מינוס 400 - הסבב הראשון באליפות העולם באנדורו שהתקיים בים המלח - עושה היסטוריה ומקבע את מעמדה של ישראל כמעצמת אנדורו עולמית.
http://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%99%d7...e%d7%99%d7%aa/
![]()
מינוס 400 - הסבב הראשון באליפות העולם באנדורו שהתקיים בים המלח - עושה היסטוריה ומקבע את מעמדה של ישראל כמעצמת אנדורו עולמית.
http://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%99%d7...e%d7%99%d7%aa/
![]()
הייתה הפקה מצויינת.
היה מרגש לפגוש ולדבר עם רוכבי העל.
היה מגניב לראות איך אני אף פעם לא ארכב קרוב לרמות הגבוהות.
ישראל על המפה המוטורית בעולם!
מי היה מאמין.
ילד שגדל בישראל , בתחילת שנות השמונים. היה פה כל כך שומם מוטורית.
לא היה פה כלום היה פה כל כך צחיח.
היום מגיעים לכאן לתחרות בן לאומית. שאפו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מדהים לראות את ישראל על מפת האנדורו העולמית,
חבל לי לראות שמיד כל שומרי הטבע הממונים מטעם עצמם קופצים על המציאה כשלל רב ומתלוננים על איך נתנו לחיות על האופנועים להרוס ככה את השטח
ורכיבת שטח זה בכלל לא ספורט
וכך הלאה והלאה.
יש בקשה של מארגני המירוץ לא לרכב על התוואי בשבועות הקרובים עד שהם מסיימים את הניקוי של הטבע - מציע לכל הרוכבים לעקוב אחרי הבקשה.
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51
לא מנסה לצנן את הרוחות....אבל אני לא מבין מה ההישג.
מירוץ שהיה אמור להתרחש לפני 20-30 שנה בישראל? בכל הקשור לבירוקרטיה וחסמים - ישראל מדינה נוראית, וזה שקמו שני בולדוזרים שיודעים להרים אירוע כזה, לא אומר שזה ימשך.
אני צופה שישראל לא תמשיך להיות חלק מסדרת ההארד אינדורו בשנים הקרובות.
לא פסימי, לא נגד האירוע המדהים הזה, פשוט למוד ניסיון![]()
איזה ניסיון יש לנו בארץ, טרום המינוס 400, באירוח אירועים שכאלו?
הייתי ב-2 האירועים שהופקו במסגרת אליפויות העולם שהתארחו בארץ (סופר אנדורו בירושלים וההארד אנדורו בים המלח) - חוץ מסכנת הארגונים הירוקים, אין שום סיבה שאלו לא היו צעדי הפתיחה לתחילתה של מסורת. הפקות ברמה גבוהה מאוד. לא סתם ה-FIM סופר מרוצים. אין שום סיבה אחרת שהאירועים האלו לא יתקיימו שוב בשנה הבאה. וגם בזו שאחריה...
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
אמרת את זה בעצמך, הירוקים ושאר הממונים מטעם עצמם (וכבר ראיתי את זה בכל הפורומים של רוכבי האופניים לדוגמא ) להגדיר מה ספורט ומה לא כי יש לזה מנוע...
מציע בחום לכול הרוכבים שמעוניינים לשמור על מרחבי רכיבה פתוחים לעקוב אחרי הנחיות המארגנים כדי לאפשר שיקום לאחר האירוע ולא לרכב על התוואי עד קבלת היתר
פספסתי את האירוע. חשבתי להגיע ליום אחד לראות ולא הסתדר. מבסוט מאוד שמישהו יזם והפיק אירוע שנראה מכובד לגויים הנכבדים מה FIM/A והביא קצת שפיות וספורט מוטורי לארץ. אני בטוח שבפעם הבאה (אינשאללה שיקרה) המירוץ ייערך בתוואי אחר. יש מספיק תשפוכות מכל מיני מכרות ומפעלים בדרום שאפשר להתחרות בהם ואפילו לצופים יהיה יותר אקשן לראות מהמסלול. אני לא ממונה מטעם ולא נעלי אדידס. אפשר ואני רוצה גם וגם. מאחורי מכרות תמנע (לדוגמא) יש אזור שיכול לשמש כפארק אנדורו.
נראה לי מוזר שרק 3-4 הצליחו לסיים את המסלול בזמן שהוקצב. זה שכיח?
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
ממש הרגיז אותי לראות את המסלול הזה. אין שום הנאה במרוץ ששובר כלים ורוכבים. צריך היה יותר מזל מכישרון, כדי לסיים אותו ולכן רק מעטים הצליחו. למרות שמגיע למארגנים כל הקרדיט שבעולם, על שהצליחו להרים אירוע כזה, אני חושב שלא מעט רוכבים יעדיפו לוותר על הסיוט הזה בפעם הבאה.
Erez Ronen
תתפלא, אבל לא חסרים מזוכיסטים בעולם,שזה בדיוק מה שהם מחפשים.
והקהל מת על זה.
חפש מהם אירועי האנדורו הפופולריים בעולם ותגלה שהארד אנדורו בראש הרשימה.
(למרות שאם כבר עושים את זה בכבשן, לפחות שיהיה בחורף, רוכבים שלא מורגלים בטמפרטורות יכולים לקבל מכת חום בקלות).
הארד ומזוכיזם בסדר אבל אחוז קטן מאוד מהמשתתפים הגיע לסיום וזה פוגם בספורטיביות לדעתי. צפיתי בעוד סרטונים וזה די צורם ואני בטוח שלא רק לי. אני משוכנע שאין צורך לחרוש טבע בתולי כדי לקיים אירוע כזה. אם מפרקים את האלמנטים (שיפועים, דרדרת, סלעים) התחרות יכולה להתקיים בהמון מקומות שכבר נהרסו ומספקים את אותם אתגרים בדיוק. לא מאשים את ההפקה ואולי הם חיפשו וניסו אבל מנקודת מבט של חובב טבע זה נראה רע.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
נשמע הגיוני לגבי כמות המסיימים והפגיעה בספורטיביות, מה לגבי כל השאר הלא מסיימים? הם כולם באותה רמה?
המטרה של מירוץ הוא לדרג את הביצוע אם 98% נופלים באותה דרגת ביצוע (DNF) מה הטעם?
ואולי זה רק הטמפ ואכן לקיים את המירוץ בינואר או פברואר הקפואים באירופה היה נותן את הפוקוס הנדרש אפילו יותר.
לגבי מחצבות...קטונטי בו נאמר שחובב טבע הרבה פעמים נותים להיות ממונים מטעם עצמם, והמוניטין של רכיבת שטח לא עוזר לנו.
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51