילדותי אבל שמאלנים משקיעים הכי הרבה בקידום רעיון מדינה פלסטינית. הרבה יותר מהפלסטינאים עצמם.
ועוד משהו – אתה מאשים אותי בהתנגדות לדת היהודית בלבד. ולא היא. לדעתי הדתות (כל הדתות), כשנכנסות לענייני שילטון, הן הגורם מספר אחת (חוץ אולי ממגיפות) למות אנשים בהיסטוריה (ואני כולל את "דת הגזע" של הנאצים בזה). בעיני דת (ושוב, כל דת) זה משהו שבין אדם לעצמו בלבד. אבל, וזה אבל גדול, כרגע הדת היחידה שמשפיעה על החיים היום-יומיים שלי (בצורה שלילית) היא הדת היהודית שמיוצגת בפוליטיקה ע"י חרדים ודתיים.
אני מאשים שמאלנים בהטחת לעג ביקורת וסלידה מהדת היהודית בלבד. זה לא רק שמאלנים יהודים אלא גם במערב. ראה את המנטרה של אובמה לאחר אירועי טרור:
"לאסלאם אין קשר לזה".
זה השמאל הפרוגרסיבי בעיוורונו האמוני.
הדת שמשפיעה עליך יותר מכל ביום יום היא האסלאם.
בלי איומים בטחוניים וטרור באחוזי תקציב ביטחון מקביל למדינות מערביות אחרות היינו בין הכלכלות המובילות בעולם.
וכן, אני גם מסכים שהפרדות מאוכלוסיית הגדה המערבית (באיזה mode שיהיה) לא יפתור את כל הבעיות. צריך רוויזיה הרבה יותר עמוקה, אבל הפרדות כהתחלה זה מבטיח.
שוב, אין שום היפרדות כשאתה משאיר את הפלסטינאים הישראלים איתנו. הפתרון הוא בסה"כ עוד טרנספר ליהודים ומסירת שטח לטרור ואנטישמיות.
או לעשות מה שישראל (על כל ממשלותיה) עשתה עד עכשיו: לחכות, לראות מה קורה, להגיב, אם אפשר ולהתייחס למושג "ליזום" כאל מילה גסה.