האוסטרים האלו והשכנים שלהם הצעידו 6 מליון איש (נתון לוויכוח אם יותר או פחת ) בנימוס ובסדר מופתי.
אני לא רואה את עצמי חוזר לדבר בהונגרית.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
לתפיסתי אף אדם לא נולד רוצח. תרבות וחינוך יוצרים מלאכים או מפלצות אדם וזמנים מסויימים מוציאים את שניהם החוצה. בתקופות קשות שחוזרות כמו שעון זה שגדל בתרבות שמקדשת את החיים יעזור לאחרים וזה שגדל בתרבות שמקדשת שנאה יהרוג אותם.
בהיבט הזה שטיפת המוח בתרבות הפלסטינית גרועה מהתעמולה של גבלס. לא יודע למדוד מי מהתרבויות יותר אכזר- זאת שיצרה מנהיגים שהעדיפו לשחוט את אנשי היישוב בידיים או מנהיגים שהחליטו לתעש רצח המוני רק יודע שבתרבות היהודית זה לא יכול לקרות.
עד לפני חודשים גלי האלימות התרכזו במזה"ת ואפריקה ולא באירופה. מעריך שעוד בחיינו יגיעו גלים שיגרמו לרבבות יהודים לעלות לישראל מכל העולם, כולל גרמניה. אני אישית מפנטז על חווה הררית ביוון (מחזיקת שיא האנטשימיות באירופה) ואין כאן בדל ביקורת.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
הרגתם לבנאדם את השרשור.
מזל שהוא כבר בארץ, אחרת היה תופר את אירופה כדי להעלות לכם תמונות מאושוויץ.
שושני עשוי מברזל. ידלג כמו גדול.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
טוב... אז אחרי שהתארגנתי נחתי אפשר עכשיו לשחרר קצת מהחוויה הנהדרת הזאת.
התכנון המקורי היה כמובן לצאת ממש החודש לטיול הגדול של השחור טיול של חודשיים עם האופנוע שלי
ולחרוש קצת את אירופה עם כיוונים כללים ובלי הרבה תכנון כשהמטרה היא רכיבה אטרקציות ושחרור.
אז משרד החינוך לא שיתף פעולה והטיול הזה נדחה בשנה (אנחנו מקווים) מגבלות הקורונה מתפוגגות להן
ומצאנו דרך נהדרת לשלב טיולון קטן אוף-סיזן.
כמה מילים ברשותכם על התקופה של חודש מאי, חודש מאי באירופה הוא האביב באופן מפתיע כמות המשקעים
נמוכה מהחודשים החמים יותר עדיין לא חם מאד ובאירופה בשנים האחרונות חם...והכי חשוב ממש לא צפוף באנשים.
מה שמאפשר גמישות בהזמנת מלונות במיוחד בערים הקטנות והפחות מתיירות כניסה לאתרים ללא המתנה ולחץ,
וכולם גם המקומיים וגם התיירים המעטים יותר רגועים. אין לחץ.
אז החלטנו הג'ינג'ית ואני לצאת להתאוורר לשבוע, וינה נבחרה כיוון שהיא עיר גדולה יחסית עם המון מה לראות בה
והחלטנו גם על שכירת אופנוע ליומיים שהפכו אח"כ לשלושה. אגב החלטנו תוך כדי תנוע גם לא לחזור ביום השני
לטיול לוינה אלה לישון עוד לילה באזור על מנת לכסות עוד שטח כך שבפועל הייתי שני לילות מחוץ למלון בוינה,
אבל הציוד שלי היה שם בפועל שילמתי על שני מלות במקביל...היה שווה אבל עוד נגיע לזה.
כשאני יוצא לטייל אני משתדל לא לחשב כל שקל, לפעמים הנוחות של מונית משדב התעופה שעולה 50 אירו ומביאה
אותך עד לפתח המלון שווה נסיעה בתחבורה הציבורית התברברויות טעיות עם כל הציוד שעולה 18 אירו.
מסדה טובה אם ארוחה שלמה ומסודרת עדיפה לפעמים על מזללה ולהפך צריך רק להחליט ולהיות במוד של "אני מוכן
לשלם על הנוחות/כיף/שיגעון שלי".
לוינה הגיענו ביום חם מאד בצהרים ביציאה משדה התעופה לקחנו מונית הנהג ניצל את ההזדמנות של הלם הנחיתה
וחייב אותנו בתעריף 2 היקר יותר וזה עלה לנו בעוד 30 אירו...שילך לו על תרופות. כפרה עלינו.
את הדברים שמנו במלון ומיד יצאנו לחקור את הסביבה. אי אפשר לפספס הרבה בעיר כזו כל פינה היא פינת חמד,
בהרבה פארקים יש מזרקות ופסלים ובבריכות המים עופות מים. העין הישראלית לא רגילה לזה.
אז ביקרנו בארמונות, פארקים גנים מלכותיים, בעיר עצמה בכל מאטרקציות התיירותיות המפורסמות, והלכנו המון
ברגל, אין דרך טובה יותר לראות את העיר מאשר לחרוש אותה ברגל.
ביום שני לאחר התבוננות בתחזית מזג האוויר החלטנו לדחות את לקיחת האופנוע ביום כיוון שהחזאים צפו גשם כבד
אז לא מיניה ולא מקצתיה, הגשם התחיל דווקא בלילה ונמשך לתוך יום רבעי, כשלקחנו את האופנוע.
35606.jpg
קיבלת BMW 1250 חדש עם 700 ק"מ מבחור חביב בהרץ זה שאחראי על סלובניה פראג ווינה באגף האופנועים
בהרץ. הסבר מהיר על האופנוע, ניירת מלאה תוך כמה דקות ביעילות אופיינית וצא חביבי לאן שייקח אותך הכידון.
ככל שהתרחקנו מהעיר הנוף התחיל להיפתח והכבישים הפכו מראשיים, למשניים ועד רכיבה בין שדות ירוקים מרהיב.
35871.jpg
35867.jpg
35868.jpg
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
...יצאנו לכיוון טירה בשם kreuzenstin castel הג'ינג'ית מאחורי מנווטת עם וויז (קניתי חבילה של 5G בארץ בפועל השתמשתי בפחות מ-1)
הבימר מטרטר קשות מתחת לרגלים, בהילוכים הנמוכים הוא מרעיש ורועד וככל שעולים במהירות המצב משתפר, העניין שבכבישים שרכבנו המהירות
היא 30-50-70 מה שנעים לעשות בהילוכים 1-4.
הג'ינג'ית מכוונת אותי לאן לרכוב ואנחנו חולפים על פני עיירות ציוריות ושפת הדנובה. מדהים.
אז איך הרכיבה עליו בדיעבד?
זה בפרוש לא אופנוע מתחילים, הוא מצריך פרק של הסתגלות, הוא מסורבל בעיר נוח מאד ברכיבת שיוט, ההבדל בינו לבין הורסיס זה כמו
ההבדל בין רכיבה על שור לרכיבה על סוס (לא סוס מירוץ את זה נשאיר לאופנועי הספורט אבל בפירוש סוס גזעי) לא מעניין אותו באיזה
הילוך אתה ולא משנה לו כמה רוח או כמה משובש הכביש/חצץ/אבני דרך הוא נטוע במקומו עמו קטר על פסי רכבת משדר ביטחון ואחיזה
חנייה לא חכמה שלו בשיפוע תצריך מאמץ עילאי על מנת לחזור למצב מאוזן אם אתה יושב עליו, להזיז אותו אחורה בשיפוע תצטרך רגלים
של לוחם בשייטת 13 והוא מפתח אסטרטגיות חניה וחשיבה מחוץ לקופסה. מרגע ששילבת קלאצ' כל זה נעלם והוא הופך לשותף נהדר
לכל תעלול ויש לו כוח...אימאלה כמה כוח יש לברנש הזה והכוח הזמה מתחיל מנמוך מאד. טכנולוגיות נהדרות איכות מרשימה. אבל ממש
כפי שצפיתי OVER-KILL. כל מה שהוא עושה בכוח האחרים עושים בשכל.
הדרך נפתחת לנו בליווי טיפטוף גשם אני מחליט לשים את מעיל הגשם מה שהופך את הרכיבה לנעימה יותר הגשם לא מפריע כמו האפרוריות
שמשנה את הצבעים של הכל.
35615.jpg
20220525123438_IMG_1004.jpg
הטירה מהממת ביופייה ההסברים עם המדריך...רק בגרמנית, הג'ינג'ית לא ויתרה והציקה לו בשאלות כל הדרך. אגב הדרך למעלה תמיד
מלווה בסיבובים טכניים נהדרים מה שאפשר לי לתרגל עם האופנוע החדש.
אחרי הטירה ממשיכים לעיר בשם קרמס עיר מימי הביניים של רחוב ראשי אחד כנסייה יפה ומספר בתים מסביב
35823.jpg
זה הזמן להתחיל לחפש מלון ללילה, עוד מהארץ בדקנו לנו בבוקינג מספר אופציות על מנת שכשאנחנו באזור לא
נתחיל לבזבז זמן, אחת מהאופציות שלנו בהרים (תמיד תבחרו בהרים) נראתה לנו והתחלנו לנווט לשם (החלטה נהדרת)
35864.jpg
35877.jpg
35875.jpg
36053.jpg
ישנו במלון נהדר וזיכנו גם בארוחת שף אישית בגוון טעמים חוויה נהדרת מצוות נהדר שעשה הכל להנעים לנו את השהייה.
35676.jpg
35680.jpg
עיירונת קטנה ונהדרת ויש בה הרבה מבנים למכירה או כאלה שעומדים סתם נטושים:
35726.jpg
35627.jpg
...קמנו לבוקר יפיפה, פיצוי נהדר לאתמול יצאנו לכיוון מלק והמזר הגדול שבה:
36056.jpg
המנזר מרכז בתוכו מורשת נוצרית של אלפי שנים ספרייה אדירה של כתבי קודש כולל בעברית, וארכיטקטורה מדהימה.
36055.jpg
סיירנו באזור כשהדנובה עוטפת אותנו ביחד עם נופים בכל גווני הירוק האפשריים לקראת כל מקום וכל כפר פינת חמד
בתי קפה פורצים החוצה לרחוב והמון המון אווירה נהדרת.
36116.jpg