טוב... אז אחרי שהתארגנתי נחתי אפשר עכשיו לשחרר קצת מהחוויה הנהדרת הזאת.

התכנון המקורי היה כמובן לצאת ממש החודש לטיול הגדול של השחור טיול של חודשיים עם האופנוע שלי
ולחרוש קצת את אירופה עם כיוונים כללים ובלי הרבה תכנון כשהמטרה היא רכיבה אטרקציות ושחרור.

אז משרד החינוך לא שיתף פעולה והטיול הזה נדחה בשנה (אנחנו מקווים) מגבלות הקורונה מתפוגגות להן
ומצאנו דרך נהדרת לשלב טיולון קטן אוף-סיזן.

כמה מילים ברשותכם על התקופה של חודש מאי, חודש מאי באירופה הוא האביב באופן מפתיע כמות המשקעים
נמוכה מהחודשים החמים יותר עדיין לא חם מאד ובאירופה בשנים האחרונות חם...והכי חשוב ממש לא צפוף באנשים.
מה שמאפשר גמישות בהזמנת מלונות במיוחד בערים הקטנות והפחות מתיירות כניסה לאתרים ללא המתנה ולחץ,
וכולם גם המקומיים וגם התיירים המעטים יותר רגועים. אין לחץ.

אז החלטנו הג'ינג'ית ואני לצאת להתאוורר לשבוע, וינה נבחרה כיוון שהיא עיר גדולה יחסית עם המון מה לראות בה
והחלטנו גם על שכירת אופנוע ליומיים שהפכו אח"כ לשלושה. אגב החלטנו תוך כדי תנוע גם לא לחזור ביום השני
לטיול לוינה אלה לישון עוד לילה באזור על מנת לכסות עוד שטח כך שבפועל הייתי שני לילות מחוץ למלון בוינה,
אבל הציוד שלי היה שם בפועל שילמתי על שני מלות במקביל...היה שווה אבל עוד נגיע לזה.

כשאני יוצא לטייל אני משתדל לא לחשב כל שקל, לפעמים הנוחות של מונית משדב התעופה שעולה 50 אירו ומביאה
אותך עד לפתח המלון שווה נסיעה בתחבורה הציבורית התברברויות טעיות עם כל הציוד שעולה 18 אירו.
מסדה טובה אם ארוחה שלמה ומסודרת עדיפה לפעמים על מזללה ולהפך צריך רק להחליט ולהיות במוד של "אני מוכן
לשלם על הנוחות/כיף/שיגעון שלי".

לוינה הגיענו ביום חם מאד בצהרים ביציאה משדה התעופה לקחנו מונית הנהג ניצל את ההזדמנות של הלם הנחיתה
וחייב אותנו בתעריף 2 היקר יותר וזה עלה לנו בעוד 30 אירו...שילך לו על תרופות. כפרה עלינו.
את הדברים שמנו במלון ומיד יצאנו לחקור את הסביבה. אי אפשר לפספס הרבה בעיר כזו כל פינה היא פינת חמד,
בהרבה פארקים יש מזרקות ופסלים ובבריכות המים עופות מים. העין הישראלית לא רגילה לזה.

אז ביקרנו בארמונות, פארקים גנים מלכותיים, בעיר עצמה בכל מאטרקציות התיירותיות המפורסמות, והלכנו המון
ברגל, אין דרך טובה יותר לראות את העיר מאשר לחרוש אותה ברגל.

ביום שני לאחר התבוננות בתחזית מזג האוויר החלטנו לדחות את לקיחת האופנוע ביום כיוון שהחזאים צפו גשם כבד
אז לא מיניה ולא מקצתיה, הגשם התחיל דווקא בלילה ונמשך לתוך יום רבעי, כשלקחנו את האופנוע.
35606.jpg

קיבלת BMW 1250 חדש עם 700 ק"מ מבחור חביב בהרץ זה שאחראי על סלובניה פראג ווינה באגף האופנועים
בהרץ. הסבר מהיר על האופנוע, ניירת מלאה תוך כמה דקות ביעילות אופיינית וצא חביבי לאן שייקח אותך הכידון.

ככל שהתרחקנו מהעיר הנוף התחיל להיפתח והכבישים הפכו מראשיים, למשניים ועד רכיבה בין שדות ירוקים מרהיב.

35871.jpg

35867.jpg

35868.jpg