ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
שושני – קודם כל תודה עבור הלינקים. אבל, אם תשים לב, באף אחד מהם אין משקולות כידון המתאימות לגוצ'י שלי – אילו באים עם בליטה מלבנית שמתיישבת בשקע המתאים במגיני הידיים. ברור שאפשר לקנות משהו גנרי ולחבר – הייתי עושה זאת עם אופנוע בן 10, לא עם חדש.
דבר שני, שושני, אולי אני דון קישוט, אבל אם המחוקק חשב שיש ליבואן חובה לספק חלקים והוא לא מקיים את חובתו זה לא תקין, נכון, הרבה פעמים אפשר להסתדר לבד (ואפילו בעלות פחותה) אבל זה לא מוריד מהיבואן את חובתו לעמוד בחוק. ולפעמים לא ניתן. כך, לדוגמה, עומד במוסך עופר אבניר בחיפה אופנוע דומה לשלי בלי מגן מנוע שנפל ודפק צילינדר, עדיין באחריות. האופנוע מחכה כבר למעלה מחודש לחלפים. אני מנחש שאפשר היה להשיג את החלפים בדרכים שאתה מציע, אבל אז היבואן היה מסיר את האחריות (כי החלפים לא הגיעו דרכו). בעל האופנוע נמצא במלכוד 22: גם לא יכול לייבא בעצמו את החלפים וגם היבואן לא מספק לו אותם (בניגוד לחוק). למעשה, מה שאתה מציע מקביל למצב הבא: תאר לך שהעירייה מפשלת באספקת המים לבית שלך. למרות שיש חוקים בנושא, הם מספקים מים מלוכלכים, בלחץ נמוך מהתקן ועם הפסקות ארוכות. לגישתך – אתה תמיד יכול לחפור באר בחצר ולספק לעצמך מים בחינם. זה מה שהיית עושה? ברור שלא. אז למה זה בסדר כשמדובר בחלפים לאופנועים?

אילזו – אתה כנראה צודק, אבל זה לא קשור. היבואן חייב לפי החוק לספק חלפים תוך זמן שהוגדר בלי קשר למחיר שלהם.

לוקי – אתה כותב ש"בעבר הלא רחוק יבואנים היו נדרשים לספק מלאי של חלפים". אני לא מכיר את זה, אבל מכיר את הנוסח שהם נדרשים לספק חלפים, ואם אין להם במלאי ייכבדו וייבאו אותם במשלוח מהיר. שים לב שהם לא מוגבלים במחיר (שנמצא במחירון שלהם) שהם יכולים לדרוש – אבל הם חייבים לספק אותו. אם ידוע לך שהחוק השתנה – אנא יידע אותי. תודה.
איזה הבדלי מנטליות מטורפים...
קראתי את הדוגמה עם הבאר והמחשבה הראשונה שלי הייתה "אבנה באר בחצר ולא יבואו להרוס לי אותה יום למחרת? בטח שאני משקיע בבאר משלי ושתזד**ן העיריה!".

לגופו של נושא - ניסית לדבר עם מנהל המותג של באבניר, ואם מנהל המחסן? לשאול אותם בתמימות, במה הם חושבים שהחוק מחייב אותם, ואיפה לדעתם הם נמצאים ביחס לזה?
זה רק כדי להבין - המצב הקיים הוא תוצאה של אילוץ כלשהו (למשל - גוצי העולמית לא מספקת מספיק חלקים) או של התנהלות כושלת באבניר. לדעתי אין שום סיבה שדילר לא יהיה מסוגל לייבא חלק בודד מאירופה במשלוח אווירי - תוך 10 ימי עסקים גג.