עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 41

אשכול: תפקוד הפורום

Senior Member

תפקוד הפורום

אני פותח כאן שאלה למנהלים כי בתת פורומים אחרים אין כמעט תנועה.
    [B]חשוב לי לציין שאני לא רושם את הדברים מתוך ביקורת אלא באמת כתהייה אמיתית[./B]
    מלבד הפורום הראשי אין כמעט פעילות בשום תת פורום אחר וגם הפעילות המועטה שיש מגיעה מאותם 30 יוזרים בערך ומידי פעם יוזר חדש ששואל את אותה שאלה (איזה קטנוע עדיף או משהו בסגנון).
    הפורום עצמו מיושן,לא עדכני,ללא תעודת אבטחה ועם באגים ותקלות שלא סודרו לא מעט זמן.
    נוכחות המנהלים מאוד נמוכה (מניח שנעשית בקרה בעיקר על חוקים ולא מעבר) עד לא קיימת בחלק מהמקומות (למשל פורום תמיכה).
    אני מבין שיש עניין של עלויות ועוגת תקציב מוגבלת ולכן לא ניתן להשקיע אבל אז נשאלת השאלה למה להשאיר פתוח או להשאיר את הפורום במתכונת הנוכחית.
    ניתן לנהל פורום מקצועי פעיל אבל אולי במתכונת רזה יותר (לצמצם תתי פורומים לא פעילים),עדכנית יותר וידידותית יותר שתמשוך אנשים חדשים (אפשר לפחות לנסות, לא בטוח שגם שינוי כזה יצליח).
    ואם אין רצון (או יש רצון וזה עניין של עלויות) אז אולי צריך לקבל החלטות פחות נעימות כי כרגע זה נראה/מרגיש שהפורום בגסיסה איטית ומתמשכת ואף אחד לא רוצה לנתק את החולה מהמכונות.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אני פותח כאן שאלה למנהלים כי בתת פורומים אחרים אין כמעט תנועה.
    [B]חשוב לי לציין שאני לא רושם את הדברים מתוך ביקורת אלא באמת כתהייה אמיתית[./B]
    מלבד הפורום הראשי אין כמעט פעילות בשום תת פורום אחר וגם הפעילות המועטה שיש מגיעה מאותם 30 יוזרים בערך ומידי פעם יוזר חדש ששואל את אותה שאלה (איזה קטנוע עדיף או משהו בסגנון).
    הפורום עצמו מיושן,לא עדכני,ללא תעודת אבטחה ועם באגים ותקלות שלא סודרו לא מעט זמן.
    נוכחות המנהלים מאוד נמוכה (מניח שנעשית בקרה בעיקר על חוקים ולא מעבר) עד לא קיימת בחלק מהמקומות (למשל פורום תמיכה).
    אני מבין שיש עניין של עלויות ועוגת תקציב מוגבלת ולכן לא ניתן להשקיע אבל אז נשאלת השאלה למה להשאיר פתוח או להשאיר את הפורום במתכונת הנוכחית.
    ניתן לנהל פורום מקצועי פעיל אבל אולי במתכונת רזה יותר (לצמצם תתי פורומים לא פעילים),עדכנית יותר וידידותית יותר שתמשוך אנשים חדשים (אפשר לפחות לנסות, לא בטוח שגם שינוי כזה יצליח).
    ואם אין רצון (או יש רצון וזה עניין של עלויות) אז אולי צריך לקבל החלטות פחות נעימות כי כרגע זה נראה/מרגיש שהפורום בגסיסה איטית ומתמשכת ואף אחד לא רוצה לנתק את החולה מהמכונות.
    "החלטות פחות נעימות" - זה לעבור לקבוצה בפייסבוק?
    שיהיה בהצלחה. תהנו (אני לא אהיה שם, ומניח שאני לא היחיד כאן שאין ולא יהיה לו פייסבוק).

אם באמת מפריעה לך ה"גסיסה האיטית" של הפורום (בפועל - זה נקרא "מועדון" ולא "גסיסה". הראשון הוא כשאותם אנשים נכנסים קבוע, והשני הוא כשהם מפסיקים להגיע) - אתה מוזמן להתחיל להביא תוכן איכותי, שיעורר עניין ודיון. ככל שיהיה באתר ובפורום יותר מידע מקצועי, מועיל ונעים לקריאה - כך יותר ויותר אנשים יגיעו כשהם מחפשים אחרי המידע, וחלקם (החלק האיכותי, אני מקווה) ישארו ב"מועדון" לתקופה כזו או אחרת.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    הדור הצעיר מעדיף פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק, פלטפורמות מזעזעות לאגירת תוכן, הכל שם זה עכשיו וכאן והשאלות שם חוזרות על בסיס יומי וברמה של גן ילדים.

לא הבנתי מה אתה רוצה לראות בפורום שבנוי על אותה פלטפורמה יציבה של אלפי פורומים אחרים?

מה שנקרא זה הפורמט

Senior Member
    "החלטות פחות נעימות" - זה לעבור לקבוצה בפייסבוק?
    לא הכל זה דיכומטי בחיים, אפשר לפתוח קבוצות בפלטפורומות אחרות ועדיין להשאיר את הפורום פתוח.
    ההיסטוריה מלאה באנשים שניסו להיאבק בקדמה ובסוף הפסידו.
    אפשר להגיד " אני לא אהיה שם וביי" אבל בסוף התוצאה היא של פורום ריק.

אתה מוזמן להתחיל להביא תוכן איכותי, שיעורר עניין ודיון. ככל שיהיה באתר ובפורום יותר מידע מקצועי, מועיל ונעים לקריאה - כך יותר ויותר אנשים יגיעו כשהם מחפשים אחרי המידע, וחלקם (החלק האיכותי, אני מקווה) ישארו ב"מועדון" לתקופה כזו או אחרת.
    תוכן איכותי לא יעזור אם אנשים לא מגיעים, אנשים לא נרשמים לפורומים ובטח לא נשארים מספיק זמן אחרי שענו להם על השאלה.

הדור הצעיר מעדיף פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק, פלטפורמות מזעזעות לאגירת תוכן, הכל שם זה עכשיו וכאן והשאלות שם חוזרות על בסיס יומי וברמה של גן ילדים.
    אני לא יודע מאיפה הגישה הזאת אבל בהתייחס לפייסבוק (אינסטגרם או טיקטוק לא רלוונטיות) אני יכול להעיד שבתור אחד שמנהל כמה קבוצות וחבר בעוד כמה כמות הידע שיש שם היא עצומה ויש אפשרות ללמד וללמוד משם הרבה, רק צריך לפתוח את הראש קצת.
    שאלות שחזורות על עצמן? כן, אבל זה משהו שאפשר לנהל.
    רמה של גן ילדים? לא תמיד, הכל תלוי בקבוצה ובניהול שלה.

לא הבנתי מה אתה רוצה לראות בפורום שבנוי על אותה פלטפורמה יציבה של אלפי פורומים אחרים?
    נהדר, אז הגיע הזמן לשינוי.
    לתקן את הבעיות שיש (ויש, מוזמן להציץ בפורום תמיכה), לצמצם תתי פורומים לא פעילים ובכללי "לעדכן גרסא".
    לא אמרתי לסגור את הפורום אבל אם כבר מחליטים שהוא קיים צריך לתחזק ולתפעל (כן ברור לי שזה עניין של עלויות אבל ככה זה בחיים, לא?)

והערה כללית, אני לא מגיע ממקום של להעביר ביקורת אלא להעלות לדיון את הנושא.
    זאת לא התקפה אישית כלפי אף אחד, סה"כ מחשבות ותהיות.
    נערך לאחרונה על ידי matanbar26; 21-04-2022 בשעה 09:51.

לא הכל זה דיכומטי בחיים, אפשר לפתוח קבוצות בפלטפורומות אחרות ועדיין להשאיר את הפורום פתוח.
    ההיסטוריה מלאה באנשים שניסו להיאבק בקדמה ובסוף הפסידו.
    אפשר להגיד " אני לא אהיה שם וביי" אבל בסוף התוצאה היא של פורום ריק.
    הפורום לא "ריק".
    הוא כמעט "ריק מתוכן", כי אנשים בודדים כותבים משהו מעניין, נעים לקריאה ומעשיר.
    אם נחשתי נכון ואתה מציע לפלטפורמה של פורום פולגז לעבור לפייסבוק - אז אני לא מבין למה שלא תעשה את זה על דעת עצמך (תפתח קבוצה, תכתוב כאן שפתחת אותה, וחכה שאנשים יבואו). למה זה צריך להגיע מהנהלת פולגז? ולמה זה חייב להיות על חשבון הפורום?
    כאמור, אני באופן אישי לא הולך להיות שם. מניח שיש עוד כמה אנשים לפחות שמזדהים איתי בהקשר הזה.

תוכן איכותי לא יעזור אם אנשים לא מגיעים, אנשים לא נרשמים לפורומים ובטח לא נשארים מספיק זמן אחרי שענו להם על השאלה.
    מדבריך משתמע, שהמטרה שלך היא כמה שיותר אנשים שיהיו "חברים" בקבוצה/פורום.
    מבחינתי, לנוכחותם של אנשים חסרי ידע, חסרי רצון ללמוד, שמצפים להאכלה בכפית, כותבים בצורה עילגת - אין שום ערך. אני מעדיף איכות ולא כמות, וסולד ממקומות שבהם נמצא "כל עם ישראל". זה מסביר למה אני נמצא בפולגז כבר למעלה מעשור (למרות ירידת קרנם של הפורומים בכלל ופולגז בפרט - מספיק להיזכר איזה דיונים, סיפורים ושרשורי "משקיענים" היו לפני עשור - ולהשוות לכמעט כלום שיש כיום).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    למה זה צריך להגיע מהנהלת פולגז? ולמה זה חייב להיות על חשבון הפורום?
    כאמור, אני באופן אישי לא הולך להיות שם. מניח שיש עוד כמה אנשים לפחות שמזדהים איתי בהקשר הזה
    א. רשמתי פעמיים לא במקום הפורום, בנוסף.
    ב. אני מניח שלהנהלת פול גז (לא רק הנהלת הפורום) יש אינטרס להגדלת נפח ותעבורת משתמשים בכל הפלטפורמות (לראייה יש עמוד פייסבוק,אינסטגרם ועדכוני ווטסאפ).

מדבריך משתמע, שהמטרה שלך היא כמה שיותר אנשים שיהיו "חברים" בקבוצה/פורום.
    אני רק מציין עובדות.
    הפורום ריק מאנשים ומתוכן, אם אתה מעדיף פורום ריק אבל איכותי, אז הרווח כולו שלך.
    אני כן חושב שיש מקום לפורום מקצועי בארץ אבל זה דורש שינוי בתפיסה והשקעה מסוימת שלא בטוח שיש למישהו עניין בה.

הפורום ריק מאנשים ומתוכן, אם אתה מעדיף פורום ריק אבל איכותי, אז הרווח כולו שלך.
    אני כן חושב שיש מקום לפורום מקצועי בארץ אבל זה דורש שינוי בתפיסה והשקעה מסוימת שלא בטוח שיש למישהו עניין בה.
    אתה נוגד את עצמך.
    אתה טוען שאתה מעדיף "פורום" (במובן הרחב) שלא יהיה ריק, גם אם זה על חשבון האיכות.
    אז אתה טוען שיש מקום ל"פורום" מקצועי רחב (אבל הרגע אמרנו, שכדי שהוא יהיה רחב, זה חייב לבוא על חשבון ה"איכות").
    ואז אתה אומר שלאף אחד אין עניין בזה (הגיוני, כי לייצר פלטפורמה סוציאלית רחבה שתהיה גם מקצועית, בתחום קטן וצר כמו רוכבי האופנוע בישראל - זה רעיון שכנראה יהיה קשה למימוש).

תבין אותי נכון - אני לא בא להתנגח איתך.
    אני פשוט חושב שא. הרעיון שלך לא בשל, ואתה צריך לתת לו צורה מוחשית יותר, ולא ללכת על המוכר לך בדמות קבוצת פייסבוק. ב. אתה צריך להסתמך על עצמך ולא על הנהלת/בעלי פולגז. עצם העובדה שהפורום הנ"ל, חרף הרדידות שמאפיינת אותו בשנים האחרונות ממשיך להתקיים - מראה שיש לו קהל ודרישה, והוא מצליח להחזיק כאן איזשהו גרעין שעוזר לפרוייקט שנקרא פולגז להמשיך להתקיים.

אני הייתי מציע לך לשנות צורת מחשבה, ולהתחיל לשאול את עצמך ואותנו שאלות:
    - מה תהיה צורת התקשורת היעילה, הנוחה והמפרה ביותר עבור אותו אחוזון קטן מרוכבי האופנועים, שנמצאים בתחום מתוך עניין ואהבה?
    - לאילו צרכים של הקהל הזה, הפרוייקט צריך לתת מענה?
    - כיצד תעודד אנשים שיכולים בפוטנציה להועיל לפרוייקט, להיחשף אליו?
    - מה הערך שיקבלו האנשים שתורמים רבות לפרוייקט ומקדמים אותו?
    - כיצד תשמור על רמה מקצועית גבוהה, שפה תקינה ורהוטה בפרוייקט?
    - מה ההגדרה שלך למקצועיות, וכיצד היא תבוא לידי ביטוי בפרוייקט?
    - ממה הפרוייקט הולך להתקיים?

תנסה לענות על אלה, ואז אולי יתחיל להצטייר לך בראש הפתרון הטכנולוגי.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 21-04-2022 בשעה 12:45.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    אתה נוגד את עצמך.
    אתה טוען שאתה מעדיף "פורום" (במובן הרחב) שלא יהיה ריק, גם אם זה על חשבון האיכות.
    אז אתה טוען שיש מקום ל"פורום" מקצועי רחב (אבל הרגע אמרנו, שכדי שהוא יהיה רחב, זה חייב לבוא על חשבון ה"איכות").
    ואז אתה אומר שלאף אחד אין עניין בזה (הגיוני, כי לייצר פלטפורמה סוציאלית רחבה שתהיה גם מקצועית, בתחום קטן וצר כמו רוכבי האופנוע בישראל - זה רעיון שכנראה יהיה קשה למימוש).
    אני לא טענתי שזה יגיע על חשבון האיכות, אתה טענת ככה אבל אפשר להסכים שתהיה ירידה מסוימת.
    אני אישית מעדיף פורום רחב עם קומץ אנשים מקצועיים שיודעים לתת תוכן איכותי לקהל הרחב יותר וכך "ללמד" אותו.
    במצב הנוכחי אין לך קהל רחב ללמד ואין שום רצון מצד המיעוט המקצועי "ללמד" (כי אין את מי).
    הרי למה להשקיע לכתוב תוכן איכותי שלא מגיע לאף אחד חוץ מאותו מיעוט מקצועי?

ני פשוט חושב שא. הרעיון שלך לא בשל, ואתה צריך לתת לו צורה מוחשית יותר, ולא ללכת על המוכר לך בדמות קבוצת פייסבוק
    אני לא העלתי רעיון של קבוצות פייסבוק, זה אתה רשמת.
    אני רק רשמתי שאולי נדרש פתרון אחר.
    אבל אני עדיין חושב שזה הפתרון הנכון ביותר בהתחשב בשאר האופציות הקיימות כרגע.
    עובדתית יש קבוצות מקצועיות בפייסבוק עם עשרות ומאות אלפי אנשים שממקבלים מידע מקצועי מאנשי מקצוע (רופאים, עורכי דין,רואי חשבון, וטרינרים וכו').
    יש קבוצות לתחומים נישתיים יותר (קהילות גינון, תיקונים, טיולים ועוד אלפי דברים).
    אם זה עובד בתוחמים הרבה יותר גדולים למה שזה לא יעבוד בתחום הזה?
    לעניין השאלות שלך:
    - מה תהיה צורת התקשורת היעילה, הנוחה והמפרה ביותר עבור אותו אחוזון קטן מרוכבי האופנועים, שנמצאים בתחום מתוך עניין ואהבה?-פייסבוק כי נכון להיות לרוב האנשים יש פרופיל פעיל ברמה כזאת או אחרת (וזאת עובדה, אני לא מנחש).
    - לאילו צרכים של הקהל הזה, הפרוייקט צריך לתת מענה?-חשיפה לתוכן, מתן מענה לשאלות, בדיוק כמו שהפורום אמור לעשות.
    - כיצד תעודד אנשים שיכולים בפוטנציה להועיל לפרוייקט, להיחשף אליו?-אני מניח שלהנהלה יש יכולת לחשוף את הקבוצה דרך הפלטפורומות שלה ( עמוד הפייסבוק, אינסטגרם והווטסאפ.
    - מה הערך שיקבלו האנשים שתורמים רבות לפרוייקט ומקדמים אותו?-בדיוק כמו הערך שהם מקבלים פה, שיתוף והפצת ידע.
    - כיצד תשמור על רמה מקצועית גבוהה, שפה תקינה ורהוטה בפרוייקט?מינוי מנהלים, אכיפת חוקים
    - מה ההגדרה שלך למקצועיות, וכיצד היא תבוא לידי ביטוי בפרוייקט?מקצועיות זאת הגדרה רחבה אבל ברור שיש אנשים עם ידע נחרב יותר וכאלה פחות
    - ממה הפרוייקט הולך להתקיים?קבוצה יכולה להגדיל משמעותית את החשיפה של האתר והפורום וכתוצאה מכך להגדיל את החשיפה של פרסומות באתר או שיתופי פעולה רלוונטים

תבין אותי נכון - אני לא בא להתנגח איתך.
    לא חשבתי אחרת, אני דווקא מעריך את הדעה שלך.

יאללה בו לאוף, זה המקום היחיד שנאור כותב בו

Junior Member הסמל האישי של Mitsu
    משעשע.
    מי שתקוע בעבר חי בעבר.
    פייסבוק הוא לא פלטפורמה מושלמת, רחוק מכך.
    הצרה היא שהדור החדש לא נמצא באותו ראש כמו הדור "הישן" שנולד לפורומים וחי בהם בתחילת שנות ה- 2000.
    את הדור החדש מעניין לקבל אמל"ק בלא יותר מ- 7 שניות (אחרת - משעמם להם), עם מוזיקה מטופשת (אבל יש לי הפרעת גשם וניקוז!!!), ושיא העומק שאליו הם מגיעים ב"חקר" של נושא מסויים הוא לגלול שני סיבובי גלגלת בפיד התוצאות של יוטיוב.
    זה לא הפורום "הזה" שמת, זה התחיל לפני 8 שנים עם פורום האופנועים, פורום קטנועים ופורום שטח של תפוז שלאט לאט הלכו ודעכו ככל שהציבור הצביע ברגליו והלך לפלטפורומות האחרות. וזה לא ששם היה יותר טוב. פשוט שם היה הבאזז.
    כ"זקן" אין ספק שלפורומים יש משקל משמעותי אצלי. אבל החכמים צריכים לזהות מגמה, לא לתקוע את הראש בחול.
    שיהיה בהצלחה.
    ---
    מיצו

"מיצו בדרכים"
    www.mitsu.co.il

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    הבת שלי צוחקת עליי שיש לי פייספוק.
    כנראה שהיום ישנן פלטפורמות חדשות.

בכל מקרה

זה פורום מכווון מטרה חינמי אולי מיושן אבל עדיין מתפקד.

מהמעט שאני יודע משתדלים לתחזק עד כמה שניתן במגבלות התקציב הקיים.

אישית ( ללא קשר לשיוך שלי לפורום) אני מעדיף את הפלטפורמה הזאת בדומה לג'יפולוג ועוד כמה פורמים דומים שבהם ישנה אינטימיות מסויימת והיא פחות מושכת את ההמונים.

היופי שבפלטפורמה הנ"ל שאני גם מכיר ברמה כזאת או אחרת את המשתתפים וזה הכי קרוב למועדון חברים שהדרישה היחידה בו היא לכבד את כללי הפורום.

אחדים הפכו לחברים קרובים ואחרים פוגשים סתם כך על הדרך.

אז נכון אני בפייס אבל לא מוותר על הפלטפורמה הנ"ל

חוץ מזה שאני מנהל אז בכלל סבבה לי.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    אז תתקנו את אבדן התמונות כל הפואנטה שלי מהטיולים בחו"ל וההסברים שווים לתחת בלי שהתמונות נשמרות.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    שושני.
    פתחת קריאה,
    ענה לך נימי שתעלה דוגמא, קישור לשרשור רלוונטי עם תמונות שנעלמות, ולא ענית לו.
    מה אתה רוצה שהוא יעשה? ירדוף אחריך?

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    עניתי לו... ולא מדובר רק בשרשור אחד מדובר כמעט בכולם
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

תפקוד הפורום

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    עניתי לו... ולא מדובר רק בשרשור אחד מדובר כמעט בכולם
    האתר שסיפק לך את העלאת התמונות מחק לך אותם, תתלונן אצלם זה לא קשור לפורום.
    תמונות שאני העלתי לפורום עדיין קיימות כי העלתי ישירות לשרת של הפורום ולא השתמשתי בשירות צד שלישי.