חוקי לא ובטיחותי לא ממש, תלוי איפה אתה רוכב.
בעיר נראה לי שזה בסדר, בסערה חורפית או כשיש רוח חזקה זה פחות בטיחותי.
אפשרי להתקין בהרבה דגמי אופנועים.
למישהו יש ניסיון עם מתלה לגלשן על *אופנוע*? בדגש אופנוע ולא קטנוע.
רציתי לדעת כמה בטיחותי הדבר והאם בכלל חוקי.. בכללי כל מה שיש לכם לספר אשמח לשמוע. אני רוכב מתחיל ששוקל כרגע קניית כלי והיכולת שלי להגיע לים עם הגלשן חשובה לי מאוד ואפילו מהווה דיל ברייקר. אם אבין שמתלה כזה עדיף עם קטנוע זה יגרום לי להיות קצת יותר ממוקד.
(התלבטתי אם לפתוח את האשכול פה או בפורום הטכני, אז תעירו אם עדיף שם)
תודה לעונים!
חוקי לא ובטיחותי לא ממש, תלוי איפה אתה רוכב.
בעיר נראה לי שזה בסדר, בסערה חורפית או כשיש רוח חזקה זה פחות בטיחותי.
אפשרי להתקין בהרבה דגמי אופנועים.
ריאלי לדעתך לסוע עם דבר כזה בכביש 4 /איילון ?
אולי אם תייצר מתקן חזק שלא נותן לגלשן לזוז בכלל וכזה שלא מתעקם כמעט ובטח שלא נשבר מהכוחות שמופעלים עליו.
רק הבעיה שמתקן כזה יכול לעשות בקעים בגלשן.
ההבדל בין המתקנים לקטנוע למתקן כזה על אופנוע הוא שאתה חייב לשים רגליים מהצד, מה שאומר שהגלשן צריך לבלוט הרבה יותר החוצה, וגם, במקרה נפילה הרגל נלכדת בין הגלשן לאופנוע.
וכעת להטפת מוסר של זקן. אם אין כוח, אתה לא חייב לקרוא.
רוב הסיכויים שכשתיסע לים עם האופנוע תיסע בלי מיגון (כי ככה רוכבים רוב מי שרוכבים לים. באופנוע, בו אין מקום להשאיר ציוד, על אחת כמה וכמה). נצל את ההזדמנות ללמוד מבעלי נסיון (כואב), ותר על זה.
קנה אוטו קטן וזרוק בתוכו את הגלשן.
תודה לכם! העלתם נקודות חשובות.
הבעיה העיקרית שניסיתי לפתור עם האופנוע היא בעיית הפקקים בדרך לים.. ועם גלשן כנראה שאהיה מוגבל גם ככה.
בכל מקרה - לא מצליח למצוא כדאיות לקנות רכב בגוש דן מלבד הגלישה 😂 כנראה שבתור גולש במרכז אין הרבה ברירות
רכבתי עם גלשן באופנוע ואופניים. באופניים היה מתקן מצויין שאבי בנה לי.
באופנוע (הראשון בחתימה) המתקן בולט מדי אז ליש בתלה צוואר ויד שמאלה מתפעת קלאץ' כשצריך. רכבתי למרחק קצר (3 ק"מ) ומהר מאוד הבנתי שיש גבול. פשוט לא.
לא דאגתי מפציעה שלי או של האופנוע אבל הידיעה הברורה שאני מסכן את הגלשן (הזמנה אישית) פשוט הרגה אותי. כדאי לשכוח מהרעיון -לתמיד.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
נסעתי במשך מספר שנים על קטנוע עם מתקן והיה בסדר גמור - נסיעה של כ 15 ק"מ מהבית לים בכביש לא מהיר.
בימים של רוחות לא מומלץ כלל - מסוכן מאוד.
היום רוכב על אופנוע, אפשרי לרכב אם יש מרווח מספק לרגל. העליה והירידה מהאופנוע מאתגרת.
אין לי מתקן על האופנוע אך באופנוע הבא כנראה שאזמין מתקן.
וככל הידוע לי מתקן לא חוקי גם על קטנוע. לא ברור לי מדוע מתקן לגלשן לא חוקי אך מזוודות שחורגות מרוחב הכידון כן חוקיות (או שלא).