תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: התייעצות לגבי לקיחת הלוואה לקניית אופנוע.

צפייה משולבת

Junior Member

התייעצות לגבי לקיחת הלוואה לקניית אופנוע.

אהלן חברים אשמח לשמוע דעות.
    אני גר כיום לבד, רווק, צעיר בתחילת קריירה, מרוויח בסדר אבל לא הייטקיסט.
    סגרתי את ה''חובות'' שהיו לי , מעולם לא לקחתי הלוואה.
    שדרגתי רישיון לפני חודש וחצי לA1, ואני כמו מכור כל יום מסתכל ומתחרמן על אופנועים ביד 2 ופייסבוק, כבר 3 פעמים הלכתי לאיזור דרום תל אביב איפה שמוכרים והולך שם כאילו אני בחלונות האדומים שוטף את העיניים אבל ממשיך ללכת עם הזין ביד.
    אז יש לי כולה 5 אלף שקל חסכון כרגע. מצליח לחסוך איזה 1000 - 1500 שקל בחודש, כרגע כבר שנים מתנייד עם ג'י דינק 125.
    בתאכלס אם הייתי יכול להיות רובוט אז אני מבין שכל עוד אני לא חייב אז למה לקנות, אבל כמו שרשמתי, אני מרגיש שזה פשוט יעזור לי להרגיש יותר חי להשתדרג כבר לאיזה דוש ולעשות גם קצת טיולים בשבילים ויערות ידידותיים בטבע, להצטרף לאיזה קבוצת טיולים באיזור.

עניין נוסף זה שאני גר בדירה בבניין, אומנם בהוד השרון בשכונה מאוד מטופחת ומפוקחת אבל אין לי חצר או חנייה סגורה, והמחשבה על להשאיר אופנוע בחוץ גם עם איתוראן ושרשרת וביטוח מקיף, זה רק עניין של זמן עד שמישהו ישים עליו עין וירים. רק לפני יומיים חבר שגר ברמת אביב הרימו לו טימקס בשנייה ופירקו לו את האיתוראן.

ואללה לא יודע מה לעשות אני מרגיש כמו איזה בתול חרמן פיצוצים, עובר ליד אופנועים ונדלק. אם אני לוקח הלוואה של 20,000 אני מתחדש אבל ידוע לי שזה לא נגמר בזה, אחרי זה עוד יש תחזוקה, אני מכוון לCRF250L או RALLY אשמח לשמוע דעות.

ציטוט נכתב במקור על ידי yeledmatok צפיה בהודעה
    אז יש לי כולה 5 אלף שקל חסכון כרגע. מצליח לחסוך איזה 1000 - 1500 שקל בחודש...
    ...אם אני לוקח הלוואה של 20,000 אני מתחדש אבל ידוע לי שזה לא נגמר בזה, אחרי זה עוד יש תחזוקה, אני מכוון לCRF250L או RALLY אשמח לשמוע דעות.
    שני הסנט של אחד שכבר מזמן לא רווק צעיר בתחילת קריירה.

הלוואה לוקחים כשיש כסף, לא כשאין.

מה פירוש?
    כמובן שבהינתן מצב חירום ואין רזרבות, פונים להלוואה.
    אבל בכל שאר המקרים שהם בגדר "רוצה" ולא "צריך" - ראה ערך אופנוע, שיפוץ מטבח וכו' - אם אין לך את הכסף לשלם בעצמך, אז אתה לא יכול להרשות לעצמך את ההלוואה.

הלוואה בריבית סבירה היא כלי מצויין לאפשר מינוף של כסף שכבר יש לך.
    כשאין לך הון בכלל, הלוואה היא בור של חוב ותו לאו.

שורה תחתונה - מבחינה פיננסית, זו תהיה טעות מבחינך לקחת על עצמך חוב שההחזר החודשי שלו ישרוף לפחות שליש ועד חצי מההכנסה הפנויה שלך, לפני ששקללת הוצאות שוטפות של הרכב, כך שלא תישאר לך רזרווה של חסכון למקרי חירום או חסכון משמעותי טווח ארוך (מעבר להפרשות הפנסיוניות).

נשמע מניסוח הפוסט שלך שאתה יודע שזו טעות.
    תתאפק ותחסוך.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי פיינשמקר צפיה בהודעה
    שני הסנט של אחד שכבר מזמן לא רווק צעיר בתחילת קריירה.

הלוואה לוקחים כשיש כסף, לא כשאין.

מה פירוש?
    כמובן שבהינתן מצב חירום ואין רזרבות, פונים להלוואה.
    אבל בכל שאר המקרים שהם בגדר "רוצה" ולא "צריך" - ראה ערך אופנוע, שיפוץ מטבח וכו' - אם אין לך את הכסף לשלם בעצמך, אז אתה לא יכול להרשות לעצמך את ההלוואה.

הלוואה בריבית סבירה היא כלי מצויין לאפשר מינוף של כסף שכבר יש לך.
    כשאין לך הון בכלל, הלוואה היא בור של חוב ותו לאו.

שורה תחתונה - מבחינה פיננסית, זו תהיה טעות מבחינך לקחת על עצמך חוב שההחזר החודשי שלו ישרוף לפחות שליש ועד חצי מההכנסה הפנויה שלך, לפני ששקללת הוצאות שוטפות של הרכב, כך שלא תישאר לך רזרווה של חסכון למקרי חירום או חסכון משמעותי טווח ארוך (מעבר להפרשות הפנסיוניות).

נשמע מניסוח הפוסט שלך שאתה יודע שזו טעות.
    תתאפק ותחסוך.
    יא מלך , אתה כל כך צודק, אחחחח מצב מבאס תחת

Member
    אחד הפוסטים היותר טובים שקראתי פה בתקופה האחרונה, ות'כלס פיינשמקר סיכם את זה מצויין.
    אני גם צעיר (אה...), רק בשיא הקריירה, מרוויח מצויין וכן עובד בהייטק, מסתובב באינטרנט יום נכנס לאתר של מוטו גוצי, יום לאתר של דוקאטי, היד מיוזעת על האשראי, חושב לפוצץ מה שחסכתי שנים בשביל שלתחת שלי יהיה יותר נעים וחמים בנסיעה.
    אבאאאאאאל, תסתכל ימינה-שמאלה: עכשיו מלחמה באירופה - המחירים אולי לפה אולי לשם, טוב לא ייצא מזה; לפני זה, שנתיים של מגיפה, אולי סגר, אולי לא סגר, מה שבטוח לפטר את כולם. העשור רק התחיל: אתה מוכן לקחת סיכון שתוך רבעון לא יישאר לך שקל על התחת?
    מה גם שכמו שרשמת ומנסיון של אחרים, לקנות את הכלי זה החלק הפשוט. ביטוח, ציוד, תחזוקה, תוספות. אני נוסע על כלי שעלה 30, עכשיו שווה 20 ועד היום הוצאתי עליו מעל 10.

המלצה אישית, קודם לחסוך את כל הסכום, אח"כ להחליט מה בא לך. הטכנולוגיה גם משתפרת עם הזמן, אז במקס' אם הכלים לא ירדו במחיר, לפחות תקבל יותר פיצ'רים כסטדרט.
    אגב, לא אשכח את היום בו קניתי את הוספה בסוכנות, שאתה מבין ש-Shit is real כשבשיחת חולין עם סוכן המכירות, לפני שסגרת איתו בכלל עסקה, הוא עושה לך פרצוף רציני מפחיד ואומר לך שלחסוך זה הכי חשוב.
    Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020
    Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
    Saucony Triumph 2024
    "עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    את האופנוע הראשון שלי קניתי בהלוואה. פרקתי אותו על משאית אחרי חודש, והמשכתי לשלם עליו במשך שנה.
    לקניה של השני בקשתי כמה אלפים מחבר.
    לשלישי - עוד הלוואה מהבנק.
    מנקודת המבט שלי כרגע, ההתנהלות הכלכלית שלי באותם ימים הייתה לא משהו. לא משנה כמה הרווחתי, כל הכסף הלך לאופנועים, פאבים ושאר הבילויים.
    אבל... כסף זה לא הכל בחיים. טיילתי, ביליתי עם בחורות, למדתי לתקן אופנועים, הייתי בחו"ל.
    לא חושב שיותר כסף בחשבון הבנק (או דירה להשקעה שהייתה מאז מכפילה את מחירה, כנראה) היו מפצים אותי על היעדר כל החוויות האלה.
    לא חושב שהייתי היום נשוי לאשתי, אם כשהכרנו הייתי מסוגל לדבר בעיקר על חיסכון והשקעות.

בסופו של יום, אנחנו לא בפורום ליעוץ כלכלי. אנחנו בפורום אופנועים.
    אז אני אומר - אם אתה רוצה CRF250 RALLY, וכרגע חסר לך קצת כסף כדי לקנות אותו - קח הלוואה שתגשר לך על ההפרש.
    בסך הכל לא מדובר ב-MV AUGUSTA, אלא בדו"ש 250 משומש, שעולה בסך הכל כ-20 אלף שקלים (2 משכורות ממוצעות). אחד מכלי התחבורה היותר פרקטיים וזולים לאחזקה שיש. אנחנו מדברים על סכום שווה ערך למחיר של מכונית משפחתית בת 10-15.
    עם זאת, זה נכון למקרה שתזרים המזומנים קיים (קרי: אתה מסוגל לחסוך כל חודש אתה הכסף הנדרש לתשלום ההלוואה + ספייר) ו/או אתה צופה שההכנסות שלך יעלו בקרוב.
    אם זה לא המצב, אז כדאי לבדוק "איפה הכסף"... אבל זה כבר שייך לפורום הכלכלי
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    20K לשנתיים
    תחזיר כ900 שקל בחודש

כעת

חשב את הממוצע השנתי של סך ההוצאות הקבועות שלך שלהן אתה מחוייב (שכ"ד חשמל מים ארנונה וכן הלאה)
    חשב את ההוצאות המשתנות שפחות מחייבות מזון ( פה כי תמיד אפשר לבקר אצל ההורים ) בילויים ופינוקים.

אחרי זה תחשב החזר ההלוואה + עלות ביטוח שנתית והערכה של צריכת דלק (טיפולים ושות) לשנה.

ואז הנוסחה פשוטה

שכר שנתי מינוס הוצאות קבועות יתן לך מושג אם אתה יכול להחזיק את הכלי

אם אחרי הורדת ההוצאות הקבועות לא נשאר עודף חפש עבודה נוספת או חדשה.
    אם כן נשאר עודף נהדר תוריד גם את ההוצאות המשתנות.
    אם לא נשאר עודף תערוך תיעדוף או תעשה בדק בית או תמצא עבודה נוספת.

אם נשאר עודף קבל את ברכת הדרך ולך על זה.

זו בערך כל התורה הכלכלית של משק הבית

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI