אחרי שנתיים וחצי על הבנדיט 1200 ריסקתי אותו בתאונה דבילית באשמתי.
המצב המכני דווקא לא כל כך גרוע אבל יותר מדי נזק לכל מיני דברים קטנים כדי שיהיה לי שווה להשקיע את הזמן ואת הכסף להחזיר אותו למצב נסיעה כי אני צריך כלי נסיעה יום-יומי.
מהיום שקניתי את הבנדיט אחי אמר לי שהוא רוצה לעשות ממנו אופנוע פרוייקט ושאני לא אעז למכור לאף אחד אחר, המצב של האופנוע עדיין מתאים לפרוייקט שלו וככה הוא עבר לאחי.
מצאתי את עצמי מחפש אופנוע חדש, רציתי ABS ובקרת אחיזה כי זה משהו שאמרתי לעצמי שבטוח יהיה באופנוע הבא שלי. קצת אחרי זה פתאום התחילו לשווק את הורסיס 650 החדש שמגיע עם בקרת אחיזה ושאר נוחויות מודרניות במחיר מאוד סביר אז קניתי אותו.
אחרי כמעט חודש כולל טיול אחד לקמפינג בצפון יחד עם אשתי הגיע הזמן לכתוב חוות דעת כללית:
קודם כל:
אני מתגעגע למנוע של הבנדיט, להרגשה הזאת שלא משנה באיזה הילוך אני ובאיזה מהירות תמיד יש כוח, גם אם אני בטעות בערך שלושה הילוכים מעל מה שתואם למהירות ותנאי הדרך.
כל עוד אני בוחש בתיבת ההילוכים מספיק המנוע של הורסיס נותן לי בערך 80% ממה שמנוע של הבנדיט נתן, שזה המון אבל אני צריך לעבוד בשביל זה. בבנדיט המנוע פשוט נתן את הכל כל הזמן.
חוץ מזה:
אני לא מתגעגע לשום דבר אחר בבנדיט, אם נתעלם מהחוסר במומנט והמהירות הסופית הנמוכה יותר הורסיס פשוט אופנוע הרבה יותר טוב מכל בחינה אפשרית.
האופנוע קליל ומושלם בתוך העיר אבל גם נותן כל מה שבאמת צריך על כביש מהיר (למרות שאפשר לרצות יותר).
המתלים האלה נהדרים, סופגים את הכל ועדיין מרגישים ספורטיביים יותר מהבנדיט (או אולי זה בגלל השלדה והמשקל?)
המושב נוח ברמות לי ולאשתי, היא הפסיקה להתלונן על כאבים בנסיעות ארוכות לצפון.
הבלמים נהדרים, אם הבנדיט היה בולם ככה אולי הייתי מצליח להמנע מהתאונה שריסקה אותו.
צריכת הדלק כמעט חצי משל הבנדיט, יחד עם מיכל של 21 ליטר פתאום 400 ק"מ בין תדלוקים זה סביר.
לוח שעונים מודרני עם כל המידע האפשרי.
בקיצור בינתיים אני מבסוט ולאט לאט מתרגל לעובדה שיש לי 500 סמ"ק פחות, מקווה שאני אשאר מבסוט.IMG_6107.jpg